ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ

Ρένα Καραλαριώτου: Μαζί για μία «Νέα Αρχή»

* Οι αποφάσεις του σήμερα καθορίζουν το αύριο της Λάρισας

Δημοσίευση: 03 Μαϊ 2014 2:37 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 15:18
Της Μαρίνας Αποστολοπούλου
«Απόψε, από το κέντρο της Λάρισας, στέλνουμε μήνυμα αλλαγής, μήνυμα προοπτικής, μήνυμα ελπίδας, μήνυμα νίκης» τόνισε χθες η υποψήφια δήμαρχος και επικεφαλής του συνδυασμού «Νέα Αρχή» Ρένα Καραλαριώτου μιλώντας σε πυκνό ακροατήριο στην Κεντρική Πλατεία, λίγο πριν τα εγκαίνια του εκλογικού της κέντρου.
Εκφράζοντας την βεβαιότητα, ότι η «Νέα Αρχή» θα καταγάγει νίκη στις εκλογές και παρουσία των 179 υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων του συνδυασμού, η κ. Καραλαριώτου έθεσε το δίλημμα αυτών των εκλογών: «θα κάνει η Λάρισα μια νέα αρχή ή θα μείνουμε στο παρελθόν; Θα τολμήσουμε τις μεγάλες επιλογές για το μέλλον της πόλης μας; Θα αλλάξουμε τη Λάρισα; Την απάντηση τη δίνουμε σήμερα» είπε χαρακτηριστικά απευθυνόμενη στο πολυπληθές και ενθουσιώδες ακροατήριο. Ενώ, δίνοντας το σύνθημα της συνέχισης του αγώνα μέχρι την τελική νίκη, δεν παρέλειψε να αφήσει σαφείς, αν και κεκαλυμμένες αιχμές για την απερχόμενη ΔΑ σχολιάζοντας:« μην έχετε αμφιβολία ότι το χθες αντιστέκεται. Μην έχετε αμφιβολία ότι το παρελθόν αντιδρά. Με φήμες, με εκβιασμούς και απειλές. Κάνουν ενέσεις ηθικού και αισιοδοξίας στους εαυτούς τους με διαδόσεις. Υποτιμούν συστηματικά τους Λαρισαίους και τις Λαρισαίες και πολιτεύονται με εγωισμό και αλαζονία, χωρίς να αναγνωρίζουν ότι κούρασαν και κουράστηκαν, ότι έδωσαν ό,τι είχαν να δώσουν.» Έσπευσε ωστόσο να υπενθυμίσει ότι η ίδια είχε από την αρχή δηλώσει ότι «αντίπαλος» είναι τα προβλήματα της πόλης. «Δεν πρόκειται να αντιπαρατεθούμε με πρόσωπα, αλλά με πολιτικές. Θα μείνουμε μακριά από ύβρεις, αντιπαλότητες, φτηνούς λαϊκισμούς, ίντριγκες, κενές υποσχέσεις και ο,τιδήποτε νοσηρό φέρνει μαζί του το χθες» ανάφερε με έμφαση η υποψήφια δήμαρχος.
ΟΙ «αιχμές» πάντως για την παρούσα ΔΑ από την Ρένα Καραλαριώτου επικεντρώθηκαν και σε ένα άλλο ζήτημα. Αναφέροντας ότι για την ίδια ο Δήμος ήταν η πρώτη επιλογή και επέλεξε να αφήσει γι’ αυτό την «ασφάλεια» μιας σχεδόν βέβαιης επανεκλογής στην αντιπεριφέρεια της Λάρισας, σχολίασε:«για άλλους η Λάρισα είναι δεύτερη επιλογή. Κι αφού προανήγγειλαν την αποχώρηση τους και αναζήτησαν άλλες θέσεις, ξαναθυμήθηκαν τη Λάρισα, όταν τα σχέδια τους αυτά ματαιώθηκαν.»
Το «αύριο» της Λάρισας παρατήρησε η κ. Καραλαριώτου, θα καθοριστεί από τις αποφάσεις που θα πάρουμε σήμερα και από το έργο που θα γίνει τα επόμενα χρόνια.
Το ερώτημα, πρόσθεσε είναι σαφές.
Μπορεί η Λάρισα να προχωρήσει στο 2020 με αντιλήψεις της δεκαετίας του ’90; Μπορεί να προχωρήσει με τα ίδια πρόσωπα, τις ίδιες συνήθειες, τις ίδιες ξεπερασμένες πρακτικές; Μπορεί; Η απάντηση είναι ΟΧΙ!
ΟΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ
Αναφερόμενη στις προτεραιότητες του προγράμματος της, όπως αυτές διαμορφώθηκαν μετά από εκτεταμένο διάλογο με τους πολίτες, που όπως υπογράμμισε έγινε για πρώτη φορά, η υποψήφια δήμαρχος τις συνόψισε στα ακόλουθα:
* να γίνει η Λάρισα μια πόλη λειτουργική και νοικοκυρεμένη, με οργανωμένη πολεοδομική ανάπτυξη, με βατούς δρόμους και πεζοδρόμια, με στοχευμένες αναπλάσεις, με περισσότερους πεζοδρόμους, με ευταξία στους δημόσιους χώρους, με ποδηλατοδρόμους,
* να είναι πόλη καθαρή, με νέο σύστημα καθαριότητας, με περισσότερη ανακύκλωση, με καθαρότερο περιβάλλον, με περισσότερο πράσινο.
* να έχει ένα δήμο διαφανή, νοικοκυρεμένο και οικονομικά αυτοδύναμο.
* να είναι η πόλη που στηρίζει την επιχειρηματικότητα, που ανταποκρίνεται στις σύγχρονες προκλήσεις, που εστιάζει στην καινοτομία και στην εξωστρέφεια, που προσελκύει επενδύσεις και δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας
* να ζούνε όλοι οι πολίτες σε μια πόλη αλληλεγγύης, με νέες κοινωνικές δομές και υπηρεσίες πρόνοιας.
*να δημιουργηθεί η νέα ταυτότητα της Λάρισας, .
«Ζητώ την ψήφο»
«Ζητώ την ψήφο των συμπολιτών μας γιατί έχω τις γνώσεις και την εμπειρία που απαιτεί ο σύγχρονος ρόλος της Δημάρχου» ανέφερε η κ. Καραλαριώτου. Έχω τη δύναμη και την ηλικία να εργαστώ σκληρά και να αφοσιωθώ στην ανασυγκρότηση της πόλης μας. Έχω μαζί μου μια δυνατή ομάδα νέων ανθρώπων, που θα εργαστεί με πάθος για να αλλάξουμε την πόλη μας. Μαζί μπορούμε να δημιουργήσουμε τη σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη που πετυχαίνει και διακρίνεται. Μαζί μπορούμε να πάμε την Λάρισα μπροστά».
Και η υποψήφια δήμαρχος τόνισε με έμφαση:
«ΝΕΑ ΑΡΧΗ σημαίνει το άνοιγμα μιας νέας περιόδου.
ΝΕΑ ΑΡΧΗ σημαίνει νέος τρόπος διοίκησης του Δήμου. Με μεράκι, με τόλμη, με υπευθυνότητα, με πρόβλεψη για το μέλλον. Με χρηστή διαχείριση, με διαφάνεια, με νοικοκυροσύνη. Με σύγχρονες μεθόδους διοίκησης και με πλήρη αξιοποίηση του προσωπικού».
ΝΕΑ ΑΡΧΗ σημαίνει συναίνεση, συνεργασία και συνεννόηση. Σημαίνει τέλος στις μονομερείς αποφάσεις που λαμβάνονται ερήμην των φορέων της πόλης, σημαίνει τέλος στις προσωπικές αντιπαραθέσεις, τέλος στους βεντετισμούς και στις προσωπικές τακτικές.
ΝΕΑ ΑΡΧΗ σημαίνει έναν Δήμο πραγματικά σύγχρονο, ικανό να προσφέρει καλύτερες, ποιοτικές αλλά και πιο οικονομικές υπηρεσίες προς τους πολίτες που σηκώνουν ήδη πολλά βάρη.
Καλώ όλους τους Λαρισαίους και τις Λαρισαίες να κάνουμε όλοι μαζί αυτή τη νέα αρχή, με συμμάχους την αισιοδοξία, τη δημιουργικότητα, τη γνώση και τη σκληρή δουλειά»!
Το ψηφοδέλτιο
Στην συνέχεια, η υποψήφια δήμαρχος παρουσίασε τα μέλη του ψηφοδελτίου της «Νέας Αρχής», το οποίο αποκάλεσε «ψηφοδέλτιο νίκης», το οποίο χαρακτηρίζει η ανανέωση, νέα αντίληψη και νέα πρόσωπα με έμπνευση και όραμα.
Ακολούθησαν τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του Συνδυασμού «Λάρισα Νέα Αρχή» στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου 19. Τα εγκαίνια τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος, ενώ παραβρέθηκε εκτός από τους υποψήφιους του συνδυασμού πλήθος κόσμου που στηρίζουν τη Ρένα Καραλαριώτου και το συνδυασμό της.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass