ΤΟ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΔΙΠΛΗΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ ΜΕ ΘΥΜΑΤΑ ΣΟΥΒΛΑΤΖΙΔΙΚΑ ΚΑΙ ΝΤΕΛΙΒΕΡΑΔΕΣ

Κλέφτες ...φαγητού!

Δημοσίευση: 22 Απρ 2014 1:37 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 15:04
 
 
Η ώρα είναι 1 μετά τα μεσάνυχτα. Η κινητικότητα που παρατηρείται στα ανοιχτά ακόμη σουβλατζίδικα της Τρίγωνης πλατείας, αλλά και γειτονικών προς αυτή πεζοδρόμων, δεν σχετίζεται με την περιορισμένη πελατεία. Μια ομάδα νεαρών παιδιών, των γνωστών «ντελίβερι» ξεκινούν με μηχανάκια αλλά και ένα αυτοκίνητο, με προορισμό τη Φιλιππούπολη. Όχι όμως για να παραδώσουν κάποιο πακέτο φαγητού, αλλά για να εντοπίσουν αγνώστους οι οποίοι κλέβουν ...φαγητό!
Δεν πρόκειται για κάποιο αστείο αλλά για παλιά δοκιμασμένη και –δυστυχώς- πετυχημένη συνταγή. Η οποία στηρίζεται μάλιστα σε συγκεκριμένο σχέδιο: ο άγνωστος τηλεφωνεί και δίνει μια παραγγελία σε πολυκατοικία (συνήθως) συγκεκριμένης οδού. Λίγα λεπτά αργότερα, συνεργός του δίνει δεύτερη παραγγελία, με παραλήπτη πολύ κοντά στην προηγούμενη διεύθυνση.
Με τον τρόπο αυτό ως ένα βαθμό διασφαλίζει ότι το σουβλατζίδικο θα ανταποκριθεί με μια αποστολή. Ένας ντελιβεράς δηλαδή θα εκτελέσει και τις δύο παραγγελίες. Σ΄αυτό ακριβώς ποντάρουν και οι δράστες. Την ώρα λοιπόν που το παιδί με τις πίτσες, τα σουβλάκια και τα μπιφτέκια αναζητεί στην πρώτη πολυκατοικία τον –ανύπαρκτο- παραλήπτη, ανεβαίνοντας ενδεχομένως ορόφους, οι δράστες που καραδοκούν αρπάζουν το περιεχόμενο της άλλης παραγγελίας από δίκυκλο!
Το τελευταίο διάστημα έχουν μάλιστα πληθύνει τα κρούσματα αυτού του είδους. Την ώρα εκείνη λοιπόν υπήρχε η «ένδειξη» τέτοιας απάτης, καθώς σε ένα από τα σουβλατζίδικα της περιοχής είχαν δοθεί παραγγελίες σε γειτονικές διευθύνσεις. Το περασμένο της ώρας καθιστούσε την περίπτωση της σύμπτωσης εξαιρετική, οπότε σήμανε συναγερμός. Μια ομάδα ντελιβεράδων λοιπόν από τρία μαγαζιά έσπευδαν στις διευθύνσεις ελπίζοντας να συλλάβουν τους κλέφτες του φαγητού.
Υπήρχαν βέβαια και οι έμπειροι: σ΄αυτές τις περιπτώσεις που οι παραγγελίες φαίνονται «ύποπτες», δεν στέλνεις έναν ντελιβερά, αλλά έναν σε καθεμία, κι ας απέχουν 20 μέτρα η μία από την άλλη, μας είπε ένας ιδιοκτήτης σουβλατζίδικου που προφανώς την είχε πάθει στο παρελθόν...
Δ. Χατζ.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass