Το Γερακάρι γιόρτασε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου

Δημοσίευση: 26 Μαρ 2014 14:22 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 14:27

 

 (Γραφείο «Ε» στην Αγιά)

Με ιδιαίτερη θρησκευτική κατάνυξη και μεγάλη προσέλευση πι­στών πραγματοποιήθηκαν στο Γερακάρι Αγιάς εκδηλώ­σεις για τον εορ­τασμό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Το απόγευμα της Δευτέρας, στον ομώνυμο ναό, τελέσθηκε μέγας πανηγυρικός εσπερινός μετά αρτοκλασίας από ιερείς της περιοχής προε­ξάρχοντος του αρχιερατικού επιτρόπου Περιφέρειας Αγιάς αρχιμανδρίτη π. Νεκτάριου Δρόσου, ο οποίος κήρυξε και τον Θείο λόγο.

Επίσης, συνοδεία της φι­λαρμονικής του Δήμου Τε­μπών, των κλη­ρικών, μαθητών, επισήμως προσκεκλημένων και πλήθους κόσμου, πραγ­ματοποιήθηκε λιτάνευση της ιεράς και θαυματουργής εικόνας της Πανα­γίας στους κεντρικούς δρόμους του χωριού.

Μετά το πέρας των θρησκευτικών εκδηλώσεων ακολούθησε λιτή δεξίωση στο Πνευματικό Κέντρο του ναού, ενώ στον αυλόγυρο αυτού παρουσιάστηκαν παραδοσιακοί χοροί από παιδικά και εφηβικά χορευτικά τμήματα του τοπικού Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών υπό την καθοδή­γηση του χοροδιδασκάλου τους κ. Γιαννακού.

Το «παρών» στις εκδηλώσεις έδωσαν ο βουλευτής της Ν.Δ. Χρή­στος Κέλλας, ο πρώην βουλευτής Γιάννης Καραμπάτσας, ο δήμαρχος Αγιάς Αντώ­νης Γκουντάρας, ο αντιδήμαρχος Βασίλης Σμυρλής, ο δημο­τικός σύμβουλος Λαρισαίων Κώστας Ι. Καραμπάτσας, ο δη­μοτικός σύμ­βουλος και πρώην δήμαρχος Αγιάς Βα­σίλειος Κουτσα­ντάς, η πρώην δή­μαρχος Αγιάς Χριστίνα Χριστούλα, οι δημοτικοί σύμβουλοι Αγιάς Χρι­στίνα Γιαννουλέα, Βασίλειος Κα­ψάλης, Αθανάσιος Τριανταφύλλου και Νικό­λαος Στάθης, οι δημοτικοί σύμβουλοι και υποψήφιοι δήμαρχοι Αγιάς Αντίγονος Βατζιάς και Γρηγόρης Καλαγιάς, ο πρόεδρος της Τοπι­κής Κοι­νότητας Γερακαρίου Γιώργος Μπαράκος και ο διοικητής του Αστυ­νομικού Τμήματος Αγιάς Στυλιανός Κυρίτσης.  

Ανήμερα της εορτής τελέσθηκε ο όρθρος και η πανηγυρική θεία λειτουργία.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass