Υποψήφιος δήμαρχος Λαρισαίων ο Αχ. Αργατζόπουλος

Δημοσίευση: 08 Μαρ 2014 16:50 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 14:00

Τη διεκδίκηση του δήμου Λαρισαίων, ως επικεφαλής της παράταξης «Λάρισα- Ανεξάρτητη πορεία» ανακοίνωσε χθες ο αρχιτέκτονας μηχανικός Αχιλλέας Αργατζόπουλος, με τους υποψηφίους δημάρχους να ανέρχονται πλέον, συνολικά, στους οκτώ.

ΙΔΡΥΤΙΚΗ  ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

Όπως σημειώνεται και στην ιδρυτική διακήρυξη «η Δημοτική κίνηση ΛΑΡΙΣΑ-ανεξάρτητη πορεία προτάσσει την ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών. Το μέλλον της νέας Ελλάδας ξεκινά απο τις δυναμικές τοπικές κοινωνίες μας. Και μόνο με ΝΕΟΥΣ ανθρώπους και ΝΕΕΣ ιδέες.

Σήμερα ο Έλληνας πολίτης αντιμετωπίζει ένα κράτος ανάλγητο, μία δημόσια διοίκηση αδιάφορη, αν όχι εχθρική, μία αρχή πού λειτουργεί χωρίς διαφάνεια χωρίς πόνο καί αγάπη γιά το δημόσιο χρήμα. Το χρήμα του παράλογα φορολογούμενου Ελληνα δεν δικαιούται κανείς να το χρησιμοποιεί γιά ιδιοτελείς σκοπούς. Αλλά μόνο γιά την πρόοδο του τόπου του.

Τόν τελευταίο καιρό η κυβέρνηση έχει θέσει υπό διωγμό την τοπική αυτοδιοίκηση.

Η ασκούμενη πολιτική, πού υποβάλλεται από ξένα κέντρα αποφάσεων διαλύει

τόν θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης σαν ζωντανό και υγιές κύτταρο της δημοκρατίας.

 Με την εφαρμογή του Καλλικράτη η κατάσταση επιδεινώθηκε. Η πληθυσμιακή και περισσότερο η υπερδιόγκωση σε έκταση των δήμων, απομάκρυνε την απαραίτητη στενή συνεργασία τών αιρετών με τόν απλό πολίτη.

Επιπροσθέτως, επιβαρύνθηκαν τα οικονομικά των δήμων τόσο με την περικοπή των ήδη πενιχρών πιστώσεων, όσο και με την παραχώρηση επιπλέον αρμοδιοτήτων χωρίς τους ανάλογους πόρους. Μία κατάσταση εκρηκτική γιά την βιωσιμότητα των δήμων.Η συνεχιζόμενη περικοπή των κοινωνικών υπηρεσιών και η σχεδιαζόμενες ιδιωτικοποιήσεις σημαντικών δραστηριοτήτων, όπως το νερό, υποβαθμίζει ακόμα περισσότερο την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας.

 

Η δημοτική κίνηση- Λάρισα ανεξάρτητη πορεία-δεν συμβιβάζεται με μία Ελλάδα που ρημάζει. Επιδιώκει την ανατροπή αυτής της  αδιέξοδης και ολέθριας πολιτικής.

 

Με αυτά κατά νού, χωρίς κομματικούς βραχίονες, και με απόλυτη επίγνωση της ευθύνης πρός τούς συμπολίτες μας δηλώνουμε ότι στόχος μας δέν είναι να κάνουμε μία απλή διαχείριση.

 

Σκοπεύουμε να μεταβάλουμε τον τρόπο συμπεριφοράς των αρχόντων πρός τούς συμπολίτες μας. Καί αυτό σημαίνει πάνω από όλα εντιμότητα, αποτελεσματικότητα, σεβασμό στον πολίτη, αγάπη και μεράκι γιά τις υποθέσεις πού καλούμαστε να διαχειριστούμε.

Οι πολιτικοί άξονες πάνω στους οποίους θα πορευτούμε είναι:

 

 

1-      Με γνώμονα την αρχή της ενότητας του κράτους, την αρχή της επικουρικότητας και το τεκμήριο αρμοδιότητας υπέρ της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, πιστεύουμε στην ουσιαστική αποκέντρωση και αποσυγκέντρωση της κρατικής διοίκησης και της ενίσχυσης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

 

2-      Διασφάλιση ιδίων και επικουρικών πόρων γιά αυτόνομη ανάπτυξη της ΤΑ.

Διπλασιασμός της κρατικής επιχορήγησης καί δικαίωμα απόδοσης του εισπραχθέντος ΦΠΑ σε ποσοστό 80% απο ντόπιες επιχειρήσεις και προσφερθείσες υπηρεσίες, καθώς επίσης και την απόδωση των φόρων της

ακίνητης περιουσίας καθ΄όλοκληρία στον Δήμο της Λάρισας.

Οι φόροι που πληρώνουν οι Λαρισαίοι παραμένουν στη Λάρισα κατά το μεγαλύτερο ποσοστό τους γιά την αυτόνομη ανάπτυξη της Πόλης μας. Πρέπει να εκλείψει η απαράδεκτη πρακτική ο κάθε δήμαρχος να είναι «θαμώνας» των υπουργείων ζητώντας τα  αυτονόητα και αυτοδίκαια γία την απρόσκοπτη λειτουργία και ανάπτυξη της πόλης του.

 

3-      Θεσμοθέτηση απόλυτης διαφάνειας στα οικονομικά του δήμου μέσω της        

δημιουργίας οργάνων άμεσου ελέγχου. Η νέα εποχή απαιτεί καθαρότητα σε κάθε πτυχή της δημόσιας λειτουργίας και έκφρασης. Αναβάθμιση και ενίσχυση του ρόλου του δημοτικού συμβουλίου. Επιβολή τού νόμου και των κανόνων της πολιτείας. Δημιουργούνται ευέλικτες οργανωτικές δομές καί εισάγονται νέες τεχνολογίες σε όλους τους τομείς εξυπηρέτησης των πολιτών. Ανάπτυξη ανθρωπίνων δικτύων εθελοντικών δράσεων. Επιμόρφωση των πολιτών. Δημιουργία χώρων καινοτομίας.Υιοθέτηση ανοικτού λογισμικού. Διάθεση ευρυζωνικής πρόσβασης στούς πολίτες-ανοικτά δεδομένα.

 

4-      Αρνούμαστε και απορρίπτουμε κάθε  έννοια κομματικού ελέγχου.

Καλούμαστε άμεσα να προχωρήσουμε με τόλμη σε βαθιές διαρθρωτικές παρεμβάσεις στην άσκηση της διοικητικής πολιτικής καί τις δομές του Δήμου.Η διοίκηση καί ο δήμος είναι συνεργάτες των πολιτών.

Νέα νοοτροπία, νέο ύφος καί ήθος της εξουσίας.

 

5-Πιστεύουμε στη διεξαγωγή τοπικών δημοψηφισμάτων γιά θέματα πού αφορούν άμεσα και αποκλειστικά τούς δημότες της Λάρισας-καθιέρωση θεσμών άμεση δημοκρατίας γιά τα τοπικά δρώμενα. Παραγωγή καινοτόμων και πρωτοπόρων γνώσεων,αξιοποιώντας την ταχύτητα, καί την ακρίβεια, προσφέροντας ανταγωνιστικές υπηρεσίες. Συνεργασία με τόν ιδιωτικό τομέα για αποτελεσματικότερη λειτουργία.

 

6-Κανένας δημότης χωρίς βοήθεια στήν κρίση. Αλληλεγγύη σε όλους τους δημότες πού η ζωή και η αξιοπρέπειά τους υποβαθμίζονται από την τρόικα και τούς εδώ εντολοδόχους της, πχ απαλλαγή των δημοτικών τελών για ολους τους χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους. Πιστεύουμε ότι η κοινωνική συνοχή και το κράτος πρόνοιας εξασφαλίζονται καλύτερα από τη λειτουργία μίας υγιούς, ελεύθερης και ανταγωνιστικής οικονομίας πού σέβεται όλους από τον εργάτη μέχρι τόν επιχειρηματία, από τόν αγρότη μέχρι τόν έμπορο, από τον επιστήμονα μέχρι τον ελεύθερο επαγγελματία.

 

7-Ποιότητα ζωής με ισόρροπη και αειφόρο ανάπτυξη της πόλης μας, με σεβασμό στο δημόσιο  χώρο, αναβαθμισμένα λειτουργικά και αισθητικά, περιβάλλον όπου το συμφέρον των πολλών υπερισχύει του συμφέροντος του ενός. Θέλουμε την προστασία της ζωής και της περιουσίας των συμπολιτών μας, με εφαρμογή του νόμου και της έννομης τάξης στήν ανώτερη και προστατευμένη δημοκρατική τους έκφραση.

 

8- Υποστηρίζουμε ένα εκπαιδευτικό σύστημα πού κατοχυρώνει το δικαίωμα ίσης πρόσβασης και επιλογής στη γνώση, καλλιεργεί την κριτική και δημιουργική σκέψη,σέβεται την διαφορετικότητα, εμπεδώνει εθνική συνείδηση και ήθος. Ενα σύστημα πού αναγνωρίζει την συμπληρωματικότητα της δημόσιας και ιδιωτικής εκπαίδευσης. Ο Έλληνας πολίτης έχει δικαίωμα σε ένα σύγχρονο και αποτελεσματικό σύστημα υγείας που προσφέρει σιγουριά και ασφάλεια, πού προστατέυει την υγεία του καί την αξιοπρέπεια του. Η ιατρική περίθαλψη πρέπει να αποκτήσει καθολικό χαρακτήρα καλύπτοντας τις ανάγκες όλων των συμπολιτών μας πού αδυνατούν να ασφαλιστούν.

 

9-Ο πολιτισμός είναι η βάση της κοινωνικής ηθικής. Ο δήμος οφείλει να είναι ηθικά και πρακτικά κοντά στούς ανθρώπους της πνευματικής δημιουργίας, να ενθαρρύνει και να στηρίζει τούς νέους δημιουργούς. Να προβάλλει την τοπική πολιτιστική δημιουργία σε διεθνή διάσταση.

 

10-Στή νέα εποχή πού προβάλλει μπροστά μας, το συμφέρον της πόλης μας κρίνεται απο την ικανότητα μας να πρωτοστατήσουμε ως ισχυρή τοπική οικονομία. Εργαζόμαστε με αυτοπεποίθηση, καί απεγκλωβιζόμαστε από την ανασφαλή εσωστρέφεια, μετατρέποντας τη χαρισματικότητα και το ανοικτό πνεύμα των νέων μας σε ενέργεια γιά μία μακροπρόθεσμη και οικουμενική δράση και παρουσία.

11-Η ανεργία είναι το τίμημα μιας ανορθόδοξης ανάπτυξης που διαβρώνει την παραγωγική δυναμική της χώρας και περιθωριοποιεί στρατιές νέων πού θέλουν να προσφέρουν και δεν μπορούν. Η πολιτική της λιτότητας πρέπει να εγκαταλειφτεί άμεσα και να αντικατασταθεί από μία αμιγώς αναπτυξιακή πολιτική πού να δίνει κίνητρα στον ιδιωτικό τομέα να αναπτυχθεί σε νέους τομείς παραγωγής τεχνολογιών αιχμής. Ανάπτυξη των αγροτικών υποδομών καί αμέριστη στήριξη στόν νέο αγρότη. Με τον δημόσιο τομέα σε πλήρη λειτουργική διαφάνεια να βοηθά και όχι να υποσκάπτει τον ιδιωτικό τομέα. Οι νέοι μας χρειάζεται να παραμείνουν στον τόπο τους. Να πρωτοστατήσουν στο στήσιμο της νέας Ελλάδας με ευθύνη και αξιοκρατία.

 

12-Η Λάρισα μέρος της κοινωνίας των ανοιχτών οριζόντων, των πολιτών τού κόσμου, απορρίπτει κάθε είδους κοινωνικού αποκλεισμού, ρατσισμού και ξενοφοβίας. Η Λάρισα δεν φοβάται.

 

Αγαπητοί συμπολίτες,

 Συμμετέχουμε στη Δημόσια ζωή γιά να δώσουμε και όχι γιά να πάρουμε. Αγωνιζόμαστε για να ανατρέψουμε το κλίμα απαισιοδοξίας και υποταγής  και μή εναλλακτικής προοπτικής πού προσπαθούν να περάσουν απροκάλυπτα οι κρατούντες.

Είμαστε υπέρ των μεταρρυθμίσεων άλλα έχουμε ανοικτό μέτωπο

 με τα μνημόνια εξαθλίωσης και υποδούλωσης του Ελληνικού λαού.

Έχουμε ανοικτό μέτωπο με το πελατειακό σύστημα ,την κακοδιαχείριση και την χρεωκοπία του δήμου μας.

Προτείνουμε μία νέα διοίκηση στόν δήμο με την συμμετοχή των πολιτών στή λήψη των αποφάσεων, κατά το δυνατόν άμεσα, με δημοκρατικές διαδικασίες. Θέλουμε μία δημοκρατία πού να λειτουργεί και να παράγει. Μία πολιτεία της συναίνεσης με ισχυρούς θεσμούς πού ρυθμίζουν και προστατεύουν  τη συμμετοχή των πολιτών της σε ένα εξελισσόμενο εθνικό και ευρωπαικό περιβάλλον.

 

Στοχεύοντας στη συνοχή της Λαρισαϊκής κοινωνίας, η Λάρισα-ανεξάρτητη πορεία θα επιδιώξει συνεργασίες με άλλους αυτοδιοικητικούς συνδιασμούς πού μοιράζονται τις ίδιες ανησυχίες και ασπάζονται τις ίδιες αρχές με μας.

 

Καλούμε όλους τους Λαρισαίους πολίτες- με την κατά τον Θουκυδίδη έννοια, αυτόν πού ασχολείται ενεργά με τα κοινά της Πολιτείας- τους Λαρισαίους όλων των πολιτικών  δημοκρατικών αποχρώσεων, να ανταποκριθούν σε αυτήν την ανοικτή πρόσκληση συμμετοχής, να συνταχθούν στίς τάξεις του Κινήματος Λάρισα-ανεξάρτητη πορεία, να συμπορευθούν μαζί μας και να αγωνιστούμε όλοι μαζί να κάνουμε πράξη την ιδρυτική μας διακήρυξη».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass