ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΖΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟΥ

Παλεύουν με τις μέλισσες!

Δημοσίευση: 07 Μαρ 2014 1:47 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 13:58
Σε καταγγελία περί παράνομης τοποθέτησης κυψελών μελισσών κοντά σε κατοικημένες οικίες στην περιοχή μεταξύ της οδού Αεροδρομίου και της 110 ΠΜ με κίνδυνο για τη δημόσια υγεία προχώρησαν προς το Δασαρχείο, κάτοικοι της περιοχής.
Όπως αναφέρουν στην καταγγελία (παρουσιάζοντας και φωτογραφικό υλικό) «σε απόσταση μικρότερη των πενήντα μέτρων από τις κατοικημένες οικίες μας, ο ιδιοκτήτης ενός οικοπέδου έχει τοποθετήσει παράνομα κυψέλες από μέλισσες, και ενώ μιλάμε για εντός της πόλης της Λάρισας περιοχή ούτε κατ’ ελάχιστο και όπως προβλέπεται δεν έχει φροντίσει, δηλαδή ΔΕΝ έχει περιφράξει αυτές ούτε με ειδικό πλέγμα ύψους δυο μέτρων τουλάχιστον, με αποτέλεσμα τον άμεσο κίνδυνο της υγείας μας, ακόμα και της ζωή μας λόγω της αλλεργίας που έχουμε. Η αλλεργία στα υμενόπτερα (όπως π.χ. στο τσίμπημα της μέλισσας) αποτελεί μια από τις σοβαρότερες μορφές αλλεργίας λόγω της δυνητικά θανατηφόρου έκβασής της! Επίσης στις αυλές των σπιτιών μας συνεχώς ίπτανται μέλισσες καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και όπου υπάρχει η παραμικρή ποσότητα νερού δημιουργούν σμήνη μελισσών, πολλές δε φορές πέφτουν σ’αυτό αναίσθητες και πεθαίνουν από πνιγμό. Ολόκληρες σχεδόν οι αυλές μας είναι γεμάτες από νεκρές μέλισσες. Επίσης μαζεύουμε ακόμα και μέσα στο σπίτι μας μέλισσες, οι οποίες κάνουν φωλιές και συσσωρεύονται πίσω από τις εξωτερικές πόρτες και από τα παράθυρά μας και πολλές φορές μπαίνουν και ίπτανται ακόμα και μέσα στο σπίτι. Αν αυτό επομένως το παρατηρούμε τώρα φανταστείτε τι θα συμβαίνει σε λίγο καιρό που μπαίνει η άνοιξη και ανεβαίνει η θερμοκρασία. Η παρούσα κατάσταση όπως καταλαβαίνετε είναι απαράδεκτη και ανυπόφορη. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι δεν μπορούμε να παίζουμε κορώνα – γράμματα τη ζωή μας λόγω της παρανομίας και της ασυδοσίας κάποιου ο οποίος επιπροσθέτως έχει ενημερωθεί πολλές φορές από την υπηρεσία σας, εδώ και μέρες να απομακρύνει τις κυψέλες μέχρι το τέλος του προηγούμενου μήνα, δηλαδή μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου του 2014 και δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα και αδιαφορεί. Επιπλέον ο συγκεκριμένος κύριος είναι νόμιμος μελισσοτρόφος; Έχει δηλώσει τον αριθμό κυψελών και τις χρησιμοποιεί νόμιμα και σύμφωνα με αυτά που προβλέπονται; Είναι δυνατόν σε κατοικημένη περιοχή, μέσα στην πόλη της Λάρισας, να τοποθετεί πλήθος κυψελών από μέλισσες; Υπάρχει κίνδυνος της ζωής μας! Δίπλα από τις μέλισσες καθημερινά παίζουν παιδιά! Είναι δυνατόν οι μέλισσες να ίπτανται ανεξέλεγκτα μέσα στα σπίτια μας;».
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass