ΤΕΘΗΚΑΝ ΧΘΕΣ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΤΕΡΨΙΘΕΑ

Προτάσεις για την τροποποίηση του Πολεοδομικού Σχεδιασμού

Δημοσίευση: 07 Μαρ 2014 1:48 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 13:58
Τις προτάσεις τους για την τροποποίηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου, που αφορά στα εκτός οικισμού αγροτεμάχια της Τοπικής Κοινότητας Τερψιθέας του Δήμου Λαρισαίων, κατέθεσαν χθες κάτοικοι της κοινότητας, αλλά και ιδιοκτήτες αγροτεμαχίων της κτηματικής περιφέρειας Τερψιθέας, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσής τους σε χώρο της τοπικής κοινότητας, μετά από πρωτοβουλία του τοπικού συμβουλίου και του προέδρου κ. Νότα.
Τις προτάσεις των κατοίκων άκουσε ο μελετητής και μηχανικός Χωροταξίας Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης κ. Χρήστος Κουτάκος.
Η τροποποίηση του Πολεοδομικού Σχεδίου της Τερψιθέας, την μελέτη του οποίου ανέθεσε ο Δήμος Λαρισαίων στον κ. Κουτάκο, στοχεύει στη διόρθωση τυχόν λαθών ή αστοχιών της διατύπωσης του ισχύοντος σχεδίου.
Στην περίπτωση της Τερψιθέας για την τροποποίηση του Γ.Π.Σ θα εξεταστούν ορισμένα ζητήματα τα οποία αφορούν μεταξύ άλλων στην:
*Αρτιότητα των 20 στρεμμάτων ( κάτω από 20 στρέμματα δεν έχει ο ιδιοκτήτης δυνατότητα να χτίσει)
*Δυνατότητα να μπορούν να δομούν εντός ορίων οικισμού αγροτικές αποθήκες
*Στη δυνατότητα δημιουργίας κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων
*Στο ζήτημα της φορολόγησης των αγροτεμαχίων τα οποία εμπίπτουν στη ζώνη αναζήτησης για περιοχές ΠΕΡΠΟ (Περιοχές για ιδιωτική πολεοδόμηση), αλλά και μια σειρά άλλων επιμέρους ζητημάτων που θα εξεταστούν εντός του πλαισίου που θέτει η Πολιτεία, για το χωροταξικό σχεδιασμό με στόχο το σχέδιο που θα προκύψει να ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες των πολιτών, που θα είναι και οι τελικοί χρήστες, στην κατεύθυνση που θέτει ο Δήμος Λαρισαίων.
Η μελέτη σύμφωνα με τον κ. Κουτάκο χωρίζεται σε δύο στάδια:
*Στην καταγραφή προτάσεων από τους ενδιαφερομένους και στη διατύπωση πρότασης από τον μελετητή (η όλη διαδικασία διαρκεί 6 μήνες)
*Η πρόταση θα τεθεί υπόψιν όλων των ενδιαφερομένων, αλλά και των δημόσιων υπηρεσιών οι οποίοι θα έχουν και τη δυνατότητα, για τυχόν ενστάσεις ή υποβολή άλλων προτάσεων.
Αυτά θα συγκεντρωθούν και θα τεθούν υπόψη του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου, το οποίο θα δώσει τις οδηγίες προκειμένου να οριστικοποιηθεί η πρόταση.
Τον τελικό λόγο για την έγκριση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου θα έχει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας.
Να σημειωθεί ότι η τροποποίηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΓΠΣ) αφορά όλη τη Δημοτική Ενότητα Λάρισας και υλοποιείται από το Δήμο Λαρισαίων τέσσερα χρόνια μετά την αρχική έγκριση του ΓΠΣ.
Η σύμβαση της μελέτης υπογράφηκε πριν από μερικές μέρες και σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό θα παραδοθεί σε ένα εξάμηνο περίπου, για να ακολουθήσει ένα δίμηνο διαβούλευσης, προκειμένου να διαμορφωθεί η τελική πρόταση.
Σ. Ορφανιώτη
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass