ΑΓΩΝΙΑ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ

Σε διαδήλωση οι εργαζόμενοι των Σ/Μ Λάρισα

* Σε συνάντηση σήμερα με τον Περιφερειάρχη

Δημοσίευση: 06 Μαρ 2014 1:32 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 13:56
 
Του Δημήτρη Βάλλα
Σε διαδήλωση στους δρόμους της πόλης προχώρησαν χθες βράδυ οι εργαζόμενοι των καταστημάτων των Σούπερ Μάρκετ Λάρισα θέλοντας με τον τρόπο αυτό να κάνουν γνωστά τα προβλήματά που αντιμετωπίζουν ενόψει των ραγδαίων εξελίξεων που βρίσκονται σε εξέλιξη και που αφορούν την επιχείρηση για την οποία έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες πώλησής της.
Οι εργαζόμενοι που εργάζονται στα περίπου 40 στον αριθμό καταστήματα της περιοχής ανησυχούν για το μέλλον τους καθώς δεν γνωρίζουν πού και σε ποιους θα πουληθεί η επιχείρηση και ζουν με την ανασφάλεια της επόμενης ημέρας.
Η συγκέντρωση ξεκίνησε το βράδυ από το Εργατικό Κέντρο Λάρισας και εξελίχθηκε σε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.
Μιλώντας οι εργαζόμενοι για τους λόγους της κινητοποίησής τους ζήτησαν την παρέμβαση των συνδικαλιστικών και πολιτικών φορέων της πόλης ενώ σήμερα το πρωί θα συναντηθούν και με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστό, ζητώντας και τη δική του παρέμβαση.
Συγκεκριμένα επισήμαναν ότι:
«Το ζήτημα της απλήρωτης εργασίας αποτελεί πρόβλημα για εκατοντάδες οικογένειες της περιοχής, όπου υπάρχει κατάστημα της επιχείρησης, αλλά και οι ενδεχόμενες εξελίξεις που θα έχουμε το επόμενο διάστημα, είτε με κλείσιμο των 40 καταστημάτων, είτε με τη μερική ή ολική πώληση της επιχείρησης θα έχει επιπτώσεις, τόσο στις οικογένειές των εργαζομένων, όσο και στην τοπική κοινωνία.
Λόγω του μεγάλου αριθμού των εργαζομένων, αλλά και των καταστημάτων που διατηρεί η εταιρία σε όλο το νομό, οι εξελίξεις που έχουμε, αλλά κι αυτές που ακολουθούν αποτελούν κοινωνικό γεγονός της περιοχής μας, που θα πρέπει να αντιμετωπιστεί ως τέτοιο.
 Καλούμε τους τοπικούς φορείς, συνδικαλιστικούς, αλλά και πολιτικούς να πάρουν θέση και να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους πιέζοντας στην κατεύθυνση υλοποίησης των αιτημάτων των εργαζομένων της τοπικής αλυσίδας σούπερ μάρκετ με άμεση καταβολή των δεδουλευμένων και κατοχύρωση των θέσεων εργασίας σε ενδεχόμενη πώληση (μερική ή ολική) της επιχείρησης».
Η συνάντηση με τον κ. Κ. Αγοραστό είναι προγραμματισμένη για τις 9:30 το πρωί σήμερα.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass