Ο ΑΠ. ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΛΗΣΕ ΧΘΕΣ ΣΕ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

«Συμπαράταξη για την Ανατροπή στον Δήμο Λάρισας»

Δημοσίευση: 06 Μαρ 2014 2:16 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 13:56
  
«Δεν μας ενδιαφέρει απλά να νικήσουμε. Μας ενδιαφέρει να αλλάξουμε την πόλη και τη ζωή μας. Μας ενδιαφέρει να κερδίσουμε τις ψυχές των συμπολιτών μας», υπογράμμισε χθες ο υποψήφιος δήμαρχος Λάρισας Απόστολος Καλογιάννης, μιλώντας στην πρώτη ανοιχτή συγκέντρωση του συνδυασμού της Συμπαράταξης, την οποία συγκρότησαν οι δημοτικές κινήσεις Ενωτική Πρωτοβουλία-Λαρισαίων Πόλις-Πράσινη Πόλη-Ανένταχτοι Δημοκρατικοί Πολίτες.
Και «θα νικήσουμε γιατί ενώσαμε και θα ενώσουμε ακόμα περισσότερους», συμπλήρωσε ο κ. Καλογιάννης, απευθυνόμενος σε ένα πυκνό ακροατήριο που κατέκλυσε την αίθουσα του Ωδείου. «Δίνουμε όμορφο αγώνα ενότητας. Ενώνουμε τους συμπολίτες μας ανεξάρτητα από πολιτικές προτιμήσεις ή κομματική προέλευση για να ανατρέψουμε πρόσωπα και πολιτικές. Εμείς ενώνουμε όταν οι άλλοι κατακερματίζονται». Δείγμα της ενότητας που επιτεύχθηκε στο πρώτο τμήμα του ψηφοδελτίου καθώς χθες ανακοινώθηκαν 50 υποψήφιοι της Συμπαράταξης.
Στην ανάγκη ανατροπής αναφέρθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος: «Ανατρέπουμε πολιτικές, αλλάζουμε την πόλη, αλλάζουμε τη ζωή μας», είπε. «Είμαστε απέναντι στις κυβερνητικές πολιτικές των μνημονίων της καταστροφής. Οι κοινωνίες δεν προοδεύουν, με την απώλεια της κοινωνικής τους συνοχής Σήμερα έχει φτωχοποιηθεί το 1/3 της κοινωνίας μας και η καταστροφή συνεχίζεται . Δυναμώνουμε τον πόλο της ανατροπής στον οποίο συμμετέχουν κινήσεις, συλλογικότητες, κόμματα, ανένταχτοι πολίτες».
ΑΝΑΤΡΟΠΗ
Είχαν προηγηθεί χαιρετισμοί που απηύθυναν στη συγκέντρωση οι επικεφαλής των άλλων τριών συνεργαζομένων κινήσεων, ο Γιώργος Σούλτης, ο Στ. Χλωρός και ο Γιώργος Εμμανουήλ, ενώ ο Γιάννης Σάπκας προλόγισε καλώντας τον στο βήμα τον Απ. Καλογιάννη, ο οποίος καταφέρθηκε εναντίον της απερχόμενης δημοτικής αρχής: «Είναι αναγκαιότητα η συντριβή ενός παλαιοκομματικού συστήματος εξουσίας, με καθεστωτικά χαρακτηριστικά, παλαιοκομματικό –πελατειακό συγκεντρωτικό σύστημα, έλλειψη λογοδοσίας, ανύπαρκτη συνεργασία με τους φορείς, έργο μικρό και όχι σωστά ιεραρχημένο. Το μοντέλο αυτό εξάντλησε τα περιθώριά του, έκλεισε τον κύκλο του. Ό, τι είχε να δώσει το έδωσε. Έχει ωριμάσει η ανάγκη ανατροπής του».
Στο ερώτημα «τι Δήμο θέλουμε εμείς;» απάντησε εν συνεχεία επισημαίνοντας: «Μιλάμε για ένα τελείως διαφορετικό μοντέλο διοίκησης. Με δημοκρατία, συλλογικότητα, συμμετοχή, διαφάνεια, έλεγχο – λογοδοσία – αξιοκρατία-ισοπολιτεία. Με νέους συμμετοχικούς θεσμούς, με αναβάθμιση των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων». Και ανέπτυξε επιγραμματικά τους βασικούς πολιτικούς άξονες του προγράμματός του για την υπεράσπιση του Δημόσιου Χώρου, της Κοινωνικής Αλληλεγγύης, του Πολιτισμού, της Περιβαλλοντικής πολιτικής, της Παραγωγικής Ανασυγκρότησης.
Οι άλλοι
Αναφερόμενος στους άλλους υποψηφίους δημάρχους ο επικεφαλής της Συμπαράταξης απέφυγε να τους ονομάσει, πλην όμως τους φωτογράφισε με σαφήνεια αναφέροντας. «Ο δήμαρχος υπηρέτησε τις πολιτικές που θέλουμε να ανατρέψουμε, πρωτοστάτησε μάλιστα στην υλοποίησή τους. Από κοντά και άλλος υποψήφιος με θεσμικό ρόλο, με την ίδια αντίληψη περί τεχνοκρατών και μάνατζερ που υλοποιεί τις ίδιες πολιτικές. Εκφράζουν τη συνέχεια αυτού που ζούμε.
Και δυστυχώς συμπληρώνεται το παζλ των υποψηφίων και από μια υποψηφιότητα ακόμα που αντικειμενικά βάλλει κατά της «Συμπαράταξης», διασπά τη δημοκρατική πλειοψηφία της πόλης. Μας κάνει εντύπωση μάλιστα το έντονα φιλικό κλίμα προς τη δημοτική αρχή. Όλοι τους εκφράζουν το παλιό που καταρρέει άλλοι με τη στήριξη Παπαμιμίκου και άλλοι με την «ανεξαρτησία» τους». Και κατέληξε αφήνοντας ανοιχτό παράθυρο σε περαιτέρω διεύρυνση της συνεργασίας: «Τις άλλες δυνάμεις θα θέλαμε να τις δούμε στον κοινό μας αγώνα να μπολιάσουμε τις απόψεις μας, να δυναμώσουμε ακόμα περισσότερο τη «Συμπαράταξη».
ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ
Ο κ. Καλογιάννης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη «Χρυσή Αυγή», ο πρώτος που το κάνει σε δημόσια εκδήλωση ενόψει των δημοτικών εκλογών: «Ακούμε διαρροές για συνομιλίες. Είναι τυχαίο ότι η Χρυσή Αυγή δεν έχει ανακοινώσει κάθοδο στις εκλογές του Δήμου Λαρισαίων; Απαιτείται καθαρή θέση: Όχι στους νέο – Ναζί. Να το δηλώσουν και οι άλλοι υποψήφιοι. Όχι όπως έκαναν στη δολοφονία Φύσσα. Καλούμε τους πολίτες που τους ψήφισαν να το ξανασκεφθούν. Η οργή δεν μπορεί να μετατραπεί σε σιδερογροθιές, τάγματα εφόδου και δολοφονίες. Οι ειρηνικοί δημοκρατικοί μαζικοί αγώνες μπορούν να την μετασχηματίσουν σε χείμαρρο Ανατροπής».
Ειδική αναφορά έκανε στη σχέση με τα κόμματα: «Είναι θεσμοί της Δημοκρατίας μας. Έχουμε τη στήριξή τους και τη θέλουμε ακόμα περισσότερο. Θέλουμε να διαθέσουν ό,τι πιο αξιόλογο έχουν για να δυναμώσουμε τον αγώνα μας. Όμως για μας είναι καθαρό πού αρχίζει και πού τελειώνει ο ρόλος τους καθενός μας. Για μας, για τη «Συμπαράταξη» η αυτονομία μας είναι στοιχείο της ύπαρξής μας». Και συμπλήρωσε: «Είμαστε βαθιά Αυτοδιοικητική παράταξη, σε μια περίοδο που η μοίρα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και η μοίρα της πατρίδας, έχουν δέσει πάρα πολύ. Στην προσπάθειά μας για την λύση των προβλημάτων συναντήσαμε απέναντι μας τις κυβερνητικές πολιτικές. Μας ενδιαφέρει ένας Δήμος Ασπίδα για τους πολίτες».
ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ
«Είναι η ώρα της μεγάλης δημοκρατικής πλειοψηφίας, με την προοδευτική παράδοση στην πόλη και την Αυτοδιοίκηση, με αριστερούς δημάρχους», συνέχισε ο κ. Καλογιάννης. «Είναι η ώρα της «Συμπαράταξης» που ενώνει, της Συμπαράταξης που ξέρει να ανοίγει την αγκαλιά της, της Συμπαράταξης που ξέρει να συνομιλεί με όλους τους πολίτες και υπερασπίζεται όλους τους πολίτες. Όσοι βρεθήκαμε στο ίδιο μετερίζι, στο μετερίζι των αγώνων για κοινωνικές αλλαγές για κοινές αξίες και οράματα, οφείλουμε να δώσουμε αυτή τη μάχη μαζί, Μια γροθιά, μια ψυχή. Σήμερα πρέπει να ξαναπιάσουμε το νήμα, να βγάλουμε στην επιφάνεια αξίες που υποχώρησαν όπως η εντιμότητα, η ανιδιοτέλεια, η συναντίληψη, η αλληλεγγύη, οι αγώνες, το ήθος. Ερχόμαστε για να χτίσουμε πάνω σ’ αυτά που άφησαν οι προηγούμενες δημοτικές αρχές, ανατρέποντας την πορεία των τελευταίων ετών και εμπλουτίζοντάς την με δημοκρατία, διαφάνεια, έλεγχο, συμμετοχή για να υλοποιήσουμε μαζί με τους πολίτες το όραμά μας για την Λάρισα που αγαπάμε. Σ΄ αυτή την πορεία δεν χωράνε διαχωρισμοί και διασπάσεις».
*Στη συγκέντρωση παρέστησαν μεταξύ άλλων η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφια περιφερειάρχης Θεσσαλίας Ηρώ Διώτη, ο πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας και δήμαρχος Κιλελέρ Ρ. Κομήτσας, ο δήμαρχος Αγιάς Αντ. Γκουντάρας, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας Νίκος Πουτσιάκας με τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Νίκο Σαμαρά, οι πρόεδροι του Επιμελητηρίου Δημ. Αδάμ και του ΤΕΙ Λάρισας Παν. Γούλας, ο πρώην δήμαρχος Λάρισας Χριστ. Καφφές, η επικεφαλής της αντιπολιτευόμενης περιφερειακής παράταξης Ε. Λιακούλη, ο πρώην βουλευτής Γ. Αδαμόπουλος, εκπρόσωποι φορέων, νυν και πρώην δημοτικοί σύμβουλοι και πολύς κόσμος.
Και Α. Λίνκολν
Και ο Απ. Καλογιάννης ολοκλήρωσε κάτω από ζωηρά χειροκροτήματα με μια ρήση του Αβραάμ Λίνκολν: «Η ψήφος είναι πιο δυνατή και από σφαίρα. Με τη σφαίρα μπορείς να σκοτώσεις τον εχθρό σου. Με τη ψήφο σου μπορεί να σκοτώσεις το μέλλον των παιδιών σου». Στις 25 του Μάη, λοιπόν, ξαναγυρίζει στην πόλη η ελπίδα. Να μην χαθεί αυτή η ευκαιρία. Η Συμπαράταξη με τον αυτόνομο ενωτικό συνδυασμό της. Με τη δική σας ψήφο θα είναι εκεί».
Οι πρώτοι υποψήφιοι
Οι πρώτοι 50 υποψήφιοι του συνδυασμού της Συμπαράταξης που ανακοινώθηκαν χθες στη συγκέντρωση στο Ωδείο είναι οι εξής:
Αγιάννης Τάκης Συν/χος, Αδαμόπουλος Θάνος Οικονομολόγος –Δημοτικός Σύμβουλος, Αναστασίου Μιχάλης Απόστρατος Αξιωματικός Αεροπορίας, Αντωνίου Νέστορας Οικονομολόγος-Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, Αράπκουλε Δέσποινα Τραπεζικός-Δημοτικός Σύμβουλος, Βρέλλιος Χρήστος Υπάλληλος ΕΛΤΑ, Γιαννακόπουλος Κοσμάς Υπάλληλος ΚΤΕΛ-Σύμβουλος 2ης Δημ. Κοινότητας, Γκάτσικος Αλέξανδρος Γεωπόνος, Γκουντρουμπή Λία Ιστορικός –Δημ. Υπάλληλος-Σύμβουλος 4ης Δημ. Κοινότητας, Δαούλας Γεώργιος Στρατιωτικός-Σύμβουλος 1ης Δημ. Κοινότητας, Δεδούσης Νίκος Οικονομολόγος-Υπ. Οικονομικού Επιμελητηρίου, Δεληγιάννης Δημήτρης Φιλόλογος-Νομικός-Υπ. Εκπαίδευσης ΚΕΘΕΑ, Ζησόπουλος Βάϊος Αρχιτέκτων Μηχανικός-πρ. Πρόεδρος Αρχιτεκτόνων, Ιωαννίδης Δημήτρης Εκπαιδευτικός – Φυσικός, Καλαφάτη Ζωή Εκπαιδευτικός-Μελετήτρια-ΔΣ ΔΗΠΕΘΕ, Καλτσάς Νίκος Πολιτικός Μηχανικός, Καμάρης Περικλής Φυσικός, Κατσαγιώργη Σοφία Απόφοιτη ΤΕΙ-Άνεργη, Καφές Θεόδωρος Εκπαιδευτικός ΤΕΙ- Οικονομολόγος-Δημοτικός Σύμβουλος, Κυριτσάκας Βάϊος Επαγγελματίας-Δημοτικός Σύμβουλος, Κωσταρόπουλος Γεώργιος Γεωπόνος, Λιόλιος Δημήτριος Νοσηλευτής Ψυχικής Υγείας, Μαβίδης Δημήτρης Αρχιτέκτων Μηχανικός, Μήτσιου Τάνια Άνεργη, Μίχη-Τσιτσανούδη Ευθαλία Εκπαιδευτικός, Μούλιας Αχιλλέας Οικονομολόγος, Μπαλογιάννης Γιώργος Συν/χος Βιβλιοπώλης, Μπαμπαλής Δημήτρης Ιατρός ΕΣΥ-Κοινωνικό Ιατρείο, Μπουσμπούκης Γιάννης Παιδίατρος, Νικούλη Βάσω Αθλήτρια Φιλαθλητικού-Προπονήτρια, Ντάβος Θόδωρος Συν/χος Διαιτητής Ποδοσφαίρου, Ντουλαβέρη Αριάδνη Ελευθ. Επαγγελματίας, Οικονόμου Αντώνιος Εκπαιδευτικός- Γυμναστής, Παπαιωάννου Άννα Εκπαιδευτικός, Παπανώτας Στέφανος Δάσκαλος, Πόχος Ιωάννης Διαφημιστής, Πράπας Κώστας Πρ. ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, Σαρρής Μάνθος Επαγγελματίας Επικοινωνίας, Σβάρνα-Μουστάκα Αγορίτσα Εκπαιδευτικός, Σδράλη Ελένη Ιδιωτικός Υπάλληλος, Σουλούκου Άσπα Δικηγόρος-Δημοτ Σύμβουλος, Σούλτης Γεώργιος Εκπαιδευτικός ΤΕΙ - Ηλεκτρολ Μηχ. -Δημ Σύμβουλος, Τάχος Δημήτρης Αρχιτέκτων Μηχανικός, Ταχούλας Γεώργιος Επαγγελματίας, Τζαβολάκη Μαρία Καθηγήτρια Γερμανικών, Τσεκούρας Σίμος Ιδιωτικός Υπάλληλος-Ανεργος, Τσιλιμίγκας Χρίστος Δημοσιογράφος , Χατζηγρίβας Άρης Εκπαιδευτικός- πληροφορικός, Χλωρός Αστέριος Εργοδηγός Δημοσίων Έργων, Ψάρρα-Περήφανου Άννυ Ψηφιδογράφος.
Σωτ. Ζαχαριάς
 
Πολυκοσμία
*ΠΕΤΥΧΕ και καθιερώθηκε πια. Και ο Απ. Καλογιάννης υποδέχτηκε χθες τους προσερχόμενους στη συγκέντρωση στο Ωδείο. Είχε σταθεί στην είσοδο και χαιρετούσε όλους προσωπικά. Με χειραψίες, χαμόγελα και δυο κουβέντες, δεχόταν τις ευχές του κόσμου.
Υπήρχε μια διαφορά όμως χθες. Λίγο πιο μετά στέκονταν και χαιρετούσαν και οι επικεφαλής των άλλων τριών συνεργαζομένων δημοτικών κινήσεων. Δεν φαινόταν να του αρέσει και τόσο του Γιώργου Σούλτη, δεν είναι στην ιδιοσυγκρασία του, τί να κάνει όμως, έπρεπε να βρίσκεται στην υποδοχή. Κι επειδή ανακοινώθηκαν και οι πρώτοι υποψήφιοι του συνδυασμού Καλογιάννη, αρκετοί εξ αυτών τριγυρνούσαν στο φουαγιέ του Ωδείου χαιρετώντας κόσμο. Ξεκίνησαν την προεκλογική τους καμπάνια. Γενικώς τα χαμόγελα περίσσεψαν στην πρώτη ανοιχτή συγκέντρωση της Συμπαράταξης, η καλή διάθεση ξεχείλιζε από όλους.
Κι ο κόσμος πολύς. Μεγάλη συγκέντρωση. Γεμάτη ασφυκτικά η αίθουσα του Ωδείου, αρκετοί οι όρθιοι στο πλάι, γέμισε κι ο εξώστης, κόσμος και στο φουαγιέ κι απέξω-οι καπνιστές κυρίως. Πανευτυχείς οι οργανωτές από το σουξέ της εκδήλωσης. «Κι είμαστε ακόμη μόνο στην αρχή…», έλεγαν.
Ζ.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass