Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ ΓΙΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΥΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

«Θα υπάρξουν κάποιες απολύσεις…»

Δημοσίευση: 17 Φεβ 2014 2:01 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 13:32
 
 
«Αντιμνημονιακοί είναι αυτοί που θα βγάλουν τη χώρα από τα μνημόνια και αυτή είναι η κυβέρνηση του Αντ. Σαμαρά οσονούπω» τόνισε ο αν. υπουργός Αγρ. Ανάπτυξης Μάξ. Χαρακόπουλος στη χθεσινή εκδήλωση της ΝΟΔΕ Λάρισας της ΝΔ με τον βουλευτή Χρ. Κέλλα να προσθέτει πως «με το πρωτογενές πλεόνασμα θα αποκατασταθούν αδικίες όπως αυτές σε βάρος των ένστολων».
«Αυτή τη στιγμή το κράτος δεν έχει τη δυνατότητα να συντηρήσει όλον αυτό τον μηχανισμό που έχει φτιάξει. Σίγουρα θα υπάρξουν κάποιες απολύσεις. Από κει και πέρα η προσπάθεια που γίνεται είναι όσο το δυνατόν να εξασφαλισθούν περισσότερες θέσεις εργασίας» τόνισε χθες ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, μετά τη συνάντηση που είχε με σχολικούς φύλακες και εκπαιδευτικούς που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα, στο περιθώριο της επίσκεψής του στη Λάρισα.
Ο κ. Μιχελάκης μιλώντας σε εκδήλωση της ΝΟΔΕ Λάρισας της ΝΔ που έγινε χθες το μεσημέρι στο κέντρο «Φρούριο», εμφανίσθηκε αισιόδοξος για την πορεία της οικονομίας με αφορμή και το πρωτογενές πλεόνασμα που θα αναδιανεμηθεί, όπως είπε, σε ευπαθείς ομάδες όπως ένστολοι και χαμηλοσυνταξιούχοι. Τόνισε την ανάγκη να διατηρηθεί ο αυτοδιοικητικός χαρακτήρας των εκλογών του Μαΐου όπως και των ευρωεκλογών, προσθέτοντας ότι οι εθνικές εκλογές «θα γίνουν κανονικά το 2016, δεν μπορούμε να κάνουμε αλλεπάλληλες εκλογές μόνο και μόνο γιατί κάποιοι θέλουν να κάνουν ρεσάλτο στην εξουσία».
Ενώ απευθυνόμενος στα στελέχη και στα μέλη της ΝΔ υπενθύμισε ότι «κάποιοι, δεξιά και αριστερά της ΝΔ τιμώρησαν την παράταξη το 1981 και το 2009. Κάποιοι και τώρα απειλούν να ξανατιμωρήσουν τη ΝΔ. Να τιμωρήσουν τη ΝΔ για να βουλιάξει η χώρα;» αναρωτήθηκε ο υπουργός.
Στον χώρο του «Φρουρίου» όπου από νωρίς βρίσκονταν αρκετές δυνάμεις της αστυνομίας, ο κ. Μιχελάκης πριν την εκδήλωση συναντήθηκε με σχολικούς φύλακες και καθηγητές σε διαθεσιμότητα οι οποίοι επέκριναν την κυβερνητική πολιτική, ενώ οι τόνοι ανέβηκαν όταν ο υπουργός Εσωτερικών τούς τόνισε πως, κάποιοι από αυτούς που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα θα απολυθούν. Με τους εκπαιδευτικούς σε διαθεσιμότητα να παραμένουν μάλιστα στο «Φρούριο» μέχρι τη λήξη της εκδήλωσης φωνάζοντας διαρκώς αντικυβερνητικά συνθήματα.
Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο κ. Μιχελάκης αναφέρθηκε στη συνάντηση για να ερωτηθεί αν θα υπάρξουν απολύσεις «διαθέσιμων» τονίζοντας πως «με ρώτησαν αν θα υπάρξουν απολύσεις, άνθρωποι δηλαδή που δεν θα απορροφηθούν στο πλαίσιο της κινητικότητας και είπα ότι δεν μπορεί κανείς να διασφαλίσει ότι για όλους θα βρεθεί πιθανόν θέση. Το πρόβλημα είναι ότι αυτή τη στιγμή το κράτος δεν έχει τη δυνατότητα να συντηρήσει όλον αυτό τον μηχανισμό που έχει φτιάξει. Σίγουρα θα υπάρξουν κάποιες απολύσεις. Από κει και πέρα η προσπάθεια που γίνεται είναι όσο το δυνατόν να εξασφαλισθούν περισσότερες θέσεις εργασίας».
Ερωτηθείς για την οικονομία ο κ. Μιχελάκης αναφέρθηκε στη χθεσινή συνέντευξη του πρωθυπουργού στο «Βήμα» σημειώνοντας ότι «τον Απρίλιο θα υπάρξει τελική εικόνα. Το πρωτογενές πλεόνασμα όπως εκτιμάται είναι πάνω από 1,5 δισ. Το 70% αυτού του πλεονάσματος θα δοθεί στις ομάδες οι οποίες επλήγησαν περισσότερο όπως ένστολοι και χαμηλοσυνταξιούχοι». «Για πρώτη φορά» πρόσθεσε ο υπουργός «μετά από αρκετά χρόνια έχουμε θετικό πρόσημο στον δείκτη λιανεμπορίου. Δηλαδή αρχίζει η κατανάλωση να καταγράφει θετικούς δείκτες.
Σιγά – σιγά αρχίζουν να φαίνονται κάποια πρώτα δείγματα, κάποιες πρώτες θετικές ενδείξεις ότι αυτή η χρονιά θα μπορέσει να είναι μια χρονιά όπου βάλαμε φρένο στην κατηφόρα και αρχίζουμε να κάνουμε βήματα προς τα εμπρός. Να μπορέσει η χώρα να σταθεί ξανά στα πόδια της».
Στο ερώτημα αν οι εκλογές του Μαΐου είναι «στοίχημα» για την κυβέρνηση, ο κ. Μιχελάκης τόνισε πως «δεν πρέπει να ξεχνάμε τον χαρακτήρα των εκλογών. Να μην βάλουμε τις αυτοδιοικητικές εκλογές στον κομματικό ανταγωνισμό. Σας θυμίζω ότι κάποιοι από την επομένη σχεδόν των εκλογών ζητούσαν εκλογές. Αυτό που πρέπει να διαφυλάξουμε είναι ο χαρακτήρας της αυτοδιοικητικής αναμέτρησης.
Αν κάποιοι πάνω σε αυτή την ιστορία θέλουν να χτίσουν κομματικά κέρδη, θεωρώ ότι η κοινωνία θα πρέπει να τους αποξενώσει».
Αναφέρθηκε επίσης και στις ευρωεκλογές, σημειώνοντας το νέο καθεστώς της σταυροδοσίας των υποψήφιων ευρωβουλευτών για να καταλήξει τονίζοντας ότι «οι εκλογές θα γίνουν κανονικά το 2016, κάποτε θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε σε αυτή τη χώρα ότι δεν μπορούμε να κάνουμε αλλεπάλληλες εκλογές μόνο και μόνο γιατί κάποιοι θέλουν να κάνουν ρεσάλτο στην εξουσία».
ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ
Η εκδήλωση, στο πλαίσιο της οποίας έγινε η καθιερωμένη κοπή της πίτας, άνοιξε με χαιρετισμό που απηύθυνε το στέλεχος του κόμματος Φ. Καραγκόγκος. Με τον αναπληρωτή υπουργό Αγρ. Ανάπτυξης Μάξ. Χαρακόπουλο να σημειώνει μεταξύ άλλων πως «αντιμνημονιακοί είναι αυτοί που θα βγάλουν τη χώρα από τα μνημόνια και αυτή είναι η κυβέρνηση του Αντ. Σαμαρά οσονούπω» κατέληξε. Ο βουλευτής Λάρισας της ΝΔ Χρ. Κέλλας τόνισε πως «με το πρωτογενές πλεόνασμα θα αποκατασταθούν αδικίες όπως αυτές σε βάρος των ένστολων» και πως «τα καλύτερα έρχονται» ενώ ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Δημ. Παπαευθυμίου υπενθύμισε πως «πριν τρία χρόνια βρισκόμασταν στα όρια της πτώχευσης και σήμερα, τα πάντα άλλαξαν με τις αποφάσεις της παράταξης και του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά».
Ο κ. Μιχελάκης ξεκίνησε την ομιλία του με αφορμή πρόσφατο σχόλιο της «Ε» με αφορμή τον χώρο της εκδήλωσης και την παρουσία διαδηλωτών σε εκδηλώσεις με ομιλητές υπουργούς της κυβέρνησης για να καλέσει ουσιαστικά τους παρευρεθέντες να υπερασπίζονται την κυβερνητική πολιτική λέγοντας ότι «δεν κρυβόμαστε, όπου υπάρχει πρόβλημα είμαστε εκεί όπου η πατρίδα το απαιτεί. Αυτή η εποχή θέλει ανθρώπους που δεν υπολογίζουν το πολιτικό κόστος».
Ο υπουργός Εσωτερικών επικεντρώθηκε στα θέματα της οικονομίας για να τονίσει πως «για πρώτη φορά έχει θετικό πρόσημο ο δείκτης του λιανεμπορίου, είναι η πρώτη φορά που κάτι αρχίζει και κινείται στην αγορά» προσθέτοντας ότι «το πρωτογενές πλεόνασμα της χώρας, θα αποτελέσει βάση για σοβαρή διαπραγμάτευση στο Eurogroup της άνοιξης, ενώ η χώρα θα μπορέσει να βγει στις αγορές».
Ο κ. Μιχελάκης άσκησε κριτική και στο οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για να αναρωτηθεί «θα τους προσλάβει όλους ο Τσίπρας και πώς θα τους πληρώνει; Θα κόψει χρήμα; Η αριστερή πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ, ο Λαφαζάνης είναι πιο ειλικρινής. Να κάνουν κριτική, αλλά να ξέρουν τι λένε» κατέληξε ο κ. Μιχελάκης.
Ο κ. Μιχελάκης απευθυνόμενος τέλος στα στελέχη και στα μέλη της ΝΔ υπενθύμισε ότι «κάποιοι, δεξιά και αριστερά της ΝΔ τιμώρησαν την παράταξη το 1981. Τη δεκαετία του ΄80 έγιναν εγκλήματα γι΄ αυτό η χώρα βρίσκεται εδώ που βρίσκεται. Η δεύτερη φορά που τιμώρησαν την παράταξη και τον Κώστα Καραμανλή ήταν το 2009. Τότε που ο κ. Καραμανλής έλεγε ότι πρέπει να παγώσουν μισθοί και συντάξεις για έναν χρόνο και ένα εκατ. πολίτες δεν προσήλθαν στις κάλπες και εκλέχθηκε ο “κ. λεφτά υπάρχουν”.
Κάποιοι και τώρα απειλούν να ξανατιμωρήσουν τη ΝΔ και από τα αριστερά και από τα δεξιά. Θα κάνουν το χειρότερο κακό στην Ελλάδα. Δείτε το παράδειγμα της Αργεντινής που ζήτησε να καταργηθεί μονομερώς το χρέος. Να τιμωρήσουν τη ΝΔ για να βουλιάξει η χώρα;» αναρωτήθηκε ο υπουργός.
Στην εκδήλωση, μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κων. Αγοραστός, η αντιπεριφερειάρχης Λάρισας Ρένα Καραλαριώτου, ο δήμαρχος Λαρισαίων Κων. Τζανακούλης και ο διοικητής των νοσοκομείων της Λάρισας Αθ. Μητσιός.
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ
Με αφορμή την επίσκεψη του υπουργού η Επιτροπή Αγώνα Εκπαιδευτικών Λάρισας σε ανακοίνωσή της σημειώνει πως «ήρθε… έκοψε την πίτα της ΝΔ μας δήλωσε πως θα απολυθούμε και στη συνέχεια έφυγε συνοδεία ΜΑΤ και ασφαλιτών. Μόνο οργή προκαλούν πλέον τα στελέχη της συγκυβέρνησης - όπως ο κ. Μιχελάκης - που επισκέπτονται την κομματική τους βάση.
Για μια φορά ακόμα η απάντηση ήταν πως πρέπει να απολυθούμε για να «σωθεί» η χώρα από το υπέρογκο κράτος. Προφανώς εννοεί το κράτος των μιζαδόρων, των τραπεζιτών αεριτζήδων, των κρατικοδίαιτων δημοσιογράφων (όπως ο κ. Μιχελάκης), των υπέρογκων κερδών και των πενιχρών μισθών, των χιλιάδων αυτοκτονιών. Είναι καιρός ο λαός να ξεσηκωθεί ώστε πράγματι να ανατρέψει αυτό το κράτος του κ. Μιχελάκη και των ομοίων του. Καλούμε κάθε πολίτη αυτής της χώρας να μην σκύψει το κεφάλι και να παλέψει για την ανατροπή τους» καταλήγει η Επιτροπή.
Β. ΚΑΚΑΡΑΣ
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass