Η ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΑΝΕΩΣΕ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΤΗΣ ΣΤΟΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

«Ναι» στη Συμπαράταξη και από Καλογιάννη

* Από σήμερα οι διαδικασίες επιλογής 200 εκλεκτόρων * Την Κυριακή η κρίσιμη αναμέτρηση με Γ. Σούλτη

Δημοσίευση: 28 Ιαν 2014 2:34 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 12:59
Την ερχόμενη Κυριακή 2 Φεβρουαρίου, θα κριθεί τελικά το «στοίχημα» της συμπαράταξης των τριών αυτοδιοικητικών κινήσεων, αφού περισσότεροι από 200 εκλέκτορες, από την «Ενωτική Πρωτοβουλία», την «Λαρισαίων Πόλις», την «Πράσινη Πόλη» αλλά και ανένταχτοι κοινής αποδοχής θα ψηφίσουν για την ανάδειξη του επικεφαλής της συμπαράταξης που θα διεκδικήσει τον Δήμο Λαρισαίων στις εκλογές του ερχόμενου Μαΐου.
Οι τρεις κινήσεις θα ξεκινήσουν από σήμερα τη διαδικασία επιλογής των 35 έως 40 ανένταχτων εκλεκτόρων που με τους υπολοίπους (75 από την «Ενωτική Πρωτοβουλία», 75 από τη «Λαρισαίων Πόλις» και, 10 έως 20 από την «Πράσινη Πόλη») θα προσέλθουν στις κάλπες την Κυριακή (στις 10 το πρωί στο «Χατζηγιάννειο») για να αναδείξουν τον επικεφαλής του συνδυασμού, μεταξύ του Γεωργίου Σούλτη και του Απόστολου Καλογιάννη, και να λάβει έτσι, μετά από πολύμηνες και έντονες διεργασίες, «σάρκα και οστά» το πολιτικό εγχείρημα της συμπαράταξης το οποίο αναμένεται να διαμορφώσει νέα δεδομένα στις αυτοδιοικητικές εκλογές.
Χθες βράδυ τα μέλη της «Ενωτικής Πρωτοβουλίας», όπως έπραξαν το προηγούμενο διάστημα και οι ολομέλειες της «Λαρισαίων Πόλις» και της «Πράσινης Πόλης», ενέκριναν με πλειοψηφία (με 1 κατά και 4 λευκά) τη διαδικασία επιλογής του επικεφαλής του συνδυασμού της συμπαράταξης ενώ παράλληλα, σύμφωνα και με το καταστατικό της παράταξης ανανέωσαν την εμπιστοσύνη τους στον επικεφαλής της παράταξης, δημοτικού συμβούλου Απόστολου Καλογιάννη.
Η ολομέλεια, που έγινε στο ξενοδοχείο «Μετροπόλ», ξεκίνησε με το μέλος της Συντονιστικής Περ. Καμάρη να αναφέρεται στην προηγηθείσα διαδικασία. ενώ στο πολιτικό σκέλος του εγχειρήματος αναφέρθηκε ο κ. Καλογιάννης.
Για να τονίσει μεταξύ άλλων «την κρίσιμη φάση όσον αφορά το εγχείρημα της συμπόρευσης – συμπαράταξης των τριών αυτοδιοικητικών κινήσεων. Μετά από επίπονη και επίμονη προσπάθεια φτάνουμε σχεδόν στην ολοκλήρωση του πρωτόγνωρου πολιτικού εγχειρήματός μας με στόχο τη νίκη στον Δήμο Λάρισας και την ανατροπή των πολιτικών που εφαρμόζονται εκεί και είναι σε πλήρη αντιστοιχία με τις κυβερνητικές πολιτικές».
«Σήμερα», πρόσθεσε ο κ. Καλογιάννης ανεβάζοντας μάλιστα τους τόνους «μέσα σε ένα περιβάλλον όπου εμφανίζονται δυνάμεις να εχθρεύονται το εγχείρημά μας δημόσια, καλούμαστε να εγκρίνουμε τη συμμετοχή μας στην τελική φάση της συνέλευσης του σώματος των αντιπροσώπων για την εκλογή του επικεφαλής του κοινού μας συνδυασμού».
Κάνοντας επίσης λόγο «για μεθοδεύσεις» άφησε αιχμές κατά της ΔΗΜΑΡ, χωρίς να κάνει ονομαστική αναφορά, με αφορμή ανακοίνωσή της για τις εξελίξεις στον Δήμο Λαρισαίων για να καλέσει σε συστράτευση καθώς όπως είπε «έχω την αίσθηση ότι θα υπάρξουν προβοκάτσιες και ηθελημένα δημοσιεύματα για να διαβάλουν το εγχείρημα».
Για να καταλήξει σημειώνοντας ότι «λειτουργήσαμε με διευρυμένες συντονιστικές επιτροπές και τις δύσκολες στιγμές δώσαμε διέξοδο με έναν στόχο και μόνο: τη δημιουργία ενός Αυτόνομου Ενωτικού Δημοκρατικού Συνδυασμού που όχι μόνο θα καταγράψει μεγάλα ποσοστά στις εκλογές αλλά θα κερδίσει τον Δήμο και θα ανοίξει τον δρόμο για μια άλλη πορεία της Λάρισας με επεξεργασμένο πρόγραμμα και σε αντιστοιχία με τη δοκιμαζόμενη από τις κυβερνητικές πολιτικές κοινωνία της πόλης μας».
Ακολούθησαν τοποθετήσεις μελών και φίλων της παράταξης όπου, μεταξύ άλλων ασκήθηκε και κριτική στη διαδικασία που ακολουθήθηκε το προηγούμενο διάστημα, ενώ ομιλητές, όπως ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Πάνος Σάπκας, χωρίς να ταχθεί ενάντια στη συμπαράταξη, διαφώνησε με την επιλογή επικεφαλής μέσω εκλεκτόρων αντιπροτείνοντας ανάδειξη από ανοιχτή συνέλευση.
ΚΑΛΠΕΣ
Σε ό,τι αφορά τέλος τη διαδικασία της Κυριακής, οι 200 εκλέκτορες αφού νωρίτερα δημοσιοποιηθούν τα ονόματά τους, θα υπογράψουν κοινή διακήρυξη, ενώ ο επικεφαλής θα αναδειχθεί λαμβάνοντας τα 2/3 των εκλεκτόρων ή τα 3/5 εφόσον κριθεί απαραίτητη η επανάληψη της ψηφοφορίας ή ακόμα και αν αυτό δεν καταστεί εφικτό τότε ο επικεφαλής να προκύψει από «πολιτική συμφωνία» των τριών.
Β. ΚΑΚΑΡΑΣ
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass