Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΣΤ. ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗ ΓΙΑ ΤΑ 14 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗ

"Η κρίση τον ξανακάνει επίκαιρο"

Δημοσίευση: 14 Σεπ 2015 8:01

Με αφορμή τα 14 χρόνια από τον θάνατο του Στέλιου Καζαντζίδη, από τον Σύλλογο Φίλων Στ. Καζαντζίδη Λάρισας σημειώνεται πως "σαν σήμερα 14 Σεπτεμβρίου του 2001 έφυγε από τη ζωή ο μεγάλος Στέλιος Καζαντζίδης.

Ο μεγαλύτερος τραγουδιστής που ανέδειξε το λαϊκό τραγούδι τον προηγούμενο αιώνα δεν αντικαταστάθηκε από κανένα νεότερο του, όχι γιατί δεν υπάρχουν νεότεροι αλλά γιατί κανείς δεν μπόρεσε να κάνει τις επιτυχίες, τα τραγούδια αλλά κυρίως να μιλήσει στην ψυχή και την καρδιά του Έλληνα και της Ελληνίδας που το κράτησε μόνος του αυτό το προνόμιο.

Δεκατέσσερα χρόνια μετά, όλοι εσείς, όλοι όσοι τον αγάπησαν, τον τραγούδησαν και έκλαψαν από τα τραγούδια του αλλά και εμείς, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φίλων του Στέλιου Καζαντζίδη με έδρα τη Λάρισα, που εξακολουθεί να λειτουργεί ακόμη, ο πρώτος Σύλλογος που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα όταν ακόμη ζούσε ο Στέλιος, από μερικούς επώνυμους Λαρισαίους με πρόεδρο τον αειθαλή κι ακούραστο Γιώργο Πυργίδη, τιμούμε τη μνήμη του μεγάλου τροβαδούρου της αγάπης, του πόνου, της ξενιτιάς με ειδική αναφορά στο όνομα και το έργο του.

Ποιος θα περίμενε, ότι ο Καζαντζίδης θα γινόταν ξανά επίκαιρος ύστερα από τόσα χρόνια; Γιατί όταν τραγουδούσε για την ξενιτιά και τους μετανάστες της Γερμανίας το 1960-1970, ποιος πίστευε ότι θα έρχονταν μέρες δύσκολες για την πατρίδα μας και οι Έλληνες και ειδικά η νεολαία να μεταναστεύει για τη Γερμανία και όχι μόνο, για να επιβιώσουν μακριά από την πατρίδα και ότι η Γερμανία θα είναι ο κυρίαρχος δυνάστης για τη χώρα μας και για τους Έλληνες.

Όταν το 1994 τραγουδούσε τη μεγάλη επιτυχία «Έρχονται χρόνια δύσκολα» ποιος πίστευε, ότι θα έλθουν;

Λόγω της σημερινής δεινής οικονομικής κατάστασης για όλους τους Έλληνες και ειδικά των ανθρώπων του μόχθου και της φτώχειας που αυτοί δοκιμάζονται περισσότερο απ’ όλους και που γι’ αυτούς ειδικά τραγούδησε τότε πάμπολλα τραγούδια ο Καζαντζίδης κι αν ζούσε πάλι, θα ξανατραγουδούσε καινούργια και επίκαιρα και θα απάλυνε τον πόνο του νέου ξενιτεμού τους όπως και τότε.

Επειδή η σημερινή οικονομική συγκυρία είναι οικτρά για μεγάλη, πολύ μεγάλη μερίδα της κοινωνίας μας και ενόψει εκλογών που θα φέρουν νέα επώδυνα μέτρα για τους φτωχούς, αποφασίσαμε ο Σύλλογος να κάνει ένα σεμνό μνημόσυνο με μία λειτουργία, για να τιμήσει τη μνήμη και το έργο του, γιατί ο Καζαντζίδης δεν ήταν δήθεν και επιδειξίας και τα λιγοστά χρήματα που θα διαθέταμε για κάποια μικρή εκδήλωση, τα διαθέσαμε σε ίδρυμα με κοινωφελές έργο.

Στέλιο Καζαντζίδη, αιωνία σου η μνήμη και ο Σύλλογος θα κάνει ό,τι μπορεί για να θυμίζει σ΄ όλους, ότι όπως και τότε, έτσι και σήμερα είσαι κοντά μας με τα τραγούδια σου που διαχρονικά θα απαλύνουν τον πόνο των Ελλήνων".

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass