Η ΠΟΛΗ ΕΓΙΝΕ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ «FREE RUNNING»

Λάρισα κάνεις… άλματα

*«Επέλεξα τη Λάρισα γιατί υπάρχει πολύς κόσμος και ιδανική κουλτούρα για την κοινότητα» εξηγεί στην «Ε» ο διοργανωτής

Δημοσίευση: 10 Σεπ 2015 8:00

Του Κ. Γκιάστα

Φωτ.: Λ. Τζέκας

Πάνω στα θεμέλια του Βυζαντινού Τείχους που χρονολογείται από τον 6ο μ.Χ. αιώνα η νεολαία της Λάρισας βάζει καινούρια, δικά της… θεμέλια. Όχι για άλλο τείχος αλλά για μια κουλτούρα που σχετίζεται με την ομορφιά της κίνησης σε αστικό κυρίως κλοιό.

Όπως όλα δείχνουν μάλιστα τα καταφέρουν άψογα καθώς κατάφεραν χθες να μετατρέψουν την πόλη σε εξεταστικό κέντρο «free running» και να μαγνητίσουν όλα τα βλέμματα περαστικών, οδηγών και φυσικά τα φλας των κινητών τηλεφώνων δεν σταμάτησαν να αστράφτουν.

Στην πλατεία Αγ. Μπλάνα δεκάδες νεαροί συγκεντρώθηκαν για να δείξουν τις ικανότητές τους στην κίνηση, υπό το βλέμμα του Δημήτρη Κυρσανίδη που πέρυσι νίκησε έναν παγκοσμίου φήμης διαγωνισμό στη Σαντορίνη. Αυτός ξεκίνησε να ψάχνει νέους ικανούς στα άλματα και αυτό τον έφερε στην πόλη.

«Επέλεξα τη Λάρισα γιατί υπάρχει ιδανικός κόσμος και υπάρχει κουλτούρα για την κοινότητα», εξήγησε στην «Ε» μετά το πέρας της διαδικασίας.

Από όλους τους νεαρούς επέλεξε τους Ακίλ Τζούρα, Μάνο Μπίλη και Βαλάντη Μποζαπαλίδη οι οποίοι κρατούσαν περήφανα στα χέρια τους τα εισιτήρια για τη Σαντορίνη εκεί όπου θα πάνε να δείξουν τις ικανότητές τους σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ωστόσο όπως ανέφερε «η επιλογή ήταν δύσκολη καθώς το επίπεδο όλων όσων συμμετείχαν ήταν πολύ υψηλό. Η Λάρισα γενικά δείχνει πως τα τελευταία χρόνια έχει κάνει πραγματικά άλματα στην ποιότητα και σε αυτό βοηθάει η τοπική ομάδα DFT» συνεχίζει.

Αρκετός κόσμος έχει συνδυάσει το παρκούρ με ατυχήματα και επικινδυνότητα. Του ζητήσαμε να το σχολιάσει αυτό και εξήγησε πως «το free running είναι διαφορετικό από το παρκούρ. Στόχος του παρκούρ είναι να ξεπεράσεις τα εμπόδια και να πας γρήγορα από το σημείο «α» στο σημείο «β». Εμείς στο free running κάνουμε ό,τι θέλουμε σε νόμιμα πλαίσια και όλα προορίζονται για την ομορφιά της κίνησης. Χωρίς εμπόδια και περιορισμούς.

Βέβαια οι νεαροί βιάζονται για να κάνουν αμέσως τις τούμπες. Δεν πρέπει να το κάνουν αυτό. Αν πάω εγώ να οδηγήσω θα σκοτώσω κόσμο επειδή δεν ξέρω να οδηγάω. Θα πρέπει να πάω σε σχολή και να μάθω οδήγηση από το πρώτο βήμα. Έτσι είναι και στο παρκούρ και στο “free running”. Η Λάρισα μπορεί να πάει γρήγορα αλλά οι νεαροί της δεν πρέπει να βιάζονται» καταλήγει.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass