ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΣΕ ΑΚΙΝΗΤΟ ΤΟΥ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟΥ

Ξενώνας για άστεγους

* Η Διεύθυνση Πρόνοιας κατέγραψε 35 άστεγους, ενώ 6 από αυτούς φιλοξενούνται προσωρινά σε δύο ξενοδοχεία με αφορμή και το αναμενόμενο κύμα κακοκαιρίας

Δημοσίευση: 30 Δεκ 2014 11:45 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 20:33

Στη μίσθωση αναξιοποίητου ακινήτου του Δημοτικού Γηροκομείου προτίθεται να προχωρήσει ο Δήμος Λαρισαίων προκειμένου να εξευρεθεί μόνιμη λύση για τη φιλοξενία αστέγων, που μέχρι σήμερα ανέρχονται στους 35 σύμφωνα με στοιχεία Διευθύνσεων του Δήμου.

Στο μεταξύ με αφορμή και το αναμενόμενο κύμα κακοκαιρίας, σε 2 ξενοδοχεία της Λάρισας φιλοξενούνται ήδη έξι άστεγοι, με τον Δήμο Λαρισαίων να καλεί όσους συμπολίτες εντοπίσουν αστέγους, να επικοινωνήσουν με το Συμβουλευτικό Κέντρο, προκειμένου αυτές τις ημέρες να μην διανυκτερεύσουν στο κρύο.

«Η ανακούφιση πολιτών που επλήγησαν από την κρίση, αποτελεί σταθερό προσανατολισμό μας» τονίζει στην «Ε» ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης με τον αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής Δημ. Δεληγιάννη να διευκρινίζει πως «η πρόθεσή μας είναι εντός διμήνου, να έχουμε διαμορφώσει έναν μόνιμο χώρο» για τους αστέγους.

Η πρωτοβουλία του Δήμου, να βρεθεί προσωρινά χώρος φιλοξενίας για τους αστέγους επισπεύσθηκε με αφορμή τα καιρικά φαινόμενα και ήδη από την Κυριακή μέχρι χθες, έξι συνολικά άστεγοι μετά από προτροπή υπαλλήλων της Διεύθυνσης Πρόνοιας του Δήμου δέχθηκαν τελικά να διανυκτερεύσουν σε ξενοδοχεία.

Οι άστεγοι της Λάρισας είναι γνωστοί στις Διευθύνσεις Κοινωνικής Πολιτικής και κυρίως της Πρόνοιας αφού τρώνε στα κοινωνικά συσσίτια με τις υπηρεσίες του Δήμου να καταβάλλουν προσπάθειες, εκτός από τροφή να τους εξασφαλισθεί και στέγη.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», Δήμος Λαρισαίων και Δημοτικό Γηροκομείο καταλήγουν σε συμφωνία για τη μίσθωση τριώροφου ακινήτου που δωρίθηκε στο Γηροκομείο και τα τελευταία χρόνια παραμένει ξενοίκιαστο. Το θέμα εξετάσθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ του Δημοτικού Γηροκομείου και σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Δήμος Λαρισαίων εξασφάλισε την καταρχήν έγκριση για παραχώρηση του κτιρίου αντί μισθώματος.

Υπάλληλοι της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου έχουν επισκεφθεί την τριώροφη οικοδομή για να εκτιμήσουν το εύρος των εργασιών συντήρησης αλλά και το κόστος και εφόσον δεν προκύψει κάποιο θέμα, τότε το κτίριο θα επισκευασθεί.

«Η ανακούφιση πολιτών που επλήγησαν από την κρίση, μεταξύ αυτών και οι άστεγοι, αποτελεί σταθερό προσανατολισμό μας» τονίζει στην «Ε» ο κ. Καλογιάννης προσθέτοντας ότι «είμαστε υποχρεωμένοι να αναλάβουμε πρωτοβουλίες ανακούφισης αυτών των πολιτών ενώ για τους άστεγους θα αναζητήσουμε μια μόνιμη λύση».

«Η πρόθεσή μας» διευκρινίζει στην «Ε» ο κ. Δεληγιάννης «είναι εντός διμήνου να έχουμε διαμορφώσει ένα μόνιμο χώρο. Ο οποίος με συγκεκριμένο πλαίσιο λειτουργίας και προσωπικό, θα αποτελεί μόνιμη λύση ειδικά για τους αστέγους, διασφαλίζοντας αξιοπρεπείς όρους φιλοξενίας και σεβασμού απέναντι σε αυτούς τους ανθρώπους».

ΤΗΛΕΦΩΝΑ

Με αφορμή το πρόβλημα των αστέγων ο Δήμος Λαρισαίων καλεί όσους συμπολίτες εντοπίσουν αστέγους, να επικοινωνήσουν με το Συμβουλευτικό Κέντρο των Κοινωνικών Υπηρεσιών (Ρούσβελτ και Οικονόμου εξ Οικονόμων) στα τηλέφωνα: 2410-680.243, 2410-680.220 ή κινητό τηλέφωνο: 6932-982.372.

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass