ΠΩΣ ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑΞΑΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΥΧΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ

«Άγιε μου Βασίλη, βρες μια δουλειά στον μπαμπά μου»

* Περίπου 3.000 γράμματα από τη Λάρισα έφυγαν με προορισμό το σπίτι του Άγιου Βασίλη

Δημοσίευση: 30 Δεκ 2014 10:50 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 20:33

Του Κ. Γκιάστα

Ο ένας ξεκινάει με μια απορία: «Άγιε μου Βασίλη κάνει κρύο στον Βόρειο Πόλο;».

Ο άλλος δεν ξεχνάει και μάλιστα σοβαρεύει στο τέλος: «Θα ήθελα για την Πρωτοχρονιά να μου φέρεις ένα σκύλο. Ένα Labrador μέσα σε ένα μωβ κουτί με ροζ κορδέλα και το κουτί να έχει και δύο τρύπες για να ανασαίνει. Α, και μέσα στο κουτί να βάλεις νερό και κομμένες εφημερίδες. Στο ζήτησα και πέρσι αλλά δεν μου το έφερες. Δεν παραπονέθηκα. Όμως φέτος δεν θέλω αηδίες Άγιε μου Βασίλη. Φέρε μου το σκύλο αλλιώς αλίμονο σου».

Κάποιος δίνει οδηγίες: «Ξέρεις πώς θα έρθεις στο σπίτι μου; Άκου είναι το πρώτο σπίτι μετά τη γωνία στο περίπτερο. Το κουδούνι είναι το πάνω. Πάτα το καλά γιατί είναι λίγο χαλασμένο».

Όμως ο επόμενος είναι αντιπροσωπευτικός του κλίματος των τελευταίων ετών: «Άγιε μου Βασίλη βρες μια δουλειά στον μπαμπά μου για να μου πάρει το δώρο που θέλω» γράφει και είναι ένα από τα εκατοντάδες γράμματα τέτοιου ύφους που φτάνουν στα ΕΛΤΑ καθημερινά.

Τα παιδιά δείχνουν πως όχι μόνο δεν ζούνε στον κόσμο τους αλλά προσπαθούν να βελτιώσουν τον κόσμο των γονιών τους που ζούνε μέσα σε μια οικονομική αμφιβολία τα τελευταία έτη λόγω της κρίσης.

Από τη Λάρισα περίπου 3.000 γράμματα συγκεντρώθηκαν φέτος με προορισμό τον Άγιο Βασίλη από 80.000 πανελληνίως που αναμένεται να συγκεντρωθούν.

«Για εμάς τους ταχυδρομικούς, αυτή η διαδικασία είναι μια ακόμη έκφραση του κοινωνικού ρόλου του Ταχυδρομείου. Ο ρόλος και η λειτουργία των ΕΛΤΑ πάνω από 183 χρόνια, το δέσιμο και οι στενές σχέσεις που έχει οικοδομήσει το Ταχυδρομείο με την ελληνική κοινωνία, εκφράζεται απόλυτα σε αυτή τη δράση. Δεν κινούμαστε με στόχο την αύξηση εσόδων δεν είναι διαφημιστική κίνηση και διαδικασία, δεν είναι προωθητική ενέργεια, δεν είναι δηλαδή επιχειρηματική κίνηση, αλλά καθαρά ανταπόκριση σε όλους αυτούς που θέλουν αυτές τις γιορτινές μέρες να επικοινωνήσουν, να μιλήσουν να καταθέσουν τις επιθυμίες και τις σκέψεις τους» τονίζει χαρακτηριστικά στην «Ε» ο υπεύθυνος πωλήσεων της Περιφερειακής Διεύθυνσης Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας κ. Ανδρέας Σοφράς.

«Από τις αρχές Δεκεμβρίου, τα γραμματοκιβώτια του Άγιου Βασίλη, τοποθετημένα στις προσόψεις των Κεντρικών Καταστημάτων, περίμεναν τα γράμματα μικρών και μεγάλων. Τα γράμματα με παραλήπτη τον Αϊ Βασίλη, ξεχωρίζονται με ιδιαίτερη φροντίδα από τους συναδέλφους σε όλη την Ελλάδα και διαβιβάζονται στις Δημόσιες Σχέσεις καθημερινά» υπογραμμίζει από την πλευρά του ο διευθυντής του κεντρικού καταστήματος της Λάρισας κ. Γιάννης Τσιουρβόπουλος.

ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΗΜΑ ΜΕ… ΚΑΛΑΝΤΑ

Εν τω μεταξύ για πρώτη φορά στην ιστορία τους, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία εξέδωσαν και κυκλοφόρησαν γραμματόσημα σε τριγωνικό σχήμα που “ψάλλουν” τα ελληνικά παραδοσιακά κάλαντα μέσω γραμμωτού κώδικα (QRC). Πρόκειται για τα γραμματόσημα της νέας αναμνηστικής σειράς «Χριστούγεννα των παιδιών», σε τευχίδια των 10 αυτοκόλλητων γραμματοσήμων για αλληλογραφία εσωτερικού ή εξωτερικού. Τα γραμματόσημα, περιλαμβάνουν γραμμωτό κώδικα τεχνολογίας δύο διαστάσεων (QRC), τον οποίο μπορούν να «διαβάσουν» τα κινητά τηλέφωνα νέας τεχνολογίας ταξιδεύοντας έτσι με την αλληλογραφία τα ελληνικά παραδοσιακά κάλαντα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς σε όλο τον κόσμο.

ΤΟ ΛΕΥΚΩΜΑ ΤΩΝ ΕΛ.ΤΑ.

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία πριν από λίγα χρόνια εξέδωσαν και ένα πανέμορφο λεύκωμα με αφορμή τα γράμματα των μικρών αλλά και μεγάλων από τα οποία όπως τα ξεφυλλίσαμε, ξεχωρίσαμε ένα μοναδικό που ξεπερνάει κάθε όνειρο και κάθε σκέψη και κάνει όλα τα υπόλοιπα να ωχριούν μπροστά του. Λέει: «Άγιε μου Βασίλη να προσέχεις τον μπαμπά μου που είναι πάνω στον ουρανό μαζί σου μαζί με σένα παρέα. Θα ήθελα να έχω τον μπαμπά μου στις γιορτές γιατί τον αγαπώ πολύ και μου λείπει. Θα μπορέσεις να μου τον φέρεις;». Αν είναι να διαβάσει ένα ο Άγιος Βασίλης, ας διαλέξει τουλάχιστον αυτό…

 

 

ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΞΗΛΩΣΑΝ ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΟΚΙΒΩΤΙΟ

Κινδύνεψαν τα γράμματα των μικρών Λαρισαίων

 

Εν τω μεταξύ υπάρχουν και μερικοί… καλικάντζαροι που δεν θέλουν να φτάσουν τα γράμματα στον προορισμό τους. Δεν εξηγείται αλλιώς το γεγονός πως πριν από μερικές ημέρες άγνωστοι ξήλωσαν το κεντρικό γραμματοκιβώτιο της Λάρισας μπροστά από το κατάστημα των ΕΛΤΑ στην οδό Παπαναστασίου. Ευτυχώς την επόμενη ημέρα το κουτί βρέθηκε και επανατοποθετήθηκε στην αρχική του θέση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass