Αποφυλακίζεται 47χρονος Λαρισαίος που συνελήφθη για τοκογλυφία

Μετά από δήλωση του καταγγέλλοντος ότι παρερμήνευσε τα λεγόμενά του και ενώ επιστράφηκαν τα χρήματα

Δημοσίευση: 27 Οκτ 2024 13:27

Την άρση της προσωρινής κράτησης και την αντικατάστασή της με τους περιοριστικούς όρους, της απαγόρευσης της εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης στο Αστυνμικό Τμήμα, προβλέπει Διάταξη της Β΄ Ανακρίτριας Λάρισας, για τον 47χρονο Λαρισαίο που είχε συλληφθεί για τοκογλυφία, με αποτέλεσμα να προχωρήσει η αποφυλάκισή του.


Όπως είναι γνωστό ο 47χρονος Λαρισαίος, το πρωί της 24ης Αυγούστου 2024 και σε καφετέρια της Νεάπολης συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας με προσημειωμένα χαρτονομίσματα έπειτα από καταγγελία 31χρονου Λαρισαίου ελεύθερου επαγγελματία.
Ο 47χρονος συνελήφθη για τα αδικήματα της εκβίασης και της τοκογλυφίας, κατηγορίες που αρνήθηκε δηλώνοντας πως υπήρξε συνεταίρος του ελεύθερου επαγγελματία και πως δεν του απέδωσε τα χρήματα τής μεταξύ τους συμφωνίας, ωστόσο μετά την απολογία του κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», ο 31χρονος ελεύθερος επαγγελματίας γνωστοποίησε πρόσφατα στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Λάρισας ότι ικανοποιήθηκαν οι απαιτήσεις του, καθώς δήλωσε ότι έλαβε από τον κατηγορούμενο το χρηματικό ποσό που αναφέρεται στη δικογραφία, όπως επίσης δήλωσε ότι παρερμήνευσε τα λεγόμενα και τα μηνύματα του 47χρονου, πως δεν υπήρξε σκοπός εκβίασης και ότι μετά τις αμοιβαίες εξηγήσεις οι σχέσεις τους έχουν αποκατασταθεί.
Μετά από αυτό και αφού δεν στοιχειοθετείται πλέον το αδίκημα της εκβίασης σε συνδυασμό με την πλήρη ικανοποίηση της οικονομικής απαίτησης του 31χρονου, η Β’ Ανακρίτρια έκανε δεκτή την αίτηση του 47χρονου και αντικατέστησε την προσωρινή κράτηση στη φυλακή, με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα και της καταβολής εγγύησης.
Ο 47χρονος σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. «από την παράνομη δράση του, αποκόμισε» από τον 31χρονο «το συνολικό χρηματικό ποσό των 231.000 ευρώ σε μετρητά, καθώς και το χρηματικό ποσό των 72.333 ευρώ, προερχόμενο από παροχή υπηρεσιών, μέσω μισθώσεων των ως άνω αναφερόμενων Ι.Χ.Ε αυτοκινήτων κ.λπ.»
Σημειώνεται πως στο «φαρμακείο» του αυτοκινήτου του 47χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 17.000 ευρώ σε χαρτονομίσματα των 200 ευρώ (φωτ.), ενώ στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 122 σφαίρες (φωτ.), φυσίγγια, τα οποία ο 47χρονος απέδωσε σε οικογενειακό «κειμήλιο».
Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass