Ολοκληρώνεται το 19ο Συνέδριο Γενετικής Βελτίωσης των Φυτών

* ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Δημοσίευση: 18 Οκτ 2024 8:26

Με το θέμα «Καλλιέργεια νέων ειδών & καινοτομία στη σύγχρονη γεωργία» ολοκληρώνεται σήμερα το19ο Πανελλήνιο Συνέδριό που πραγματοποιείται στο ξενοδοχείο «Imperial» από την Ελληνική Επιστημονική Εταιρεία Γενετικής Βελτίωσης των Φυτών και την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Αναλυτικότερα, τα θέματα που θα αναλύσουν οι επιστήμονες είναι τα ακόλουθα: Απόδοση και ποιότητα τεσσάρων ειδών Lathyrus υπό μεσογειακές συνθήκες. Ανάπτυξη μητρικής φυτείας Sideritis syriaca L. αγενώς αναπαραγόμενης με σύστημα αναγεννητικής γεωργίας. Ένα πολύτιμο δέντρο για πολλαπλή χρήση Καλλιέργεια Βιομηχανικής Κάνναβης στις περιοχές της Θράκης και Κεντρικής Μακεδονίας. Σύγκριση τριών ποικιλιών κινόα (Chenopodium quinoa Willd) στην περιοχή της Θεσσαλίας. Συγκριτική μελέτη διειδικών υβριδίων βαμβακιού (G. hirsutum L. × G. barbadense L.) σε δύο πυκνότητες σποράς και περιοχές της Ελλάδας. Μπορεί το κτηνοτροφικό κουκί να αντικαταστήσει το κριθάρι σε συγκαλλιέργεια με χορτοδοτικά ψυχανθή;

Μείωση των συνολικών ποσοτήτων εφαρμοζόμενου αζώτου στο σκληρό σιτάρι με συστήματα γεωργίας ακριβείας και near real time δεδομένα. Η γεωργία συντηρήσεως ως βάση για την εφαρμογή της αναγεννητικής γεωργίας.
Υφιστάμενη κατάσταση και προβλήματα εφαρμογής. Η ανθεκτικότητα των γεωργικών οικοσυστημάτων απέναντι στις φυσικές καταστροφές. Η εμπειρία του «Daniel» στη Θεσσαλία. Στρογγυλή τράπεζα: Συμμετέχουν: Δ. Κουρέτας (Περιφερειάρχης Περιφέρειας Θεσσαλίας), Ν. Δαναλάτος (Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας), Α. Τσούτσας (εκπρόσωπος ΣΕΠΥ), Δ. Ντογκούλης (εκπρόσωπος ΓΕΩΤΕΕ), Ν. Γούσιος (Α.Σ. Φαρσάλων ΕΝΙΠΕΑΣ). Συντονιστής: Α. Μαυρομάτης (ΕΕΕΓΒΦ).
14:00-14:10: Ανακοίνωση βραβείων Χριστίδη & Παπαδάκη.
14:10-14:30: Συμπεράσματα - λήξη συνεδρίου.
14:30: Αποχαιρετιστήρια δεξίωση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass