Το ΚΚΕ τιμά την απελευθέρωση της Λάρισας

* ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΟ ΜΕΖΟΥΡΛΟ

Δημοσίευση: 18 Οκτ 2024 13:41

Κάλεσμα συμμετοχής των Λαρισαίων στην εκδήλωση που διοργανώνεται την ερχόμενη Κυριακή 20 Οκτωβρίου με αφορμή τη συμπλήρωση 80 χρόνων από την απελευθέρωση της Λάρισας από το ΕΑΜ - ΕΛΑΣ στο Μνημείο του ΚΚΕ στον λόφο του Μεζούρλου, τόπο εκτελέσεων κομμουνιστών, αγωνιστών, μαχητών της περιόδου 1941-1950 απηύθυναν χθες στελέχη της ΤΕ Λάρισας του ΚΚΕ.

Στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν χθες, το μέλος του Τ. Γραφείου Λάρισας του ΚΚΕ Αγις Τριγάζης, το στέλεχος του ΚΚΕ Μαρία Κωστούλα και το στέλεχος της ΚΝΕ Στεργιαννή Σιούλα αναφέρθηκαν στην επέτειο, σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως «80 χρόνια πριν, 23 Οκτώβρη 1944, τότε που ο λαός της Λάρισας, γιόρταζε ενώ οι ναζί κατακτητές τρέπονταν σε φυγή. Τότε που ο λαός της πόλης ζητωκραύγαζε στην παρέλαση της θρυλικής Ταξιαρχίας Ιππικού του ΕΛΑΣ: «Εµπρός ΕΛΑΣ για την Ελλάδα...». Τότε που στους δρόμους της πόλης ξεχύθηκε µια λαοθάλασσα, µε καθοδηγητή, αιμοδότη και οργανωτή το ΚΚΕ που σάλπισε την αντίσταση, δημιούργησε το ΕΑΜ, τον ΕΛΑΣ, την ΕΠΟΝ. Τιμάμε τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες που κράτησαν το «φως αναµµένο, που αγωνίστηκαν για τα λαϊκά συµφέροντα και τη λευτεριά».  Για να προσθέσουν πως «κρατάµε το κόκκινο νήµα της ηρωικής Ιστορίας µας, για να το ξεδιπλώσουµε, να το φτάσουµε ως το τέλος, για τη νίκη του λαού, τον Σοσιαλισµό! Με το ΚΚΕ στον δρόμο της σύγκρουσης και της ανατροπής». Απέναντι σε αυτή την εξαιρετικά επικίνδυνη κατάσταση που έχουν διαμορφώσει οι αποφάσεις της κυβέρνησης της ΝΔ, με τη συναίνεση των κομμάτων της βολικής αντιπολίτευσης, ο λαός και η νεολαία μία επιλογή έχουν! Να δυναμώσουν την πάλη τους». «Παλεύουμε» πρόσθεσαν τα στελέχη του ΚΚΕ «για να δυναμώσει ο λαϊκός ξεσηκωμός, τώρα που τα τύμπανα του ιμπεριαλιστικού πολέμου ηχούν όλο και πιο δυνατά και μακελεύονται οι λαοί, ο ένας µετά τον άλλο. Στην Παλαιστίνη, στον Λίβανο, στην Υεµένη, στη Συρία, στην Ουκρανία, στις 56 ενεργές πολεµικές εστίες αυτήν τη στιγµή σε όλο τον κόσµο, οι περισσότερες από τον Β’ Παγκόσµιο Πόλεµο». Σημειώνεται πως η εκδήλωση της Κυρικαής θα ξεκινήσει στις 11 π.μ. και περιλαμβάνει ομιλία από τη Μαρία Γαβαλά, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ και γραμματέα της ΕΠ Θεσσαλίας του ΚΚΕ. Παρουσίαση του δρώμενου «5 δυσκολίες για να γράψει κανείς την αλήθεια» του Μπ. Μπρεχτ, από τη μουσικοθεατρική ομάδα του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, καθώς και συναυλία με πολιτικά τραγούδια.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass