Εχασαν τον φίλο τους από τα μάτια τους

ΣΤΙΣ 29 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΣΤΟ ΜΟΝΟΜΕΛΕΣ ΠΛΗΜΜΕΛΕΙΟΔΙΚΕΙΟ Η ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΤΡΟΧΑΙΟΥ ΑΤΥΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΓΕΦΥΡΑ ΤΟΥ ΑΛΚΑΖΑΡ

Δημοσίευση: 18 Οκτ 2024 13:45

Με καταθέσεις πραγματογνωμόνων θα συνεχιστεί στις 29 Οκτωβρίου η δίκη του τροχαίου ατυχήματος στη γέφυρα του Αλκαζάρ από το οποίο τραυματίστηκαν σοβαρά δύο 16χρονα παιδιά, ένα αγόρι και ένα κορίτσι που έτυχε να περπατάνε στο πεζοδρόμιο την ώρα της σύγκρουσης δύο επιβατικών αυτοκινήτων.


Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας αργά χθες το απόγευμα έχοντας εξετάσει πλήθος μαρτύρων διέκοψε τη συνεδρίαση προκειμένου αυτή να ολοκληρωθεί την 29η Οκτωβρίου. Ακροαματική διαδικασία η οποία μεταξύ άλλων χαρακτηρίστηκε από τη συναισθηματική φόρτιση των μαρτύρων, μεταξύ των οποίων και φίλοι του 16χρονου αγοριού, ένας εκ των οποίων κλαίγοντας περιέγραψε τα όσα ακολούθησαν της σύγκρουσης των δύο αυτοκινήτων.
Παιδιά που αναρωτιόντουσαν «πού είναι» ο φίλος τους, ο οποίος μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα ενώ περπατούσαν αμέριμνα στο πεζοδρόμιο, αντιδρώντας ενστικτωδώς στον θόρυβο της σύγκρουσης των δύο ΙΧ, έκπληκτοι διαπίστωσαν πως ο φίλος τους χάθηκε από το οπτικό τους πεδίο. Αφού χτυπήθηκε από το αυτοκίνητο με τέτοια ένταση που εκτινάχθηκε στην κοίτη του Πηνειού, πέφτοντας από ύψος 10 μέτρων για να τραυματιστεί σοβαρά.
Στο πλαίσιο της ακροαματικής διαδικασίας χθες αρχικά κατέθεσαν οι γονείς των δύο τραυματισθέντων παιδιών, αναφερόμενοι μεταξύ άλλων στην κατάσταση της υγείας των παιδιών τους μετά τον τραυματισμό τους. Το 16χρονο κορίτσι τραυματίστηκε σοβαρά, ενώ το 16χρονο αγόρι λόγω της σοβαρότητας των τραυμάτων του, πέρυσι - σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε» - απαιτήθηκε να υποβληθεί εκ νέου σε χειρουργική επέμβαση παρότι παρήλθαν τόσα χρόνια από το τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε στις 10.30 το βράδυ της 5ης Σεπτεμβρίου 2020 στη γέφυρα Αλκαζάρ και στη συμβολή της παραπήνειας οδού Αρχιεπισκόπου Δωροθέου με την οδό Γρ. Λαμπράκη, στο ύψος του Κηποθεάτρου.
Υπενθυμίζεται ότι κατηγορούμενοι για σωματική κάκωση από συγκλίνουσα αμέλεια κατά συρροή παραπέμπονται οι δύο οδηγοί ΙΧ επιβατικών αυτοκινήτων, τα οποία συγκρούστηκαν κάτω από συνθήκες που ερεύνησε το Τμήμα Τροχαίας Λάρισας.
Μετά τη σύγκρουση το ένα ΙΧ εκτράπηκε της πορείας του δεξιά, ανήλθε στο πεζοδρόμιο, προσέκρουσε σε πινακίδα οδικής σήμανσης και σε τσιμεντένια κιγκλιδώματα, παρασύροντας τα δύο παιδιά που εκείνη τη στιγμή βρίσκονταν πάνω στο πεζοδρόμιο, ρίχνοντάς τα με βία και από ύψος δέκα μέτρων στην κοίτη του ποταμού Πηνειού.
Σημειώνεται πως ο ένας οδηγός παραβρέθηκε χθες στο δικαστήριο, ενώ ο οδηγός του άλλου αυτοκινήτου εκπροσωπείται. Χθες κατέθεσαν επίσης και αυτόπτες μάρτυρες, ενώ προβλήθηκε βίντεο που εξασφάλισε το Τμήμα Τροχαίας Λάρισας ερευνώντας τις συνθήκες του ατυχήματος και στο οποίο απεικονίζεται η πορεία των δύο αυτοκινήτων.
Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass