Επί τάπητος τα θέματα αποφοίτων της ΣΜΥ

* ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΑΣΜΥ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ

Δημοσίευση: 15 Οκτ 2024 15:11

Σε εγκάρδιο και εποικοδομητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση της αντιπροσωπείας του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Αποφοίτων Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΑΣΜΥ) με τον διοικητή της 1ης Στρατιάς, αντιστράτηγο Δημόκριτο Κωνσταντάκο. Κατά τη συνάντηση, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο ζήτημα της ισοτιμίας των πτυχίων των Σχολών ΑΣΣΥ με τα πτυχία ΑΕΙ. Όπως αναλύθηκε από τον ΣΑΣΜΥ, η ισοτιμία αυτή μπορεί να επιτευχθεί μέσω της πρόσληψης μόνιμου διδακτικού προσωπικού, της δημιουργίας κοσμητείας και της χορήγησης ECTS μονάδων για όλα τα διδασκόμενα μαθήματα, ώστε οι σπουδές να αποκτήσουν πλήρη ακαδημαϊκή και επαγγελματική αξία.

Για το θέμα της αποζημίωσης των σπουδαστών της ΣΜΥ, τονίστηκε ότι απαιτείται πλήρης εναρμόνιση με τις αποδοχές των σπουδαστών της Σχολής Αστυφυλάκων. Συγκεκριμένα, οι δόκιμοι αστυφύλακες λαμβάνουν 344,75 ευρώ, ενώ οι σπουδαστές της ΣΜΥ μετά την πρόσφατη αύξηση φτάνουν μόλις τα 249 ευρώ, δημιουργώντας ένα σημαντικό χάσμα που πρέπει να διορθωθεί άμεσα. Συζητήθηκε, επίσης, η διασύνδεση του στρατιωτικού προσωπικού με το εθνικό σύστημα υγείας, η ενίσχυση της υγειονομικής περίθαλψης με τη δυνατότητα επιλογής ιατρού για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, όπως ισχύει για τα μέλη των οικογενειών των στρατιωτικών. Η πρόταση αυτή στοχεύει στη μείωση της πίεσης στα στρατιωτικά νοσοκομεία, προσφέροντας στα στελέχη τη δυνατότητα επιλογής από ευρεία γκάμα συμβεβλημένων ιατρών. Επιπλέον, ζητήθηκε η μόνιμη τοποθέτηση ιατρού στα στρατιωτικά εργοστάσια, λόγω της ιδιαιτερότητας των εργασιών που εκτελούνται εκεί, ώστε να διασφαλιστεί η υγεία και η ασφάλεια του προσωπικού. Στο υπόμνημα περιλαμβάνονταν συγκεκριμένες προτάσεις για τη βαθμολογική εξέλιξη των αποφοίτων ΑΣΣΥ, καθώς και των αποφοίτων που έχουν ενταχθεί στο καθεστώς ειδικών καταστάσεων, με στόχο την εξάλειψη αδικιών και την εξίσωση των ευκαιριών εξέλιξης. Ο διοικητής της 1ης Στρατιάς ενημέρωσε την αντιπροσωπεία του ΣΑΣΜΥ μετά από αίτημα που κατατέθηκε για βελτίωση του θεσμικού πλαισίου για την εκτέλεση του χρόνου διοικήσεως ή ειδικής υπηρεσίας ότι το θέμα ήδη έχει εξεταστεί θετικά και βρίσκεται σε φάση επίλυσης πολύ σύντομα. Τέλος, αναλύθηκαν οικονομικά ζητήματα, όπως η αύξηση του κόστους στέγασης, ζητήθηκε από τον ΣΑΣΜΥ οποιαδήποτε παραχώρηση να γίνεται με ανταποδοτικοτητα, επίσης κατατέθηκαν προτάσεις για τη βελτίωση του θεσμικού πλαισίου στέγασης στα ΣΟΑ, ενώ έγινε ειδική αναφορά στην ανάγκη κατάργησης της Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων, της προσωπικής διαφοράς, καθώς και της βελτίωσης του θεσμικού πλαισίου που διέπει της Ενώσεις Αποστράτων Αξιωματικών. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος του ΣΑΣΜΥ Ευάγγ. Στέφος, ο γενικός γραμματέας Γεώργιος Κυλινδρής και ο έφορος του ΣΑΣΜΥ Παν. Γιώτης, ενώ ο κ. Κωνσταντάκος δεσμεύτηκε να προωθήσει αρμοδίως το υπόμνημα. Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την προσφορά αναμνηστικών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass