Αντι-ΝΑΤΟϊκή συγκέντρωση

* ΑΠΟ ΜΕΛΗ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ

Δημοσίευση: 15 Οκτ 2024 14:51

Αντι-ΝΑΤΟϊκή, αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση διοργάνωσαν χθες το απόγευμα στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας, μέλη κομμάτων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, αριστερών οργανώσεων και συλλογικοτήτων διατρανώνοντας την αντίθεσή τους στους πολέμους, σε Ουκρανία και Μέση Ανατολή.

Η συγκέντρωση διοργανώθηκε με αφορμή τη διεξαγωγή στην Αθήνα των εργασιών της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ με τη συμμετοχή 80 βουλευτών από διάφορες χώρες της ατλαντικής συμμαχίας. «Την ώρα που το ΝΑΤΟ στηρίζει τη γενοκτονία των Παλαιστινίων και τις καταστροφικές πολεμικές επιχειρήσεις του Ισραήλ, κλιμακώνει τον πόλεμο στην Ουκρανία, μετατρέπει όλον τον πλανήτη σε πεδίο ενός επιθετικού από την πλευρά του πολιτικο-στρατιωτικού ανταγωνισμού με τα αντίπαλα καπιταλιστικά μπλοκ, αυξάνει σε τρομερά επίπεδα τους εξοπλισμούς και προωθεί τον μιλιταρισμό, τον εθνικισμό και τον ρατσισμό, η παρουσία στην Ελλάδα των βουλευτών του ΝΑΤΟ αποτελεί τεράστια πρόκληση!»
Με τους συγκεντρωμένους να σημειώνουν ότι «στη σημερινή ζοφερή πραγματικότητα, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας λειτουργεί ως ο πιο πιστός υπηρέτης των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, παραδίδοντας γη και ύδωρ στους ιμπεριαλιστές χωρίς δισταγμό». «Η Ελλάδα ολόκληρη έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο Ευρωνατοϊκό προγεφύρωμα, από τη Σούδα ως την Αλεξανδρούπολη και τη Θεσσαλία. Στην περιοχή μας, η 110 Πτέρυγα Μάχης και η 1η Στρατιά στη Λάρισα, καθώς και το στρατόπεδο Γεωργούλα στον Βόλο, έχουν γίνει φυλάκια πολέμου για τους Νατοϊκούς φονιάδες. Η 1η Στρατιά, λειτουργώντας ως Στρατηγείο της Ε.Ε., είναι κέντρο επιχειρήσεων ενάντια στους ηρωικούς αντάρτες Χούθι και τον λαό της Υεμένης, που μάχονται με σθένος τους ιμπεριαλιστές, δείχνοντας την αμέριστη αλληλεγγύη τους στον δίκαιο αγώνα της Παλαιστίνης».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass