Επίτιμος διδάκτορας ο Κων. Λυκέτσος

* ΑΝΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Δημοσίευση: 09 Οκτ 2024 15:42

Επίτιμος διδάκτορας του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας αναγορεύεται σε ειδική τελετή ο καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Johns Hopkins των ΗΠΑ Κωνσταντίνος Γ. Λυκέτσος.

Η ειδική τιμητική εκδήλωση έχει προγραμματιστεί την Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2024 και ώρα 18:30, στο αμφιθέατρο «Ιπποκράτης», του Τμήματος Ιατρικής, στη Βιόπολη της Λάρισας. Ο Κωνσταντίνος Γ. Λυκέτσος είναι καθηγητής Ψυχιατρικής και Επιστημών της Συμπεριφοράς στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Johns Hopkins στη Βαλτιμόρη των ΗΠΑ. Γεννήθηκε στην Αθήνα, αλλά σπούδασε στις ΗΠΑ, στο Πανεπιστήμιο North­western και την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Washington στο St. Louis. Έχει αναπτύξει ένα από τα μεγαλύτερα και πιο επιτυχημένα ακαδημαϊκά προγράμματα νευροψυχιατρικής στις ΗΠΑ, που ειδικεύεται στην άνοια και τον εγκεφαλικό τραυματισμό. Εξαιρετικά δραστήριος ερευνητικά και κλινικά, θεωρείται κορυφαίος σε διεθνές επίπεδο σε θέματα γηριατρικής και άνοιας που συνδέεται με τη νόσο Αλτσχάιμερ. Έχει δημοσιεύσει τουλάχιστον 400 ερευνητικά άρθρα και άλλα επιστημονικά κείμενα, καθώς και πέντε βιβλία. Από τις Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης κυκλοφορεί, επίσης, το βιβλίο του (σε συνεργασία με τον Peter V. Rabins και τη βοήθεια της Cynthia D. Steele) «Πρακτική φροντίδα για την άνοια» (2022’ «Practical Dementia Care», 2016).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass