Σύντομες Ειδήσεις

Δημοσίευση: 09 Οκτ 2024 14:39

Πατέρας στο εδώλιο μετά από καταγγελία της κόρης
* ΓΙΑ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΣΕ ΑΣΕΛΓΕΙΑ ΣΤΟ ΜΟΔ ΛΑΡΙΣΑΣ

Κατηγορούμενος για κατάχρηση σε ασέλγεια βρίσκεται στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Λάρισας ένας 48χρονος Βολιώτης.

Ο 48χρονος παραπέμπεται έπειτα από καταγγελία της κόρης του και ενόσω αυτή ήταν 18 ετών, το 2018, όποτε φέρονται να έγιναν οι πράξεις από τον κατηγορούμενο πατέρα, πράξεις που περιγράφονται στο κατηγορητήριο. Η δίκη ξεκίνησε χθες με καταθέσεις μαρτύρων, ενώ το δικαστήριο διέκοψε για τις 22 Οκτωβρίου.

 

Αιμοδοσία Γριζανιτών Λάρισας

Ο Σύλλογος Γριζανιτών, σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία το ερχόμενο Σάββατο 12 και την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2024, από 9:00 π.μ. έως τις 12:00 το μεσημέρι.
Η Οργανωτική Επιτροπή της Ομάδας Εθελοντών Αιμοδοτών του Συλλόγου καλεί όλα τα μέλη και το καθένα χωριστά, να συμμετάσχουν στην προσπάθεια του Συλλόγου και να πάρουν μέρος στην εθελοντική αιμοδοσία.
Η αιμοδοσία θα γίνει στο Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας.

 

Εκλογές σχολικών τροχονόμων

Συνέλευση και εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου θα πραγματοποιήσει αύριο Πέμπτη 10 Οκτωβρίου ο Σύλλογος Σχολικών Τροχονόμων, τις ώρες 9.00 π.μ. – 12.00 μ. και 18.00 – 20.00, στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας.

 

Εκδηλώσεις μνήμης σε Γαλήνη και Πλατύκαμπο

Εκδηλώσεις για την 81η επέτειο από την εκτέλεση των δημοτών Γαλήνης και Πλατυκάμπου από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής θα γίνουν την ερχόμενη Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2024.
Θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας στους Ιερούς Ναούς Αγίου Αθανασίου και Αγίου Χαραλάμπους.
Τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων θα γίνουν στις 10:30 π.μ. στο Ηρώο Πεσόντων στη Γαλήνη και στη συνέχεια, στις 11:00 π.μ., τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο Πεσόντων στο πάρκο Εθνικής Αντίστασης στον Πλατύκαμπο.


Εβαλε στο μάτι το φόρεμα και μια κάμερα

Συνελήφθη προχθές το πρωί στον Τύρναβο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Τυρνάβου, μία γυναίκα, η οποία κατά τις πρώτες πρωινές ώρες στον Τύρναβο, από κοινού με συνεργό της που αναζητείται, αφαίρεσαν από τον αύλειο χώρο οικίας ένα φόρεμα και μία κάμερα.
Στην κατοχή της συλληφθείσας βρέθηκε το αφαιρεθέν φόρεμα, κατασχέθηκε και αποδόθηκε στη νόμιμη δικαιούχο.

 

Λαμπαδηδρομία εθελοντών αιμοδοτών

* ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Σήμερα, Τετάρτη 9 Οκτωβρίου, θα πραγματοποιηθεί η λαμπαδηδρομία του Δήμου Λαρισαίων, με τη συμμετοχή πλήθους συλλόγων, φορέων και εθελοντών αιμοδοτών. Η φλόγα της αγάπης ανάβει και φέτος στη Λάρισα, με την εκκίνηση να γίνεται στις 5.30 μ.μ. το απόγευμα, στο Κηποθέατρο Αλκαζάρ.
Οι συμμετέχοντες/-ουσες δρομείς θα συγκεντρωθούν στο Κηποθέατρο και από εκεί η πομπή των λαμπαδηδρόμων θα περάσει από την οδό Βενιζέλου, το Αρχαίο Θέατρο και τον πεζόδρομο της οδού Παπαναστασίου, για να καταλήξει στην πλατεία Μιχ. Σάπκα (Κεντρική πλατεία) της Λάρισας. Να σημειωθεί ότι η εκδήλωση εντάσσεται στις δράσεις για την 22η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία που διοργανώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών σε διάφορες πόλεις. Επισημαίνεται ότι η λαμπαδηδρομία πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Θαλασσαιμίας, καθώς και με τη στήριξη του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας και της Ελληνικής Αστυνομίας.  Σύλλογοι, φορείς, εθελοντές αιμοδότες της πόλης δίνουν ένα ηχηρό μήνυμα για την αξία της εθελοντικής αιμοδοσίας, που σώζει ζωές.  Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής: 17:15: Συγκέντρωση λαμπαδηδρόμων και όλων των συμμετεχόντων στην είσοδο του πάρκου του Αλκαζάρ.
17:30: Έναρξη. Η φλόγα θα ακολουθήσει την πορεία: Πάρκο Αλκαζάρ-πεζόδρομος Βενιζέλου-Α’ Αρχαίο Θέατρο-πεζόδρομος Παπαναστασίου-Κεντρική πλατεία.
18:15: Χαιρετισμός δημάρχου Λαρισαίων. Ομιλίες: Μάνη Ειρήνη, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (Π.Ο.Σ.Ε.Α.) και πρόεδρος του Συλλόγου Αιμοδοτών Φαλάνης. Ναούμ Σταμπουλτζής, δ/ντής Αιμοδοσίας - Αιματολογικού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας. Ελένη Γεωργιάδου, επίκουρη καθηγήτρια Αιματολογίας στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.
18:30: Επίδειξη πρώτων βοηθειών από Ε.Ε.Σ. Π.Τ. Λάρισας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass