«Καμία εμπλοκή στον πόλεμο»

ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Δημοσίευση: 08 Οκτ 2024 10:00

Απαιτώντας «να σταματήσει τώρα η σφαγή στη Μέση Ανατολή από το κράτος- δολοφόνο του Ισραήλ» και να μην υπάρξει «καμιά συμμετοχή και εμπλοκή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο» η Επιτροπή Ειρήνης και το Εργατικό Κέντρο Λάρισας διοργάνωσαν χθες το απόγευμα μηχανοκίνητη πορεία διαμαρτυρίας.


Όπως τόνισαν οι διοργανωτές, στην προσυγκέντρωση που έγινε στον χώρο στάθμευσης του Αλκαζάρ, «δρομολογούνται ήδη καταιγιστικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και με απρόβλεπτων διαστάσεων τραγικές συνέπειες και μέσω της στρατιωτικής απάντησης εναντίον του Ιράν που προαναγγέλλει το Ισραήλ, σε συνεργασία και στενό συντονισμό με τις Η.Π.Α και το ΝΑΤΟ μετά τα πυραυλικά αντίποινα που εξαπέλυσε το Ιράν την περασμένη Τρίτη.
Στο αιμοσταγές του έργο το Ισραήλ έχει αρωγούς και υποστηρικτές τις Η.Π.Α, την Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ, οι οποίοι το ενισχύουν με χρήματα, όπλα, πυραύλους, τεχνική υποστήριξη και μυστικές πληροφορίες.
Αλλά και στη χώρα μας, η κυβέρνηση της Ν.Δ. και τα λοιπά ευρωατλαντικά κόμματα φέρνουν τεράστιες ευθύνες για τη στήριξη που παρέχουν στο κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ είτε με λόγια και έργα, είτε με την αφωνία τους.
Η ελληνική κυβέρνηση σε πλήρη αντίθεση με τη στάση και τα αισθήματα του ελληνικού λαού συμμετέχει ενεργά στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, υποστηρίζοντας το κράτος δολοφόνο στηρίζοντας τις φονικές του επιχειρήσεις τόσο με την προκλητική, αήθη και υποκριτική επίκληση του «δικαιώματος στην αυτοάμυνα», αλλά και με πολύμορφη, οικονομική, πολιτική και στρατιωτική συνεργασία μαζί του.
Πέραν των άλλων είναι σαφές ότι η Ελλάδα μέσω της ενεργού πολεμικής της εμπλοκής και στα δύο μέτωπα του πολέμου, της Ουρανίας και της Μέσης Ανατολής και των αμερικανικών βάσεων στο έδαφός της, έχει καταστεί στόχος αντιποίνων σε περίπτωση γενίκευσης του πολέμου. Ιδιαίτερα η πόλη μας η Λάρισα έχει καταστεί ορμητήριο των αμερικανονατοϊκών φονιάδων με την 110 ΠΜ να επιχειρούν τα UAV MQ-9 Reaper και με το Ευρωστρατηγείο που εδρεύει στην 1η Στρατιά και έχει αναλάβει τη διοίκηση της επιχείρησης «Aspides» στην Ερυθρά Θάλασσα». Στο πλαίσιο της μηχανοκίνητης πορείας, οι διαδηλωτές πέρασαν και από στρατόπεδα της Λάρισας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass