«Οι χώροι εργασίας έγιναν αρένα»

* ΟΙ ΤΟΜΕΑΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΤΗΣ ΚΝΕ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ

Δημοσίευση: 08 Οκτ 2024 13:45

Με αφορμή το εργατικό δυστύχημα στο εκκοκκιστήριο οι Τομεακές Οργανώσεις Λάρισας της ΚΝΕ σε ανακοίνωσή τους μεταξύ άλλων σημειώνουν πως «μία νέα εργαζόμενη προστίθεται στον μαύρο κατάλογο των εργοδοτικών εγκλημάτων.

Μόνο το πρώτο εξάμηνο του 2024 έχουν καταγραφεί 7800 εργατικά ατυχήματα. Όπου και να κοιτάξουμε, θα δούμε «τα κέρδη των αφεντικών πάνω από τις ζωές των εργατών, της νεολαίας. Η ασφάλεια κοστίζει, η τρομοκρατία και η εντατικοποίηση, τα ανύπαρκτα μέτρα ασφάλειας είναι μια καθημερινότητα γεμάτη αίμα και τσακισμένα κορμιά εργατών. Τα εργατικά ατυχήματα είναι εργοδοτικά εγκλήματα!
Για ακόμη μια φορά έρχονται στην επιφάνεια οι τραγικές συνθήκες ανθυγιεινής και επικίνδυνης εργασίας των εργαζομένων στα εκκοκκιστήρια, στα παρασκευαστήρια και στα κονσερβάδικα. Είναι χιλιάδες οι νέοι εργαζόμενοι στο νομό Λάρισας που βιώνουν την εντατικοποίηση, βάζοντας καθημερινά τη ζωή τους σε κίνδυνο για να καταφέρουν να βγάλουν το μήνα με μισθούς –χαρτζιλίκι, χωρίς καμία προστασία στη βάρδια, παρά μόνο με απειλές από τη εργοδοσία σε όποιον αντιδρά, όπως πρόσφατα σε εργοστάσιο παρασκευής, που οι εργαζόμενοι συνέχιζαν να δουλεύουν, ενώ το εργοστάσιο πνίγονταν από τα νερά της βροχής.
Να μην συνηθίσουμε στη μαύρη στατιστική, στην κανονικότητα των τσακισμένων εργατών γιατί έφταιγε «η κακιά η ώρα». Οι περισσότεροι εργαζόμενοι εργάζονται ως εποχιακοί, χωρίς συμβάσεις και ασφάλιση ή μισοασφαλισμένοι, σε πολλές περιπτώσεις απλήρωτοι» καταλήγει η ΚΝΕ σημειώνοντας τη στήριξή της στα αιτήματα του Εργατικού Κέντρου Λάρισας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass