«Είναι κρίμα κι άδικο, έμεινα δύο χρόνια στη φυλακή»

* ΤΟΝΙΣΕ ΣΤΗΝ ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ 43ΧΡΟΝΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΟΣ, ΠΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΠΛΑΝΗΣΗ ΤΗΣ 4ΧΡΟΝΗΣ ΑΝΙΨΙΑΣ ΤΟΥ * ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΗ ΤΟΥ 43ΧΡΟΝΟΥ ΜΕ ΤΗ ΜΕΘΟΔΟ «ΠΡΟΚΛΗΤΩΝ ΔΥΝΑΜΙΚΩΝ» ΖΗΤΗΣΕ Η ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΤΗΝ ΑΘΩΟΤΗΤΑ ΤΟΥ

Δημοσίευση: 02 Οκτ 2024 13:15

«Είναι κρίμα κι άδικο, έμεινα δύο χρόνια στη φυλακή» τόνισε χθες κατά την απολογία του ένας 43χρονος Λαρισαίος, ο οποίος έχει παραπεμφθεί ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου (Μ.Ο.Ε.) Λάρισας, κατηγορούμενος για αποπλάνηση ανήλικου νεότερου των 12 ετών κατ’ εξακολούθηση και ειδικότερα σε βάρος της 4χρονης ανιψιάς του.


Ο 43χρονος ελεύθερος επαγγελματίας που αρνείται την κατηγορία, από το Μ.Ο.Δ. Βόλου καταδικάστηκε το 2019 σε κάθειρξη 15 ετών, ενώ μετά από περίπου δυόμισι χρόνια κράτησης στις φυλακές τον Ιούνιο του 2021 το Μ.Ο.Ε. Λάρισας έκανε δεκτό το αίτημα της υπεράσπισής του, να αφεθεί ελεύθερος προσωρινά και με περιοριστικούς όρους και έτσι τον Ιούνιο του 2021 αποφυλακίστηκε, ενώ από χθες βρίσκεται σε εξέλιξη η δίκη του.
Αντιμετωπίζοντας την κατηγορία της αποπλάνησης της 4χρονης ανιψιάς του και έχοντας καταδικαστεί πρωτόδικα με τη βαρύτατη ποινή της κάθειρξης των 15 ετών ο 43χρονος αποδέχεται να υποβληθεί στην επιστημονική μέθοδο που εφαρμόζει το Πανεπιστήμιο Κρήτης, των Ενδογενών Γνωστικών Προκλητών Δυναμικών, μια μέθοδο ανίχνευσης της αλήθειας «αντίστοιχης» του ορού της αληθείας, όπως τόνισε χθες η υπεράσπισή του για «να αποδειχθεί η αθωότητά του».
Αίτημα το οποίο η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε να γίνει αποδεκτό, σημειώνοντας, μάλιστα, την «ανυπαρξία αποδεικτικών μέσων» στην υπόθεση, αίτημα που τελικά απορρίφθηκε από το Μ.Ο.Ε.

ΑΝΗΛΙΚΗ ΑΝΙΨΙΑ
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 43χρονος «σε μη προσδιορισμένους επακριβώς χρόνους, αλλά πάντως κατά το χρονικό διάστημα από την 1η-07-2015 έως την 4η-09-2015», «στην οικία στην οποία διέμενε όντας ενήλικος και ενώ ήταν μόνος του με την ανήλικη ανιψιά του» και γεννηθείσα το 2011, «η οποία δε συμπλήρωσε τα 12 έτη της ηλικίας της, της αφαίρεσε τα ρούχα» και προχώρησε σε πράξεις που περιέγραψε η εισαγγελέας της έδρας.
Πράξεις «που επανέλαβε περισσότερες από μία φορές και χωρίς να είναι δυνατό στην ανάκριση να διευκρινιστούν οι φορές που αυτές τελέστηκαν, προέβη με σκοπό τη διέγερση και την ικανοποίηση της γενετήσιας επιθυμίας του, προβάλλοντας την ανηλικότητα της παθούσης» και ανιψιάς του. Κατηγορία για την οποία το Μ.Ο.Δ. Βόλου, τον Μάρτιο του 2019, τον καταδίκασε σε κάθειρξη 15 ετών και έτσι οδηγήθηκε στις φυλακές.
Τον Ιούνιο του 2021 το Μ.Ο.Ε. Λάρισας αποφάσισε ομόφωνα να αναβάλει τη δίκη, καθώς κρίθηκε απαραίτητη η παρουσία της απούσης τότε μητέρας της ανήλικης, η οποία τυγχάνει και βασική μάρτυρας κατηγορίας, αλλά και πρώην, πλέον, νύφη του κατηγορουμένου.
Χθες η μητέρα της ανήλικης παρευρέθηκε στη δίκη και κατέθεσε σε βάρος του 43χρονου, όπως επίσης κατέθεσαν και άλλοι μάρτυρες. Ο κατηγορούμενος στην απολογία του σημείωσε πως είναι αθώος και πως η νύφη του ήταν αυτήν που τον «ενοχοποίησε» με αφορμή τον χωρισμό της με τον σύζυγό της και αδελφό του. Ενώ για να τονίσει το άδικο της καταδίκης του για κάτι που δεν έπραξε, είπε χαρακτηριστικά πως «είναι κρίμα κι άδικο, έμεινα δύο χρόνια στη φυλακή».
Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass