Παραβατική συμπεριφορά ανηλίκων στον Αγιο Κωνσταντίνο

* ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΣΥΝΟΙΚΙΑΣ * ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΖΗΤΑ ΕΝΤΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ

Δημοσίευση: 02 Οκτ 2024 13:00
Φωτ αρχείου Φωτ αρχείου

Την εντατικοποίηση των μέτρων αστυνόμευσης, προληπτικούς κυρίως ελέγχους, ζητά ο διευθύνων την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Λάρισας παρεμβαίνοντας έπειτα από αναφορά κατοίκων της συνοικίας του Αγίου Κωνσταντίνου Λάρισας.


Κάτοικοι της περιοχής ζήτησαν την παρέμβαση του εισαγγελέα με αφορμή την «ανεξέλεγκτη παραβατικότητα ανηλίκων» όπως - σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε» - σημειώνουν στην επιστολή τους. Έχοντας «εξαντληθεί η υπομονή τους» οι καταγγέλλοντες τονίζουν ότι τους τελευταίους μήνες «παρατηρείται, εκτός ελέγχου πλέον, παραβατική συμπεριφορά τις νυχτερινές ώρες από άγνωστες ομάδες ανηλίκων».
Συγκεκριμένα στην αναφορά των κατοίκων γίνεται λόγος για «ύβρεις, απειλές, προπηλακισμούς εναντίων ηλικιωμένων περιοίκων, φθορές σε οικείες, πυλωτές και εισόδους πολυκατοικιών, ρίψεις αντικειμένων που μπορούν να επιφέρουν τραυματισμούς και τέλος, άνευ προηγουμένου διατάραξη κοινής ησυχίας, γεγονότα στα οποία έχουν υπάρξει τηλεφωνικές ενημερώσεις στην Αστυνομία από κατοίκους της περιοχής».
Ανήλικοι οι οποίοι... εξαφανίζονται όταν καταφθάνουν στη συνοικία δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. και επιστρέφουν όταν αποχωρούν τα περιπολικά. Οι κάτοικοι αναφέρουν μάλιστα χαρακτηριστικά παραδείγματα συμπεριφοράς των ανηλίκων οι οποίοι άλλα βράδια «εκσφενδόνιζαν μάρμαρα» και άλλα βράδια «χτυπούσαν δυνατά τα παντζούρια ισόγειων κατοικιών, φορώντας κουκούλες κλωτσούσαν εισόδους σπιτιών», όπως επίσης «χτυπούσαν κουδούνια και πετούσαν διάφορα αντικείμενα σε βεράντες και παράθυρα σπιτιών».
Οι κάτοικοι της συνοικίας, με αφορμή τη συμπεριφορά ομάδων ανηλίκων, ζητούν την παρέμβαση των αρμοδίων προκειμένου «να προληφθούν και να αποφευχθούν τυχόν χειρότερες καταστάσεις».
Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass