«Μπλόκαραν» τα ραντεβού για τις νέες ταυτότητες

* ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΕΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ Η ΣΧΕΤΙΚΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΟΜΕΝΟΥΣ ΜΗΝΕΣ * ΜΕΓΑΛΗ Η ΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ * ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ

Δημοσίευση: 27 Σεπ 2024 13:40

Χωρίς διαθέσιμες ημερομηνίες εμφανιζόταν μέχρι και χθες η πλατφόρμα στην οποία οι πολίτες μπορούν να ορίσουν ημερομηνίες για την έκδοση νέων αστυνομικών ταυτοτήτων.

Η διαδικασία γίνεται μέσω της ιστοσελίδας gov.gr για τον ορισμό της ημερομηνίας του ραντεβού, αρχικά, και εν συνεχεία ο/η ενδιαφερόμενος/-η μεταβαίνει στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.
Το πρόβλημα εντοπίζεται στο γεγονός πως η πλατφόρμα εμφανίζει διαρκώς το μήνυμα πως δεν υπάρχει διαθεσιμότητα στην ημερομηνία που επιλέγεται από τώρα μέχρι και τη λήξη του έτους.
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, αυτό ενδεχομένως να οφείλεται σε κάποιο πρόβλημα με το ηλεκτρονικό σύστημα, το οποίο αναμένεται να διορθωθεί και να ανοίξει για τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο μέσα στις επόμενες ημέρες.
Αν γίνει αυτό, τότε μπορούν οι πολίτες να επιλέξουν την ημερομηνία που επιθυμούν αν τη βρούνε ελεύθερη.
ΕΚΤΑΚΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ
Ωστόσο, όταν υπάρχουν περιπτώσεις που είναι έκτακτες και επείγουσες, όπως για παράδειγμα κλοπή ή απώλεια ταυτότητας, ή επείγον ταξίδι στο εξωτερικό, ή ακόμη και κάποιο θέμα με φοιτητή/-τρια και μαθητή/-τρια, τότε η ΕΛ.ΑΣ. δίνει προτεραιότητα, αφού υπάρξει τηλεφωνική επικοινωνία με τα αντίστοιχα γραφεία.
Στην περιοχή της Λάρισας καταγράφεται αυξημένο το ενδιαφέρον για τις νέες ταυτότητες, ενώ δε λείπουν και οι περιπτώσεις εκείνων των πολιτών που ψάχνουν άλλες λύσεις, όπως για παράδειγμα να εκδώσουν ταυτότητες σε άλλα γειτονικά αστυνομικά τμήματα του νομού, όταν υπάρχει και η ανάλογη καταγωγή.
Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία, η διαδικασία μέσω της πλατφόρμας για το ραντεβού έχει ως εξής: Ο/Η ενδιαφερόμενος/-η επιλέγει στην αίτησή του Αρχή Έκδοσης με βάση τη διεύθυνση μόνιμης ή προσωρινής του διαμονής στην Ελλάδα, συγκεκριμένη ημέρα και ώρα από τη λίστα διαθεσιμότητας, ώστε να εξυπηρετηθεί με φυσική παρουσία, και καταχωρεί τα εξής στοιχεία του προσώπου στο οποίο αφορά το ραντεβού: ονοματεπώνυμο, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) και προαιρετικά αριθμό τηλεφώνου. Υπάρχει η δυνατότητα να κλείσει το ραντεβού τρίτος, ωστόσο θα πρέπει να υπάρχει αυτοπρόσωπη παρουσία του πολίτη για να εξυπηρετηθεί.
Με την ολοκλήρωση της υποβολής του αιτήματος αποστέλλεται μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για την επαλήθευση του email που δήλωσε ο/η ενδιαφερόμενος/-η. Ακολούθως, λαμβάνει στο επιβεβαιωμένο email τις βασικές πληροφορίες για τη διεκπεραίωση της διαδικασίας, καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας της Αρχής Έκδοσης που έχει επιλέξει.
Το αίτημα προγραμματισμού του ραντεβού μπορεί να επαναπρογραμματιστεί ή να ακυρωθεί ή να υποβληθεί εκ νέου το αργότερο οκτώ ώρες πριν. Είκοσι-τέσσερις ώρες πριν και δύο ώρες πριν την έναρξη του προγραμματισμένου ραντεβού ο/η ενδιαφερόμενος/-η λαμβάνει από την πλατφόρμα μήνυμα υπενθύμισης στο email που έχει δηλώσει.
Αξίζει να σημειωθεί πως με τα νέα δεδομένα ο πολίτης μπορεί να βγάλει φωτογραφίες για τη νέα ταυτότητα ή μέσα στο αστυνομικό τμήμα ή και έξω σε κάποιο φωτογραφείο. Για το τελευταίο ζήτημα, μάλιστα, είχαν ξεσπάσει και διαμαρτυρίες των επαγγελματιών φωτογράφων πως χάνουν μέρος της δουλειάς τους.
ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass