Διαμαρτυρία δασκάλων

* ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Δημοσίευση: 27 Σεπ 2024 12:00

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Λάρισας σήμερα Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου και ώρα 1:30 το μεσημέρι οργανώνει παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, όπου θα συμμετέχουν και ο Σύλλογος Γονέων Μαθητών Δήμου Λαρισαίων.

Τα αιτήματα είναι τα εξής: «Ανάκληση των αποφάσεων συγχώνευσης τμημάτων. Να γίνουν δεκτά όλα τα αιτήματα των σχολείων για κατατμήσεις με παιδαγωγικά κριτήρια.
Να δοθούν τώρα όλα τα κενά των σχολείων, με βάση τις πραγματικές ανάγκες και όχι περικομμένα. Δεν κάνουμε εκπτώσεις ούτε στα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών ούτε στα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών. Καμία υπεραριθμία – καμία μετακίνηση εκπαιδευτικού χωρίς τη θέλησή του. Δεν περισσεύει κανένας-καμία εκπαιδευτικός. Κάλυψη των αναγκών παράλληλης στήριξης για όλους τους μαθητές και μαθήτριες. 15 παιδιά στο τμήμα, υποστηρικτικές δομές σε όλα τα σχολεία. Άμεση μονιμοποίηση όλων των νεοδιόριστων. Αυξήσεις στους μισθούς μας 10%, άμεσα, για να καλυφθούν οι απώλειες από τον φετινό πληθωρισμό. Συλλογικές συμβάσεις εργασίας και στο Δημόσιο. Κατάργηση της εισφοράς 2% υπέρ της ανεργίας.
Ξεπάγωμα της διετίας 2016-17. Αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ. Επαναφορά 13ου-14ου μισθού».
ΕΚΛ
Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας ανακοίνωσε ότι στηρίζει την κινητοποίηση – παράσταση διαμαρτυρίας που διοργανώνουν ο Σ.Ε.Π.Ε. Κων/νος Κούμας, ο Σύλλογος Ειδικού Βοηθητικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Σ.Ε.Β.Ε.Π.Ε.Α.) Θεσσαλίας και η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Λάρισας, σήμερα Παρασκευή, στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης (Δήμητρας 25).
Στην ανακοίνωσή του σημειώνει, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Απαιτούμε: Αραίωση των τμημάτων με μέγιστο τα 15 παιδιά σε Νηπιαγωγείο, Α’ και Β’ Δημοτικού και 20 παιδιά στις υπόλοιπες τάξεις της Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης, υποστηρικτικές δομές σε όλα τα σχολεία. Καμία συγχώνευση τμήματος, απόσυρση της σχετική εγκυκλίου. Κάλυψη των αναγκών παράλληλης στήριξης για όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες. Κάλυψη όλων των εκπαιδευτικών κενών με μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών. Αύξηση της χρηματοδότησης του Υπουργείου στο ύψος των πραγματικών αναγκών των σχολείων».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass