«Καφέ χρυσός» το αμύγδαλο

* ΤΟΝΙΣΤΗΚΕ ΣΕ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΣΥΚΟΥΡΙΟ

Δημοσίευση: 27 Σεπ 2024 13:20

Εσπερίδα πραγματοποιήθηκε στο Συκούριο στο πλαίσιο της 21ης Γιορτής Αμυγδάλου, όπου δύο σπουδαίοι ομιλητές, ο κος Φώτιος Τέκος, ερευνητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Foodoxys, και ο κ. Δημ. Σταυρίδης, διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνοτροφίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Ο κ. Φώτιος Τέκος χαρακτήρισε το αμύγδαλο «καφέ χρυσό», τονίζοντας την ιδιαίτερη αξία ως αγροτικό προϊόν, δεδομένου, όπως είπε, «ότι έχει 76 ισχυρισμούς υγείας, οι οποίοι το καθιστούν ως το πολυτιμότερο ανάμεσα στα υπόλοιπα αγροτικά προϊόντα της Ελλάδας. Οι ισχυρισμοί υγείας μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τους παραγωγούς και τους μεταποιητές, ώστε το προϊόν να πουληθεί ακριβότερα. Η προστιθέμενη αυτή αξία του αμυγδάλου θα βελτιώσει σίγουρα το βιοτικό επίπεδο των παραγωγών, διότι ως γνωστόν αποτελεί μονοκαλλιέργεια για την περιοχή».
Ο κ. Δημ. Σταυρίδης αναφέρθηκε σε θέματα προστασίας της αμυγδαλιάς, δεδομένου ότι λόγω των καιρικών συνθηκών η καλλιέργεια έρχεται αντιμέτωπη με νέες ασθένειες, που είναι δύσκολο να αντιμετωπιστούν και για τον λόγο αυτόν ζήτησε από τους αγρότες επαγρύπνηση.
Η εσπερίδα διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Γυναικών περιοχής Συκουρίου. Ο σύλλογος, στο πλαίσιο της δράσης του, οργανώνει σήμερα Παρασκευή και ώρα 11 π.μ. στο πρώην κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς, στην πλατεία Θέμιδος, στο Συκούριο, στο βιωματικό εργαστήριο σταμπωτών του Λαογραφικού και Ιστορικού Μουσείου Λάρισας, υπό την επίβλεψη της διευθύντριας, κ. Φανής Καλοκαιρινού.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass