«Επιβάλλετε σιωπητήριο μέσω λασπομαχίας...»

* ΚΑΤΕΓΓΕΛΛΕΙ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ «ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ» ΔΗΜ. ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗΣ

Δημοσίευση: 24 Σεπ 2024 14:20

«Θέλετε να επιβάλετε σιωπητήριο μέσω λασπομαχίας...» δηλώνει σε ανοιχτή επιστολή του προς τον δήμαρχο Λαρισαίων ο επικεφαλής της Δημοτικής Ομάδας «Συμπαράταξη Λαρισαίων» Δημήτρης Δεληγιάννης.

Αναλυτικότερα, στην επιστολή του σημειώνει τα εξής: «Με ενοχλούσε πάντοτε ως πολίτη ο ισοπεδωτικός λόγος και η λογική του «όλοι ίδιοι είναι», που απομακρύνει τους πολίτες από την πολιτική και βλάπτει τη Δημοκρατία. Ειδικά αυτήν τη δύσκολη για την κοινωνία μας περίοδο.
Μετά τις αλλεπάλληλες, όμως, υβριστικές προσωπικές επιθέσεις που φέρουν φαρδιά πλατιά την υπογραφή σας, εντός και εκτός του Δημοτικού Συμβουλίου, στο γνωστό φιλικό σας μέσο, χρειάζεται μια απάντηση. Όχι για να υπερασπιστώ τον εαυτό μου. Με τη λάσπη στον ανεμιστήρα δεν τα βάζεις. Οφείλω, όμως, μια απάντηση για όλους εκείνους τους συμπολίτες επιστήμονες, που στελέχωσαν την επιστημονική ομάδα του «Πανεπιστημίου των Πολιτών». Για τους σημαντικούς εκπαιδευτές από όλη την Ελλάδα, που ανέλαβαν να υλοποιήσουν δωρεάν ή με ελάχιστη αμοιβή δεκάδες προγράμματα. Για τον φίλο της πόλης, καθηγητή του Columbia University Ted Fleming, σύμβουλο πολύτιμο στο εγχείρημα.
Και βέβαια, το χρωστώ σε μια προσωπικότητα με παγκόσμια αναγνώριση, που είχα την τύχη να είναι δάσκαλός μου στην Εκπαίδευση Ενηλίκων, τον Αλέξη Κόκκο, ομότιμο καθηγητή του ΕΑΠ και πρόεδρο της Επιστημονικής Ένωσης της Εκπαίδευσης Ενηλίκων, μέλος της ηγετικής ομάδας της Διεθνούς Ένωσης για τη Μετασχηματίζουσα Μάθηση.
Ήταν τιμή για την πόλη που ένας επιστήμονας αυτού του διαμετρήματος πρόσφερε τις υπηρεσίες του για την πρώτη Ελληνική Πόλη που Μαθαίνει. Μας έφερε σε επαφή με παγκοσμίου φήμης επιστήμονες. Εκπαίδευσε στελέχη, μας καθοδήγησε και, όταν του ζητήθηκε, ανέλαβε προσωπικά την επιστημονική ευθύνη να δημιουργήσει το «Πανεπιστήμιο των Πολιτών». Στο φως της ημέρας, κύριε Δήμαρχε. Με τη σημαντική συμβολή όλων αυτών και τη συνεργασία των φορέων, η «Πόλη που Μαθαίνει», αν ακόμη δε σας ενημέρωσαν, έχτισε θεσμούς σημαντικούς, την «Κατασκήνωση στην Πόλη», το Κοινωνικό Φροντιστήριο, τις Σχολές Γονέων, το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας, το «Πανεπιστήμιο των Πολιτών» με τους δεκάδες κύκλους μάθησης, το λευκό ταξί, τα ΚΔΑΠ ΑμεΑ, τις διαβουλεύσεις μέσω NOVOVILLE.
H πόλη, κύριε Μαμάκο, αν το αγνοείτε, βραβεύτηκε από την UNESCO. Η Λάρισα έγινε παγκόσμια συντονίστρια στην Ενεργό Πολιτειότητα. Τo «Πανεπιστήμιο των Πολιτών» τιμήθηκε με το βραβείο Grundvig του European Association for the Education of Adults – EAEA και ήταν δυο φορές φιναλίστ για τα πανευρωπαϊκά βραβεία για την καινοτομία στην πολιτική. Το Υπουργείο Εσωτερικών μάς συμπεριέλαβε στις καινοτόμες πρακτικές, που πρέπει οι υπόλοιποι Δήμοι να μιμηθούν.
Έχετε επιλέξει να τα εξευτελίσετε όλα αυτά, κε Μαμάκο, αναζητώντας συμψηφισμούς. Την ίδια στιγμή που υποκριτικά δηλώνετε ότι τους θεσμούς θα τους συνεχίσετε.
Πριν συμπληρώσετε καλά-καλά 9 μήνες θητεία είστε αντιμέτωπος με τα προσωπικά σας αδιέξοδα και τα προεκλογικά γραμμάτια. Στην αδυναμία σας να δώσετε απαντήσεις για τις δύο προγραμματικές συμβάσεις των 215.000 ευρώ, με υπεύθυνο των έργων τον ίδιο άνθρωπο, που αποδείχτηκε ότι ήταν (είναι;) συνεργάτης σας, σαν έτοιμος από καιρό προχωράτε σε δολοφονία χαρακτήρων.
Σε μια κανονική δημοκρατική κοινωνία η συμπολίτευση δημιουργεί και η αντιπολίτευση ελέγχει. Όχι, όμως, στη δική μας. Θέλετε να επιβάλετε σιωπητήριο μέσω λασπομαχίας. Δε θα σας περάσει».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass