Αιτήσεις νέων για δωρεάν στέγη

* ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ * ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΚΑΛΥΨΗ»

Δημοσίευση: 24 Σεπ 2024 13:30

Συνεχίζονται οι αιτήσεις ατόμων ηλικίας 25 έως 39 ετών (που είναι δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος), για την ένταξή τους στο Πρόγραμμα «Κάλυψη», που εφαρμόζεται στον Δήμο Λαρισαίων, όπου παρέχεται επιδότηση ενοικίου για τρία χρόνια.

Το Πρόγραμμα «Κάλυψη» στη Λάρισα υλοποιείται σε συνεργασία με τον Δήμο Τρικκαίων, και συγκεκριμένα την Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Δήμου Τρικκαίων, e-Trikala A.E., το Υπουργείο Οικογένειας και Κοινωνικής Συνοχής, και τον Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ).
Να σημειωθεί ότι ως τώρα έχουν στεγαστεί 14 νοικοκυριά σε διαμερίσματα της Λάρισας, ενώ υπάρχουν διαθέσιμα διαμερίσματα για νέες αιτήσεις. Τα διαμερίσματα του προγράμματος προέρχονται από το Πρόγραμμα «Εστία» και τη Στέγαση Προσφύγων και Αιτούντων Άσυλο. Δικαιούχοι του προγράμματος είναι όσοι/-ες λαμβάνουν το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα και δε διαθέτουν ιδιόκτητη κατοικία.  Οι αιτήσεις υποβάλλονται στη Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής και Πρόνοιας του Δήμου Λαρισαίων (οδός Ηπείρου 96-98, 1ος όροφος) κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες. Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι/-ες μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 2414-400.703. Ο/η αιτών/-ουσα μπορεί να είναι ο δικαιούχος της αίτησης του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, ο/η σύζυγος αυτού (ή μέλος συμφώνου συμβίωσης) ή φιλοξενούμενο μέλος νοικοκυριού του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, που επιθυμεί να διαμείνει σε νέα κατοικία. Στην αίτηση συμπληρώνονται επίσης και τα μέλη του νοικοκυριού που θα συμμετέχουν στο Πρόγραμμα «Κάλυψη», ήτοι το σύνολο των μελών που θα διαμένουν κάτω από την ίδια στέγη στο πλαίσιο του προγράμματος. Με την υποβολή της αίτησης, οι υποψήφιοι/-ες θα πρέπει να υποβάλουν και τα παρακάτω δικαιολογητικά: Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης. Επιπρόσθετα, για τις μονογονεϊκές οικογένειες αποδεικτικά ότι πληρείται το κριτήριο της μονογονεϊκότητας, βάσει των οριζόμενων στο άρθρο 2 της υπ’ αρ. 53923/ 23-7-2021 ΚΥΑ (ΦΕΚ Β’ 3359). Απόφαση πιστοποίησης αναπηρίας από Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ).  Αντίγραφο της εκτελεστής δικαστικής απόφασης έξωσης ή διαταγή απόδοσης μισθίου.
Εγγραφή στο μητρώο ανέργων της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης σε ισχύ την ημερομηνία υποβολής αίτησης για ένταξη στο πρόγραμμα. Η βεβαίωση φιλοξενίας από δομή φιλοξενίας γυναικών θυμάτων βίας. Δεν απαιτείται η προσκόμιση δικαιολογητικών για τη μοριοδότηση κριτηρίων που ελέγχονται κατά την υποβολή της αίτησης για το Πρόγραμμα Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα που αντλούνται από το πληροφοριακό σύστημα αυτού.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass