Εκδήλωση για την έμφυλη βία

*ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΔΩΛ

Δημοσίευση: 21 Σεπ 2024 10:01

Οι «Lions clubs international» Ελλάδα – Κύπρος και το «Lions branch» Λάρισα «Ασκληπιάς» της Λέσχης Θεσσαλονίκης Ηράκλεια, υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Λαρισαίων, οργανώνουν ανοιχτή εκδήλωση λόγου και τέχνης με τίτλο «Η φωνή μας γίνεται κραυγή» και αφορά το θέμα κατά της βίας σε βάρος των γυναικών - παιδιών και της ενδοοικογενειακής βίας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα Σάββατο, στις 20.00 στο ΔΩΛ. Το πρόγραμμα έχει ως εξής: Έναρξη χαιρετισμοί επισήμων.
Ακολουθούν οι εξής ομιλίες: «Κακοποιημένα παιδιά, κοινωνικοί λειτουργοί, αναδοχή», από την αντιπεριφερειάρχη Εθελοντισμού και Πρόνοιας, κ. Κομήτσα Ανδριάνα. «Δομές του δήμου Λαρισαίων, που υποστηρίζουν τις οικογένειες με ενδοοικογενειακά προβλήματα» από τον αντιδημάρχο Κοινωνικής Πολιτικής, κ. Δαλαμπύρα Παναγιώτη.
«Τα βήματα που ακολουθεί η Ελληνική Αστυνομία στην επίλυση/διαχείριση προβλημάτων ενδοοικογενειακής βίας» από την προϊσταμένη του τμήματος Ενδοοικογενειακής Βίας κ. Σοφία Σάρμα.
«Υποστήριξη κακοποιημένων γυναικών» από την κλινική ψυχολόγο μέλος των Lions κ. Μωυσή Λούση. «Προγράμματα στήριξης ατόμων θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας» από την πρώην διευθύντρια του ΟΑΕΔ κ. Όλγα Τσιούρβα.
«Ο ρόλος του σχολείου στην ανίχνευση της παιδικής κακοποίησης παραμέλησης», από τη διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, κ. Αικατερίνη Καραγιώργου.
«Κακοποιητική συμπεριφορά σε άτομα ανδρικού φύλου στη σύγχρονη οικογένεια», από την κοινωνιολόγο - οικογενειακή σύμβουλο κ. Διονυσία Τριπολίτου.
Συμμετέχουν εμβόλιμα στη ροή των ομιλιών οι παρακάτω καλλιτέχνες: χορογράφος Δήμητρα Κολτσίδα με τη χορογραφία «Πικρές ιστορίες» αφιέρωμα στη συναισθηματική φόρτιση των ατόμων που βιώνουν βιαιοπραγίες στην οικογενειακή τους ζωή.
Τραγουδούν, ο μουσικός Αλέξανδρος Τσιωνάς, η μουσικός LION Έλενα Γκατζά και η μουσικός Ελένη Σαμαρίνα. Συμμετέχουν η ηθοποιός Λένα Μασέλα που θα ερμηνεύσει αποσπάσματα μονόπρακτου του Θεσσαλικού θεάτρου για την έμφυλη βία και η χορωδία του ΙΕΚ «Όμηρος» και Aegean College Ιδιωτικού Κολλεγίου Λάρισας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass