Οικόπεδο με πολλαπλούς κινδύνους!

* Στη συνοικία του Αγίου Γεωργίου

Δημοσίευση: 08 Σεπ 2024 15:00

Σε χώρο με πολλαπλούς κινδύνους έχει μετατραπεί οικόπεδο μερικών στρεμμάτων στη συνοικία του Αγίου Γεωργίου προκαλώντας ανησυχία σε κατοίκους της περιοχής.

Η εικόνα εγκατάλειψης δίπλα στο γνωστό υπερμάρκετ επί της λεωφόρου Καραμανλή είναι εμφανής: Ξερά πανύψηλα χόρτα παραμένουν υψωμένα για να θυμίζουν ιδιαίτερα στην περίοδο του παρατεταμένου καύσωνα τον κίνδυνο μιας πυρκαγιάς -η εμπειρία της πυρκαγιάς του προηγούμενου Ιουλίου είναι άλλωστε νωπή. Ο κίνδυνος αυτός είναι που γεννά εύλογα το ερώτημα αν το οικόπεδο δηλώθηκε στην ειδική πλατφόρμα ότι καθαρίστηκε, όπως έκαναν όσοι συμπολίτες διέθεταν οικόπεδα στον αστικό ιστό της πόλης.
Εικόνα εγκατάλειψης αποδεικνύουν και οι διάσπαρτες (παράνομες φυσικά) χωματερές με ό,τι μπορεί να βάλει ο ανθρώπινος νους: από απλά οικιακά απορρίμματα και μπάζα από ανακαινίσεις σπιτιών μέχρι ελαστικά αυτοκινήτων και υπολείμματα πίσσας! Ο Δήμος Λαρισαίων κατά διαστήματα καθαρίζει τους χώρους, αλλά σε ελάχιστο χρόνο μετατρέπονται ξανά σε μικρές χωματερές δίνοντας την αίσθηση ότι οι χώροι αυτοί υπάρχουν για να πετάει ο καθένας ότι δεν χρειάζεται, αντί να ακολουθεί όπως όλοι μας κανόνες διαχείρισης απορριμμάτων...
Εικόνα εγκατάλειψης αποδεικνύουν το παλιό βενζινάδικο, τα σκουπίδια στην πιάτσα των ταξί, οι αυτοσχέδιες υπαίθριες τουαλέτες, τα πρόχειρα ξύλινα παραπήγματα, η καθίζηση σε ορισμένα σημεία, όπου τον χειμώνα λιμνάζουν τα νερά της βροχής, και τόσα άλλα.
Εικόνα εγκατάλειψης δείχνουν όλα αυτά, που το καθένα από μόνο του μπορεί να κρύβει και ένα κίνδυνο προκαλώντας έντονο προβληματισμό και ανησυχία σε ολόκληρη τη γειτονιά. «Φοβόμαστε να βγούμε από το σπίτι μας και να περάσουμε μόλις πέφτει το φως του ήλιου και σκοτεινιάζει» λέει δραστήρια κάτοικος της περιοχής, σημειώνοντας ότι αυτή την εικόνα συνδιαμορφώνουν η χαρακτηριστική έλλειψη φωτισμού, αλλά και τα δεκάδες φορτηγά που είναι παρκαρισμένα πολλές φορές για αρκετές ημέρες.
 Σε μια απέλπιδα προσπάθεια οι άνθρωποι της γειτονιάς απευθύνθηκαν στη δημοτική αρχή για λύση στο πρόβλημα της καθημερινότητάς τους, χωρίς μέχρι σήμερα αποτέλεσμα. Τον προηγούμενο Ιούνιο έστειλαν υπόμνημα και στην Εισαγγελία καταθέτοντας λίστα με σχεδόν 100 υπογραφές των περιοίκων ζητώντας τον καθαρισμό της περιοχής.
Το καλοκαίρι πέρασε και οι κάτοικοι αποφάσισαν να επαναφέρουν το αίτημα του καθαρισμού μαζί με το αίτημα της «εξόδου» των οδών Χαιρωνείας, Τιρύνθου και Νεμέας στον παράπλευρο δρόμο της λεωφόρου Καραμανλή. Ελπίζοντας πως αυτή τη φορά θα βρουν ευήκοα ώτα για να βελτιώσουν την ποιότητα της καθημερινής τους ζωής.
Δ.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass