Υποψήφια η Λάρισα για Εθνική Πρωτεύουσα Νεολαίας

* ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΘΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΦΑΚΕΛΟ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ-ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΛ. ΤΣΑΤΣΟΣ ΣΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ

Δημοσίευση: 06 Σεπ 2024 14:01

Η Λάρισα θα είναι ξανά υποψήφια για τον τίτλο της Εθνικής Πρωτεύουσας Νεολαίας, έκανε γνωστό ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας Δήμου Λαρισαίων Αλέξανδρος Τσάτσος, το οποίο συνεδρίασε χθες στο Δημαρχείο.
Ο Αλ. Τσάτσος στην εισήγησή του ανέφερε ότι «Σε συνέχεια της περσινής μας προσπάθειας, διεκδικούμε και φέτος τον τίτλο της Εθνικής Πρωτεύουσας Νεολαίας. Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί σημαντική ευκαιρία για την πόλη μας να προωθήσει την ενεργό συμμετοχή της νεολαίας στα κοινά, να αναδείξει τις δυνατότητές της και να αποτελέσει πρότυπο βιώσιμης ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής.

Ο βασικός στόχος της υποβολής της πρότασής μας είναι η ενίσχυση της φωνής της νεολαίας στην πόλη μας και η δημιουργία ενός περιβάλλοντος όπου οι νέοι μπορούν να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους, να συμμετέχουν ενεργά σε πολιτιστικές και κοινωνικές δραστηριότητες, και να συμβάλλουν στη λήψη αποφάσεων που τους αφορούν. Μέσα από την πρότασή μας, φιλοδοξούμε να:
-Ενισχύσουμε την ενεργό συμμετοχή της νεολαίας
- Προάγουμε τη συμπερίληψη και την κοινωνική συνοχή
- Υποστηρίξουμε την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα
- Συμβάλλουμε ενεργά στον διάλογο σχετικά με τη βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής
- Αναπτύξουμε ένα πλαίσιο συνεργασίας με φορείς νεολαίας σε τοπικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.
Η υποβολή της πρότασής μας βασίζεται σε ένα καλά σχεδιασμένο σχέδιο δράσης που βασίζεται στους στόχους που αναφέρονται παραπάνω μέσα από δράσεις τοπικής και εθνικής εμβέλειας και θα αποτελέσει αποτέλεσμα διαβούλευσης των νέων της πόλης».
Άλλα θέματα που συζητήθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας ήταν: Διαγωνισμός φωτογραφίας με εισηγήτρια το μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας Λάρισας Ιωάννα Σαπουνά και η συμμετοχή σε ευρωπαϊκά προγράμματα με εισηγήτριες τα μέλη Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας Λάρισας τις Άρτεμις Νικολάου, Βασιλική Μάρκου. Αμφότερα τα θέματα εγκρίθηκαν.
Θανάσης Αραμπατζής

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass