Σύντομες ειδήσεις

Δημοσίευση: 06 Σεπ 2024 9:01

Δήλωση κατεχόμενων μελισσοκομικών κυψελών
* ΕΩΣ 20 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
Το Κέντρο Μελισσοκομίας Λάρισας ενημέρωσε τους μελισσοκόμους της Π.Ε. Λάρισας ότι η υποχρεωτική ετήσια δήλωση κατεχόμενων κυψελών υποβάλλεται ως και τις 20 Νοεμβρίου 2024, είτε ψηφιακά (https://www.gov.gr/ipiresies/georgia-kai-ktenotrophia/ktenotrophike-epikheirematikoteta/psephiakes-uperesies-gia-melissokomous) είτε στην αρμόδια ΔΑΟΚ, στον κύριο Αλέξανδρο Ζιωγάκη (τηλ. 2413511123).

Ακόμη κι αν έχει δηλωθεί πρόσφατα μεταβολή στον αριθμό κατεχόμενων κυψελών, και πάλι θα πρέπει να υποβληθεί η δήλωση κατεχομένων κυψελών στο προαναφερθέν χρονικό διάστημα. Ο αριθμός των κατεχόμενων κυψελών που δηλώνεται από 1η Σεπτεμβρίου ως 20 Νοεμβρίου είναι που λαμβάνεται υπόψη για τις επιδοτούμενες δράσεις. Υπενθυμίζεται ότι όσοι υποβάλλουν δήλωση από 21/10-20/11 συμπεριλαμβάνονται υποχρεωτικά σε δείγμα επιτόπιου ελέγχου της ΔΑΟΚ.

 

Ψεκασμοί για δάκο στον Δήμο Τεμπών
* ΣΗΜΕΡΑ
Στη διενέργεια του τρίτου γενικού δολωματικού ψεκασμού προχωρά σήμερα Παρασκευή , η ΔΑΟ Π.Ε. Λάρισας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στον Δήμο Τεμπών και συγκεκριμένα στις παρακάτω Τοπικές Κοινότητες: Γόννοι, Ελαία, Ελάτεια, Μακρυχώρι, Συκούριο, Νέσσωνα, Καλοχώρι, Κυψελοχώρι, Όσσα, Πουρνάρι.
Υποχρεούνται οι ελαιοπαραγωγοί, που έχουν ελαιοκτήματα στις ψεκαζόμενες περιοχές, να παραβρίσκονται στα κτήματά τους κατά την ημέρα του ψεκασμού, ώστε να διαπιστώσουν τον ψεκασμό.
Παρακαλούνται οι μελισσοκόμοι και οι κτηνοτρόφοι να απομακρύνουν τα μελισσοσμήνη τους και τα ζώα τους από τις ψεκαζόμενες περιοχές, προς αποφυγή τυχόν δηλητηριάσεων.
Επισημαίνεται στους βιοκαλλιεργητές ότι, σύμφωνα με την υποχρέωσή τους, από την ένταξη τους στο πρόγραμμα Βιοκαλλιέργειας, θα πρέπει να σημάνουν τα κτήματά τους για την αποφυγή ψεκασμού από τα συνεργεία δακοκτονίας.

 

Τηλεφωνική απάτη σε προμηθευτές της Περιφέρειας Θεσσαλίας
* «ΜΗ ΔΙΝΕΤΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ» ΤΟΝΙΖΕΙ Η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Η Διεύθυνση Οικονομικού Περιφέρειας Θεσσαλίας ενημερώνει τους προμηθευτές της και το ευρύ κοινό, ότι τις τελευταίες ημέρες παρατηρούνται φαινόμενα τηλεφωνικής εξαπάτησης προμηθευτών της. Άγνωστα πρόσωπα τηλεφωνούν δήθεν εκ μέρους της και προκειμένου να  ιεκπεραιωθεί η πληρωμή των απαιτήσεων, ζητούν στοιχεία IBAN ή άλλα προσωπικά δεδομένα με σκοπό την υφαρπαγή χρημάτων. Η Διεύθυνση Οικονομικού ενημερώνει, ότι σε καμιά περίπτωση οι αρμόδιοι υπάλληλοι δεν ζητούν προσωπικά δεδομένα, δηλαδή κωδικούς πρόσβασης ή άλλες ευαίσθητες πληροφορίες και καλεί τους προμηθευτές και κάθε συναλλασσόμενο να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί και να μην αποκαλύπτουν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα. Για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με το τμήμα Ταμειακής Διαχείρισης και Προμηθειών της Περιφέρειας Θεσσαλίας στα τηλέφωνα: 2413-506203 ή 2413506204.

 

Λαρισαίοι αναχωρούν για ΔΕΘ

* ΜΙΣΘΩΝΟΥΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΕΙΑ

Συμμετοχή στα συλλαλητήρια που οργανώνονται αύριο στη ΔΕΘ, με αφορμή την ομιλία του πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη, θα έχουν φορείς και σωματεία της Λάρισας.
Για αυτό το σκοπό οργανώνουν μετάβαση με λεωφορεία στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα:
ΕΚΛ
*Το ΕΚΝΛ ΘΑ συμμετέχει στο συλλαλητήριο που οργανώνουν τα συνδικάτα της Θεσσαλονίκης και θα πραγματοποιηθεί στη Δ.Ε.Θ. αύριο Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου, στις 5:30 μ.μ. στη ΧΑΝΘ. Δρομολογεί λεωφορεία με δωρεάν μετακίνηση των συμμετεχόντων και με αναχώρηση από οδό Τάκη Τσιόγκα- πρώην Καλιθέας, στο ύψος του ΤΕΕ, στις 2:00 μ.μ.  Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται για πληροφορίες στα Σωματεία και τους συνδικαλιστές, όπως επίσης και στο τηλέφωνο 2410-250708.
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΙΚΑ
Η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ και συγχωνευθέντων Ταμείων Ν. Λάρισας, αποφάσισε να συμμετέχει στην πανσυνταξιουχική συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη αύριο Σάββατο ώρα 5 μ.μ. στον Λευκό Πύργο και στην πορεία. Για τον λόγο αυτό υπάρχουν λεωφορεία για δωρεάν μετακίνηση (αναχώρηση από οδό Τάκη Τσιόγκα- πρώην Καλλιθέας, στο ύψος του ΤΕΕ, στις 2:00 μ.μ). Δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα: 2410-536160, 6973-791692, 6973-310888.
Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ ΛΑΡΙΣΑΣ
Το Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ ν. Λάρισας θα συμμετάσχει στη συγκέντρωση -συλλαλητήριο που διοργανώνει η ΑΔΕΔΥ αύριο Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2024 και ώρα 6 μ.μ. στο άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη.
Για τον σκοπό αυτό θα αναχωρήσει λεωφορείο για τη Θεσσαλονίκη αύριο Σάββατο και ώρα 11:30 π.μ. από το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας. Απαραίτητη προϋπόθεση, για όσες και όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ, είναι να δηλώσουν συμμετοχή, έως και σήμερα Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2024, σε κάποιο από τα παρακάτω τηλέφωνα: 6945229681 (Τζιατζιάς Μιχάλης, Πρόεδρος), 6945210408 (Λαρίσης Κώστας, Αντιπρόεδρος), 6972241827 (Γκόγκας Γιώργος, Γραμματέας).

 

Συστέγαση του Πρότυπου Γυμνασίου μόνο για ένα χρόνο

* ΣΤΟ 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΙ 2ο ΓΕΛ * ΤΟΝΙΖΟΥΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΓΟΝΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ

«Από το επόμενο σχολικό έτος, σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας, συστέγαση του 2ου Γυμνασίου Λάρισας με δύο τμήματα της Α’ τάξης του νεοϊδρυθέντος Πρότυπου Γυμνασίου Λάρισας και του 2ου ΓΕ.Λ. Λάρισας, δεν επιτρέπεται» τονίζουν σε ανακοίνωσή τους οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων των 2ου Γυμνασίου -2ου ΓΕ.Λ. Λάρισας και ζητούν από τον δήμαρχο Λαρισαίων, μέχρι τότε να έχει λύσει το στεγαστικό των προτύπων. Αναλυτικά η ανακοίνωσή τους έχει ως εξής: «Η αρμόδια Τεχνική Υπηρεσία του Υπουργείου Παιδείας, με το α.π. 89290/Α2/01-08-2024 έγγραφό της, αποφάσισε: «Την έγκριση του κτηριολογικού για τη συστέγαση του 2ου Γυμνασίου Λάρισας με δύο τμήματα της Α’ τάξης του νεοϊδρυθέντος Πρότυπου Γυμνασίου Λάρισας και του 2ου ΓΕ.Λ. Λάρισας με δύο τμήματα της Α’ τάξης του νεοϊδρυθέντος Πρότυπου Λυκείου Λάρισας, κατά το πρώτο έτος λειτουργίας αυτών. Η παρούσα απόφαση ισχύει μόνο κατά το πρώτο έτος λειτουργίας των πρότυπων σχολείων Λάρισας και ο Δήμος Λάρισας οφείλει να επιλύσει το στεγαστικό πρόβλημα αυτών αναζητώντας μόνιμη και επαρκή λύση. Τα προβλεπόμενα από το συνημμένο κτιριολογικό πρόγραμμα αφορούν στα ελάχιστα όρια.» Στην ουσία λοιπόν, δίνεται έγκριση για να λειτουργήσουν, συστεγαζόμενα, στα διδακτήρια του 2ου Γυμνασίου και του 2ου Λυκείου, ΜΟΝΟ δύο (2) τμήματα της Α’ τάξης Πρότυπου Γυμνασίου και Πρότυπου Λυκείου αντίστοιχα, και μόνο για το σχολικό έτος 2024-2025.
Από το επόμενο σχολικό έτος, σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας, συστέγαση δεν επιτρέπεται, και ο δήμαρχος Λαρισαίων υποχρεούται μέχρι τότε να έχει λύσει το στεγαστικό των προτύπων».

 

«Δεν θα γίνει το φράγμα στο ρέμα Καλαϊάκα Γόννων»

* ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ Η «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

«Η Περιφερειακή Αρχή Θεσσαλίας, απαντώντας σε επερώτηση του επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», στο Περιφερειακό Συμβούλιο (30/8/24), διά της πλαγίας οδού, είπε όχι, στην κατασκευή αρδευτικού φράγματος στο ρέμα «Καλαϊάκα» των Γόννων» σημειώνει σε ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» Θεσσαλίας και υποστηρίζει ότι: «Για να δικαιολογήσει την άρνησή της, επικαλέστηκε πρώτον ότι δεν έχει υποβάλει τέτοιο αίτημα ο Δήμος Τεμπών και δεύτερον ότι τα εγγειοβελτιωτικά έργα, με βάση τον νέο νόμο της κυβέρνησης της ΝΔ πέρασαν στην ευθύνη του φορέα διαχείρισης των υδάτων, που θα έχει τη μορφή της ανώνυμης εταιρείας. Αποδεικνύεται για ακόμα μία φορά ότι το «ενδιαφέρον» και της Περιφερειακής Αρχής Κουρέτα, για την αντιμετώπιση του μεγάλου προβλήματος της λειψυδρίας που αντιμετωπίζει όλη η Θεσσαλία και η συγκεκριμένη περιοχή των Γόννων, είναι υποκριτικό, όπως και της Δημοτικής Αρχής Τεμπών, που εφαρμόζουν την ίδια αντιλαϊκή πολιτική κόστους-οφέλους, που ακολουθούν διαχρονικά όλες οι αστικές κυβερνήσεις και η Περιφέρεια, και οδήγησε τόσο στην έλλειψη νερού όσο και στις καταστροφικές πλημμύρες. Έτσι, οι βιοπαλαιστές ελαιοκαλλιεργητές των Γόννων θα συνεχίσουν να αντιμετωπίζουν την έλλειψη αρδευτικού νερού τους καλοκαιρινούς μήνες και να αδυνατούν να ποτίσουν χιλιάδες στρέμματα ελαιοκαλλιέργειας, με συνέπεια τη μεγάλη μείωση της παραγωγής και κατ’ επέκταση του εισοδήματός τους...».

 

Βραβεύσεις διακριθέντων σε μαθηματικούς διαγωνισμούς

* ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟ ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ ΑΛΚΑΖΑΡ * ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Η καθιερωμένη ετήσια πανηγυρική τελετή βράβευσης των μαθητών του νομού Λάρισας που διακρίθηκαν στους μαθηματικούς διαγωνισμούς της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας κατά το σχολικό έτος 2023-2024, πραγματοποιείται σε ανοιχτή δημόσια εκδήλωση την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024 στο Κηποθέατρο Αλκαζάρ Λάρισας, στις 18:00.
Στη μεγάλη αυτή γιορτή των μαθηματικών έχουν προσκληθεί μαθητές, εκπαιδευτικοί και κηδεμόνες. Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία θα απονείμει τιμητικά διπλώματα στους διακριθέντες μαθητές Δημοτικών και Γυμνασίων και Λυκείων της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας στους διαγωνισμούς «Θαλής»-«Ευκλείδης»-«Αρχιμήδης», Μικρός Ευκλείδης «Μαθηματικά και Παιχνίδι» και «Πυθαγόρας».
Η εκδήλωση της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης της Θεσσαλίας και του EUROPΕ DIRECT Περιφέρειας Θεσσαλίας. Προς αποφυγή συνωστισμού η σειρά των βραβεύσεων θα είναι η εξής: 18:00: Βράβευση επιτυχόντων στους διαγωνισμούς «Θαλής»-«Ευκλείδης»-«Αρχιμήδης», στις 19:00: Βράβευση επιτυχόντων στον διαγωνισμό Μικρός Ευκλείδης «Μαθηματικά και Παιχνίδι» και στις 20:30: Βράβευση επιτυχόντων στον διαγωνισμό «Πυθαγόρας».

 

Εκδηλώσεις για τα Θεοτόκια στην Κοιλάδα

* ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ

Το Συμβούλιο Κοινότητας Κοιλάδας, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο Αγίου Σπυρίδωνος και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κοιλάδας «Ο Φάρος», οργανώνουν θρησκευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις εν όψει της πανηγύρεως του ιερού ναού Γεννήσεως της Θεοτόκου, που θα ξεκινήσουν σήμερα και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2024.
Το πρόγραμμα έχει ως εξής: Σήμερα, Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2024, στις 7 μ.μ. θα τελεσθεί ακολουθία του ιερού ευχελαίου και ευχές στους επιτυχόντες φοιτητές και φοιτήτριες στα Α.Ε.Ι. Στις 8 μ.μ. ομιλία για τα πενήντα χρόνια από τα εγκαίνια της Εκκλησίας, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δημοτικού Μεγάρου της Κοινότητας Κοιλάδας. Ομιλητής θα είναι ο Αρχιμανδρίτης πατήρ Νικόδημος Γαλάτσιος.
Αύριο Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2024 στις 7 μ.μ. θα τελεσθεί μέγας πανηγυρικός εσπερινός. 8 μ.μ.: Λιτάνευση της ιεράς και θαυματουργού εικόνας της Παναγίας της Θρακιωτίσσης, μετ’ αρτοκλασίας, συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Λαρισαίων.
Στις 21:00 θα πραγματοποιηθούν πολιτιστικές εκδηλώσεις με παραδοσιακούς χορούς από διάφορα χορευτικά συγκροτήματα στην πλατεία της Κοιλάδας. Θα ακολουθήσει παραδοσιακό γλέντι για όλο τον κόσμο από το συγκρότημα «Οι Βλάμηδες».
Την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2024, στις 7:30 π.μ. θα τελεσθεί όρθρος της εορτής, στις 9 π.μ. πανηγυρική θεία λειτουργία και στις 7 μ.μ., ο μεθεόρτιος εσπερινός και παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass