Επαφές με πλημμυροπαθείς πολίτες

* ΕΙΧΕ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ * ΤΙ ΕΙΔΕ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ ΣΕ ΦΑΡΚΑΔΟΝΑ, ΠΑΛΑΜΑ, ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΙ ΜΟΥΖΑΚΙ

Δημοσίευση: 03 Σεπ 2024 13:46

Δίπλα στους πολίτες της Θεσσαλίας που δοκιμάστηκαν από τον «Daniel», βρέθηκε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε τη Φαρκαδόνα και τη Μεταμόρφωση, τα χωριά δηλαδή που δοκιμάστηκαν περισσότερο από την καταστροφική κακοκαιρία, όπου είχε ανοιχτή συζήτηση με τους κατοίκους και τις τοπικές συντονιστικές επιτροπές για τα μέτρα που έχει πάρει ήδη η κυβέρνηση και τις εκκρεμότητες που υπάρχουν. Παράλληλα, επισκέφθηκε τα δύο σύγχρονα Κέντρα Υγείας που λειτουργούν πλέον σε Παλαμά (ανακατασκεύαστηκε πλήρως) και σε Μουζάκι (εκ νέου κατασκευή σε άλλη τοποθεσία) και το Δημοτικό Σχολείο Φαρκαδόνας που ανακατασκευάζεται. Νωρίτερα επισκέφθηκε και τη Σχολή της Αστυνομίας στο Μουζάκι. Πιο αναλυτικά:

ΦΑΡΚΑΔΟΝΑ
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε χθες το πρωί τη Φαρκαδόνα, μία από τις περιοχές της Θεσσαλίας που επλήγησαν πέρυσι από την κακοκαιρία «Daniel», όπου συναντήθηκε στο Δημαρχείο με την Επιτροπή Ανασυγκρότησης Φαρκαδόνας και στη συνέχεια επισκέφθηκε το 1ο Δημοτικό Σχολείο. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκαν η πρόοδος που έχει γίνει για την αποκατάσταση της περιοχής και το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης παρεμβάσεων που βρίσκονται σε φάση υλοποίησης, στο πλαίσιο του ευρύτερου σχεδίου για την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας, που προβλέπει δαπάνες και επενδύσεις 3 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Έγινε, παράλληλα, επισκόπηση των πιο στοχευμένων μέτρων κρατικής αρωγής, στα οποία περιλαμβάνονται η καταβολή πρώτης αρωγής ύψους 182,7 εκατομμυρίων ευρώ προς περισσότερους από 50.500 δικαιούχους, η διάθεση 237,7 εκατομμυρίων ευρώ στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και το ειδικό σχήμα ενίσχυσης επιχειρήσεων ειδικά για τους Δήμους Παλαμά και Φαρκαδόνας.
ΜΟΥΖΑΚΙ - ΠΑΛΑΜΑΣ
Επίσης, επισκέφτηκε το νεόδμητο υπερσύγχρονο Κέντρο Υγείας Μουζακίου και το Κέντρο Υγείας Παλαμά, το οποίο επισκευάστηκε και αναβαθμίστηκε μετά τις καταστροφές που προκάλεσε η κακοκαιρία «Daniel». Ήταν μια λύση η οποία απεδείχθη από την πραγματικότητα ότι ήταν η ενδεδειγμένη, γιατί καταφέραμε και κάναμε τις αποκαταστάσεις σε χρόνο ρεκόρ για την ελληνική δημόσια διοίκηση. Θέλω να τονίσω ότι τα έργα τα οποία φτιάξαμε μετά τον «Ιανό» άντεξαν και στον «Daniel», το οποίο σημαίνει ότι ήταν έργα τα οποία φτιάχτηκαν με διαφορετικές προδιαγραφές. Θα έλεγα ότι αυτό είναι το μοντέλο, αυτό είναι το πρότυπο για τις πολύ μεγαλύτερες αποκαταστάσεις, τις οποίες ξεκινούμε τώρα με το Υπουργείο Υποδομών και με την Περιφέρεια, έτσι ώστε να επουλώσει συνολικά η Θεσσαλία τις πληγές της».
ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ
Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε, επίσης, τον οικισμό της Μεταμόρφωσης, ο οποίος υπέστη εκτεταμένες καταστροφές πέρυσι από την κακοκαιρία «Daniel», και συζήτησε με τους κατοίκους για την πορεία του έργου μετεγκατάστασης του χωριού τους. Η έκταση όπου θα γίνει ο οικισμός είναι περίπου 200 στρεμμάτων και προβλέπεται να γίνουν 202 οικόπεδα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass