Το στρατηγικό Σχέδιο ανασυγκρότησης της Θεσσαλίας

* Παρουσιάζεται σήμερα το απόγευμα από τον πρωθυπουργό Κυρ. Μητσοτάκη στο Δημαρχείο Νίκαιας* Μαζί του υπουργοί, οι πρόεδροι των συστημικών τραπεζών και ο επικεφαλής της Ολλανδικής εταιρείας * Νωρίτερα θα περιοδεύσει σε Φαρκαδόνα, Μεταμόρφωση, Παλαμά και Μουζάκι, όπου θα εγκαινιάσει νέα Κέντρα Υγείας * Το πλάνο της Περιφέρειας Θεσσαλίας θα αναλύσει ο Δημ. Κουρέτας

Δημοσίευση: 02 Σεπ 2024 13:45

Το «Στρατηγικό σχέδιο για την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας - φράγματα, υποδομές και έργα υδρονομίας», θα παρουσιάσει σήμερα Δευτέρα στις 5 το απόγευμα στο Δημαρχείο Κιλελέρ, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης έχει προγραμματίσει περιοδεία στη Θεσσαλία, καθώς το πρωί θα επισκεφθεί τη Φαρκαδόνα και στη συνέχεια τη Μεταμόρφωση, τον Παλαμά και το Μουζάκι Καρδίτσας, όπου και θα εγκαινιάσει τα νέα Κέντρα Υγείας. Προφανώς θα ενημερωθεί και για την πορεία των αντιπλημμυρικών έργων που έχουν γίνει και για τα υπόλοιπα προβλήματα επιβίωσης των πλημμυροπαθών.
Νωρίτερα, γύρω στις 10 ο κ. Μητσοτάκης θα επισκεφθεί τον νέο χώρο του Κτηματολογικού Γραφείου Θεσσαλίας στη Λάρισα.
Στην απογευματινή εκδήλωση στη Νίκαια, ο πρωθυπουργός θα συνοδεύεται από πλήθος υπουργών, ενώ δίπλα του θα βρεθούν και πρόεδροι των συστημικών τραπεζών, οι οποίοι θα συμβάλλουν με τις χορηγίες τους στην ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας.
Εκτός του πρωθυπουργού, τα αντιπλημμυρικά έργα που έγιναν σε πρώτη φάση (αρχές του έτους) από την Περιφέρεια Θεσσαλία, αλλά κι αυτά που ξεκίνησαν προ ημερών ή πρόκειται να ξεκινήσουν άμεσα, θα παρουσιάσει και ο περιφερειάρχης Δημ. Κουρέτας. Έργα σημαντικά, καθώς τα μεγάλα φράγματα, μαζί με τα έργα ορεινής υδρονομίας που θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός θα κατασκευαστούν μέσω ΣΔΙΤ και ως εκ τούτου έχουν χρόνο ωρίμανσης και εκτέλεσης τουλάχιστον μια πενταετία. Γι’ αυτό επείγει η γρήγορη εγκατάσταση εργολάβων για τα μικρά και επείγοντα έργα από την Περιφέρεια, η οποία προ ημερών εξασφάλισε το σχετικό κονδύλι.
Επίσης στο πάνελ των ομιλητών στη Νίκαια θα είναι και ο δ/νων σύμβουλος της ολλανδικής εταιρίας Μιλτιάδης Γκουζιούρης, ο οποίος θα αναφερθεί στο master plan των Ολλανδών και στην αντικατάσταση του δικτύου ομβρίων με διατομές αγωγών που θα ανταποκρίνονται στα νέα κλιματικά δεδομένα και στις ζώνες ανακούφισης πλημμυρικών φαινομένων (bufferzones) περιμετρικά των πόλεων και δίπλα στα ποτάμια που την περικυκλώνουν.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass