Τοκογλύφος στα δίχτυα της ΕΛΑΣ

Συνελήφθη 27χρονος μετά από καταγγελία Λαρισαίου επαγγελματία, που δανείστηκε 5.000 και -φέρεται να- πλήρωσε 231.000 ευρώ σε 4 χρόνια - Αναγκάστηκε επιπλέον να μισθώνει μακροχρόνια -έναντι 72.000 ευρώ- αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού και να ασφαλίζει τη γυναίκα του στο κατάστημά του - Ραντεβού-παγίδα χθες, με προσημειωμένα χαρτονομίσματα, σε καφετέρια της Νεάπολης

Δημοσίευση: 25 Αυγ 2024 13:21

Στα δίχτυα ενός τοκογλύφου φέρεται να έπεσε ένας 31χρονος Λαρισαίος επαγγελματίας ο οποίος αδυνατώντας να δανειστεί από τράπεζα, θέλοντας να επεκτείνει την επιχειρηματική του δραστηριότητα, φέρεται πως από ένα δάνειο 5.000 ευρώ που έλαβε το 2020 και άλλα στη συνέχεια, να αποπλήρωσε 231.000 ευρώ,

ενώ άλλες 72.000 ευρώ πλήρωσε για να κυκλοφορεί ο δανειστής και συλληφθείς ως φερόμενος τοκογλύφος με αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού.
Έπειτα από 4 χρόνια δανεισμού και συναλλαγών με τοκογλυφικούς όρους ο 27χρονος Λαρισαίος και κατηγορούμενος για εκβίαση και τοκογλυφία συνελήφθη χθες το πρωί με ραντεβού-παγίδα σε καφετέρια της Νεάπολης από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας με προσημειωμένα χαρτονομίσματα.
Αναλυτικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», ο 31χρονος επαγγελματίας, λόγω οικονομικών δυσχερειών, το 2020 απευθύνθηκε στον 27χρονο συλληφθέντα από τον οποίο δανείστηκε 5.000 ευρώ με τόκο 20%, δηλαδή 1.000 ευρώ τον μήνα. Όντως το επόμενο τετράμηνο ο 31χρονος επαγγελματίας επέστρεψε 4.000 ευρώ, αδυνατώντας να ξεπληρώσει το κεφάλαιο.
Ωστόσο, το 2021 δανείστηκε εκ νέου από τον φερόμενο ως τοκογλύφο με νεότερους τοκογλυφικούς όρους το ποσό των 15.000 ευρώ αρχικά και στη συνέχεια των επιπλέον 30.000 ευρώ. Επιτυγχάνοντας το επόμενο διάστημα να αποπληρώσει μεγάλο χρηματικό ποσό. Όταν ο επαγγελματίας δήλωσε ότι δεν μπορεί να αποπληρώσει το υπόλοιπο του δανείου τότε ο 27χρονος, σύμφωνα πάντα με τα όσα καταγγέλθηκαν στην αστυνομία, φέρεται με απειλές να τον υποχρέωσε -προκειμένου να αποσβέσει τόκους- να προβεί σε μακροχρόνια μίσθωση (leasing) οχημάτων μεγάλου κυβισμού για να τα χρησιμοποιεί ο ίδιος και παράλληλα τον υποχρέωσε να ασφαλίσει τη σύζυγό του στο κατάστημά του.
Ο 31χρονος φέρεται στη συνέχεια να πούλησε ένα πατρικό σπίτι για να αποπληρώσει έτσι το χρηματικό ποσό των 135.000 ευρώ στον 27χρονο, ο οποίος ωστόσο συνέχεια -σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα- να αξιώνει το επιπλέον ποσό των 52.000 ευρώ. Στο πλαίσιο αυτό ο 31χρονος φέρεται να μίσθωσε εκ νέου πολυτελή αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσε ο 27χρονος. Στις αρχές του 2023 και σε νέα συνάντηση των δύο σε καφετέρια της Λάρισας ο 27χρονος υπολόγισε εκ νέου την οφειλή σε 80.000 ευρώ απαιτώντας την επιστροφή τους με νέους όρους, με τον παθόντα να μισθώνει εκ νέου αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού για λογαριασμό του δράστη.
Σύμφωνα με υπολογισμούς ο 27χρονος αυτό το διάστημα φέρεται να απέσπασε το συνολικό ποσό των 231.000 ευρώ σε μετρητά, ενώ άλλες 72.000 ευρώ προήλθαν από παροχή υπηρεσιών μέσω των μισθώσεων αυτοκινήτων. Χθες το πρωί ο 27χρονος συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας σε ραντεβού-παγίδα σε καφετέρια της Νεάπολης με 1.000 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα, ενώ στο αυτοκίνητό του στον χώρο αποσκευών, επιμελώς κρυμμένα στο φαρμακείο, βρέθηκαν 17.000 ευρώ σε μετρητά. Ο 27χρονος συλληφθείς και κατηγορούμενος μεταξύ άλλων για εκβίαση και τοκογλυφία, αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας.
Β.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass