Σύντομες Ειδήσεις

Δημοσίευση: 25 Αυγ 2024 9:01

Δωρεάν στέγαση στους φοιτητές
*Ζητά η ΛΑΣΥ Θεσσαλίας από Κυβέρνηση, Περιφέρεια και Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
 Να εξασφαλίσουν δωρεάν στέγαση σε όλους τους φοιτητές που κατάγονται εκτός νομού σπουδών ζητά από την Κυβέρνηση, την Περιφέρεια και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας η Λαϊκή Συσπείρωση με ανακοίνωσή της.
Στην ανακοίνωση η «Λαϊκή Συσπείρωση» Θεσσαλίας καταγγέλλει τις κυβερνήσεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, αλλά και την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τις διοικήσεις του Πανεπιστημίου, γιατί δεν προχώρησαν επί χρόνια στην κατασκευή νέων φοιτητικών εστιών, που να καλύπτουν δωρεάν τις μεγάλες ανάγκες στέγασης χιλιάδων φοιτητών – σπουδαστών, παιδιών λαϊκών οικογενειών και ζητά από τους παραπάνω αρμόδιους, να προχωρήσουν άμεσα στην κατασκευή νέων φοιτητικών εστιών, ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε πόλης της Θεσσαλίας και γενικότερα, χωρίς ΣΔΙΤ και χαράτσια, ώστε να δοθεί λύση στο σοβαρότατο πρόβλημα της δωρεάν στέγασης χιλιάδων φοιτητών.
Μέχρι να κατασκευαστούν οι νέες εστίες σε όλες τις Θεσσαλικές πόλεις, καταλήγει, να προχωρήσουν στη μίσθωση κλειστών ξενοδοχείων που υπάρχουν σε όλες τις πόλεις για την προσωρινή αντιμετώπιση του μεγάλου προβλήματος των χιλιάδων φοιτητών που δεν μπορούν να πληρώνουν ενοίκιο και να καταργηθεί η πληρωμή στις φοιτητικές-σπουδαστικές εστίες.

 

Γιορτάζει ο Αγ. Φανούριος
*Στον ι.ν. Αγ. Βησσαρίωνα
Στις 27 Αυγούστου η Εκκλησία εορτάζει τη μνήμη του Αγίου Φανουρίου του νεοφανούς και θαυματουργού και πανηγυρίζει το Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο του Αγίου Βησσαρίωνος στην πλατεία Λαού, όπου φυλάσσεται η παλαιά θαυματουργή εικόνα του Αγίου Φανουρίου.
Οι ιερές Ακολουθίες θα τελεστούν σύμφωνα με το πρόγραμμα:
Τη Δευτέρα 26 Αυγούστου στις 7.30 μ.μ. θα ψαλεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετά αρτοκλασίας.
Την Τρίτη 27 Αυγούστου στις 7.15 το πρωί, θα τελεστεί ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία.
Την Τρίτη 27 Αυγούστου στις 8.00 το απόγευμα, θα ψαλεί ο Παρακλητικός Κανόνας τουΑγίου Φανουρίου.

 

Εκδήλωση της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ στον Ξερόλακκα
Τα παραρτήματα της ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ Λάρισας και Ελασσόνας θα πραγματοποιήσουν εκδήλωση την Κυριακή 1η Σεπτεμβρίου στις 11 το πρωί, στον Ξερόλακκα της Καρυάς, προς τιμή της ορκωμοσίας της 1ης αντάρτικης ομάδας στο Μπεχτέσι Καρυάς.

 

Διαβούλευση  του Συνεταιρισμού Φαρσάλων «Ο Ενιπέας»
Από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Φαρσάλων ‘’Ο Ενιπέας’’ προσκαλείται κάθε ενδιαφερόμενος να συμμετάσχει σε ανοικτή διαβούλευση για την υποβολή φακέλου κατοχύρωσης ΠΓΕ ΡΕΒΙΘΙΩΝ ΑΜΟΡΓΟΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 28 Αυγούστου και ώρα 12:00 στις εγκαταστάσεις του Αγροτικού Συνεταιρισμού Επαρχίας Φαρσάλων «Ο Ενιπέας» στο Μικρό Ευύδριο Φαρσάλων στο πλαίσιο του έργου «Δράσεις Προώθησης τοπικών Προϊόντων της Θεσσαλίας» της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass