Παράταση για ενίσχυση σε πληγείσες επιχειρήσεις

*ΑΝΑΦΟΡΑ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΚΕ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

Δημοσίευση: 24 Αυγ 2024 14:21

Στην άμεση παράταση της αίτησης για χορήγηση ενίσχυσης σε περιοχές της Περιφέρειας Θεσσαλίας που επλήγησαν από τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου 2023 αφορά αναφορά προς τους υπουργούς, Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας που κατέθεσαν βουλευτές του ΚΚΕ, μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής Λάρισας, Γ. Λαμπρούλης.

Ειδικότερα κατέθεσαν αναφορά την επιστολή του Συλλόγου Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Ν. Μαγνησίας, στην οποία ζητούν παράταση της περιόδου υποβολής των αιτήσεων μέχρι τις 30/09/2024 στην πλατφόρμα για τη χορήγηση ενίσχυσης σε πληγείσες επιχειρήσεις στην Περιφέρεια Θεσσαλίας σε εφαρμογή της ΚΥΑ 61448/12.8.24.
Όπως σημειώνεται από τον Σύλλογο «με έκπληξη διαπιστώσαμε, ότι η Α.Α.Δ.Ε. «άνοιξε» πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για τη χορήγηση ενίσχυσης σε πληγείσες επιχειρήσεις στην Περιφέρεια Θεσσαλίας σε εφαρμογή της ΚΥΑ 61448/12.8.24 με περίοδο υποβολής 13.8.2024 – 23.08.2024!
Πιστεύαμε ότι είχε γίνει κατανοητό ότι η λειτουργία πλατφορμών για λίγες εργάσιμες εκτός από να μην προλάβουν όλοι οι εν δυνάμει δικαιούχοι, δεν προσφέρει τίποτα άλλο! Θεωρούμε τουλάχιστον τραγικό να προσπαθήσουμε να σας εξηγήσουμε ότι ο Αύγουστος και πόσο μάλλον οι ημέρες του Δεκαπενταύγουστου είναι ημέρες διακοπών για το μεγαλύτερο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας (που μέσα σε αυτό περιλαμβάνεται και ο κλάδος των λογιστών φοροτεχνικών), πράγμα που γνωρίζετε ήδη κρίνοντας από τις αναρτήσεις σας στα κοινωνικά δίκτυα!
Επιπρόσθετα η αίτηση ζητά στοιχεία (όπως π.χ. ότι σωρευτικά το τελικό ποσό ενίσχυσης, πλέον ποσού ασφάλειας δεν υπερβαίνει το 100% της απώλειας εισοδήματος), τα οποία χρειάζονται ικανό χρόνο να υπολογιστούν, παράλληλα με τις τρέχουσες υποχρεώσεις!
Για τους λόγους αυτούς αναμένουμε την άμεση ανακοίνωση παράτασης μέχρι 30/9, χρόνο που θεωρούμε ικανοποιητικό να ενημερωθούν οι δικαιούχοι, να διεκπεραιωθεί ομαλά η διαδικασία και να επιτευχθεί το ζητούμενο που είναι η στήριξη όλων και όχι μόνο όσων προλάβουν».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass