Στα Πλατανούλια η 9η Γιορτή Αχλαδιού

*ΟΡΓΑΝΩΝΕΤΑΙ ΣΤΙΣ 31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Δημοσίευση: 24 Αυγ 2024 13:51

Η 9η Γιορτή Αχλαδιού οργανώνεται στις 31 Αυγούστου στα Πλατανούλια από τον Δήμο Τυρνάβου και τον τοπικό πολιτιστικό σύλλογο. Η Γιορτή Αχλαδιού, περιλαμβάνει υπαίθρια κουζίνα στην οποία θα ετοιμάζεται φαγητό για τη γιορτή, με στόχο την προβολή της ελληνικής γαστρονομίας, έκθεση παραδοσιακών προϊόντων με κυρίαρχο το αχλάδι και αυθεντικό παραδοσιακό γλέντι.

Στο πλαίσιο της Γιορτής Αχλαδιού θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με ποικίλα θέματα, όπως είναι η καλλιέργεια του αχλαδιού, η δεντροκομία της περιοχής, οι προοπτικές ανάπτυξης, η ανάδειξη των παραγωγικών και εμπορικών υποκειμένων όπως συνεταιρισμοί, ομάδες παραγωγών και ιδιώτες, η διερεύνηση της σημασίας για ποιοτικό τρόφιμο, καταναλωτικές συνήθειες και ένταξη της προσπάθειας στην εκπόνηση ενός βιώσιμου διατροφικού μοντέλου, τη μυθολόγηση του φαγητού, οι συνταγές και το φαγητό στην πεζογραφία, καθώς και ο ρόλος του φαγητού στην ιστορία και στα ιστορικά γεγονότα.
Στόχος της γιορτής είναι η ανάγκη να διαμορφωθεί μέσα από πολιτιστικές παρεμβάσεις προστιθέμενη αξία στα παραγόμενα προϊόντα του τόπου, συμβάλλοντας στην αναγνωσιμότητα, στη διασύνδεση του τουρισμού με το φαγητό, το ποτό, την τοπική κουζίνα και τα τοπικά προϊόντα και κατ’ επέκταση βοηθώντας στην τουριστική προβολή της περιοχής.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass