Σύντομες Ειδήσεις

Δημοσίευση: 24 Αυγ 2024 9:01

Το Εργαστήρι Ζωής επιστρέφει!
*ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΞΕΚΙΝΑΝΕ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 26 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Όπως κάθε χρόνο στο τέλος Αυγούστου, έτσι και φέτος, το Εργαστήρι Ζωής ετοιμάζεται να υποδεχθεί τα παιδιά, τους εφήβους και τους ενήλικες της πόλης μας για να συμμετέχουν στα τμήματα της καινοτόμου δομής του Κέντρου Πρόληψης ΟΚΑΝΑ που συνδυάζει με επιστημονικό, δημιουργικό και ευφάνταστο τρόπο, διάφορες μορφές Τέχνης με τις πιο σύγχρονες αντιλήψεις για την Πρόληψη των Εξαρτήσεων και την Προαγωγή της Ψυχοκοινωνικής Υγείας.

Την τρέχουσα ακαδημαϊκή χρονιά θα λειτουργήσουν τμήματα Θεατρικής Παιδείας, Λογοτεχνίας, Φωτογραφίας, Εικαστικών, Δημιουργικής Γραφής, Ιστορίας – Πολιτισμού, Παραμυθιού, Χορωδίας, Χορού, Μουσικής, Εθελοντισμού και Αυτοδιαχείρισης (φέτος η συμμετοχή στην ομάδα της Αυτοδιαχείρισης δεν προϋποθέτει προηγούμενη συμμετοχή σε τμήμα του Εργαστηρίου Ζωής).
Στα τμήματα μπορούν να συμμετέχουν παιδιά από 7 ετών, έφηβοι και ενήλικες. Το στοίχημα του Εργαστηρίου φέτος είναι να προσεγγίσει όσο το δυνατόν περισσότερους νέους 18 – 30 ετών, οπότε αν ανήκετε σε αυτήν την ηλικιακή κατηγορία, μην διστάσετε να έρθετε σε επαφή με το Εργαστήριο και οι άνθρωποί του θα σας συστήσουν τα τμήματα στα οποία μπορείτε να ενταχθείτε!
Όσοι έχουν ήδη την εμπειρία του Εργαστηρίου Ζωής, γνωρίζουν ότι οι θέσεις καλύπτονται πολύ γρήγορα, οπότε σπεύστε να κλείσετε τη δική σας! Οι εγγραφές θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 26 Αυγούστου, στις 10:00 το πρωί, μέσω του link που θα βρείτε στην ιστοσελίδα του Κέντρου Πρόληψης www.kplarisa.gr και στους λογαριασμούς μας στο Facebook: Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας ν. Λάρισας και Εργαστήρι Ζωής.
Για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο 2410 555935, από τις 09:00 έως τις 13:00, καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή.

 

Γιορτή λήξης στο πρόγραμμα «Κατασκήνωση στην Πόλη»
*ΣΤΙΣ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΝΕΑΠΟΛΗΣ
Την καθιερωμένη γιορτή για τη λήξη της Γ’ περιόδου της «Κατασκήνωσης στην Πόλη» πραγματοποιεί ο Δήμος Λαρισαίων, την ερχόμενη Τετάρτη 28 Αυγούστου, στις 6.30 το απόγευμα, στα γήπεδα ποδοσφαίρου της Νεάπολης. Η Αντιδημαρχία Παιδείας και Αθλητισμού και η Διεύθυνση Παιδείας του Δήμου Λαρισαίων προσκαλούν μικρούς και μεγάλους να αποχαιρετίσουν τη φετινή «Κατασκήνωση», με αγώνες ποδοσφαίρου, αθλητικά παιχνίδια, χορό και πολλές ...δροσερές εκπλήξεις.

 

Παρατείνονται τα θερινά δρομολόγια του ΚΤΕΛ

Από το Υπεραστικό Κ.Τ.Ε.Λ Λάρισας ανακοινώθηκε ότι παρατείνονται τα θερινά δρομολόγια και θα έχουν ως εξής:
-Από Λάρισα για Πλαταμώνα-Πόρους: έως 8/9/2024
-Από Λάρισα για Αγιόκαμπο-Βελίκα: έως 8/9/2024
-Από Λάρισα για Μεσάγγαλα-Καστρί Λουτρό: έως 1/9/2024
-Από Λάρισα για Στόμιο-Καρύτσα-Κόκκινο Νερό-Παλιουριά: έως 1/9/2024
-Από Τύρναβο-Αμπελώνα για Πλαταμώνα (κάθε Τρίτη, Πέμπτη& Κυριακή): έως 1/9/2024
Επίσης, ανακοινώνεται ότι από 2/9/2014 στο δρομολόγιο Λάρισας-Αιδηψού αλλάζει η ώρα και το δρομολόγιο θα εκτελείται από Λάρισα για Αιδηψό (Δευτέρα και Παρασκευή) ώρα 10.00 και από Αιδηψό για Λάρισα ώρα 14.00.
Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 2410 56.76.00.

 

Οι ακολουθίες του Αγίου Φανουρίου
* ΣΤΟΝ Ι.Ν. ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ

Από τον ιερό ενοριακό ναό των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων στις Εργατικές Κατοικίες της Γιάννουλης ανακοινώθηκε το πρόγραμμα ιερών ακολουθιών του Αγίου Φανουρίου το οποίο έχει ως εξής:
Σήμερα Σάββατο Αγίου Κοσμά Αιτωλού 7:00 π.μ.: Θεία Λειτουργία.
Αύριο Κυριακή Αγίου ενδόξου Απόστολου Βαρθολομαίου (πρωί). 7:00 π.μ.: Θεία Λειτουργία (απόγευμα) 7:00 μ.μ. Ιερό Ευχέλαιο. Στις 26-8: Δευτέρα (απόγευμα): 7:00 μ.μ.: Πανηγυρικός Εσπερινός Αγίου ενδόξου Φανουρίου του Νεοφανούς μετ’ αρτοκλασίας και Θείου κηρύγματος. Στις 27-8: Τρίτη (πρωί): 7:00 π.μ.: Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία εις μνήμη του Αγίου ενδόξου Φανουρίου του Νεοφανούς. Στις 27-8: Τρίτη (απόγευμα):7:00 μ.μ.: Μεθέορτος Εσπερινός - Παράκληση του Αγίου ενδόξου Φανουρίου του Νεοφανούς. Ο ιερέας για Διάβασμα Φανουρόπιτας, τις ώρες: 26-8: Δευτέρα πρωί 9:00 π.μ.-12μ.μ.. 26-8: Δευτέρα απόγευμα 4:00 μ.μ-7:00 μ.μ. (Αρχίζει Εσπερινός). 27-8: Τρίτη πρωί μετά τη Θεία Λειτουργία έως 2:00 μ.μ.. 27-8: Τρίτη απόγευμα 4:00 μ.μ-7:00 μ.μ. (Αρχίζει Εσπερινός).

 

Εκλογές στην Ενωση Στρατιωτικών Θεσσαλίας
*ΜΕΧΡΙ 31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ,  ΣΤΙΣ 6 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΟΙ ΚΑΛΠΕΣ
Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας (ΕΣΠΕΘ), σύμφωνα με το καταστατικό της, προκηρύσσει εκλογές για την ανάδειξη του Διοικητικού Συμβουλίου, της Εξελεγκτικής Επιτροπής και των αντιπροσώπων της Ένωσης στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΜΕΝΣ). Τα μέλη της ΕΣΠΕΘ που επιθυμούν να δηλώσουν υποψηφιότητα, μπορούν να προσκομίσουν σχετική αίτηση έως 31 Αυγούστου 2024 είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη δνση espethessalias@yahoo.com, είτε παραδίδοντάς την ιδιοχείρως στα γραφεία της Ένωσης. Οι εκλογές θα διεξαχθούν την Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024 από 09:00 έως 15:00 στα γραφεία της ΕΣΠΕΘ Παπακυριαζή 2 Λάρισα (δίπλα στο Οδοντιατρείο Φρουράς Λάρισας).

 

 

«Δεν αδράνησαν οι Αρχές»
*Η ΕΛ.ΑΣ. ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ 28ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ
ΜΕ αφορμή νέο δημοσίευμα που αφορά στην υπόθεση εξαφάνισης 28χρονου στην περιοχή της Καρδίτσας, από τη ΓΕΠΑΔ Θεσσαλίας της ΕΛ.ΑΣ. «επισημαίνεται και τονίζεται εκ νέου ότι η Ελληνική Αστυνομία διεξάγει υπεύθυνη και ενδελεχή έρευνα από την αρχή της υπόθεσης με σκοπό την ανεύρεση του 28χρονου και την πλήρη διαλεύκανση των συνθηκών εξαφάνισής του.
Η έρευνα πραγματοποιείται από το Τμήμα Ασφαλείας Καρδίτσας, σε στενή συνεργασία με τις εισαγγελικές Αρχές, και περιλαμβάνει τη συλλογή και ανάλυση του προανακριτικού υλικού, λαμβάνοντας υπόψη κάθε διαθέσιμο στοιχείο.
Οι ενέργειες που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής περιλαμβάνουν: Συλλογή και εξέταση προανακριτικού υλικού. Συμμετοχή στις έρευνες στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας με κατάλληλα εκπαιδευμένο σκύλο, του Πυροσβεστικού Σώματος, καθώς και εθελοντικών ομάδων με τη χρήση τεχνικών μέσων.
Διορισμό ειδικού πραγματογνώμονα, κατόπιν σύμφωνης γνώμης του Εισαγγελέα, ο οποίος συνέδραμε με κατάλληλα εκπαιδευμένο σκύλο. Παρά τις προσπάθειες, δεν προέκυψαν ευρήματα. Εξονυχιστική εξέταση βιντεοληπτικού υλικού από την περιοχή. Λήψη πλήθους μαρτυρικών καταθέσεων.
Περαιτέρω σημειώνεται ότι, οποιαδήποτε δήλωση σχετικά με αδράνεια των Αρχών δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, καθώς όλες οι απαραίτητες ενέργειες έχουν πραγματοποιηθεί και συνεχίζονται αδιάκοπα. Η έρευνα παραμένει σε εξέλιξη και κάθε νέα πληροφορία αξιολογείται προσεκτικά με στόχο την ανεύρεση του αγνοούμενου» καταλήγει η ΕΛ.ΑΣ..

 

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις αύριο στην οδό Κύπρου
Η Διεύθυνση Αστυνομίας Λάρισας αποφάσισε προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, με διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στην οδό Κύπρου του Δήμου Λαρισαίων και συγκεκριμένα στη δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας, από τη συμβολή της με την οδό Ρούσβελτ έως τη συμβολή της με την οδό Ασκληπιού αύριο Κυριακή 25 Αυγούστου κατά τις ώρες 07:00-15:00, λόγω εκτέλεσης οικοδομικών εργασιών. Κατά τη διάρκεια των εργασιών, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται σύμφωνα με πληροφοριακές και ρυθμιστικές πινακίδες.

 

Εκδήλωση ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ στον Ξερόλακκα  
Τα παραρτήματα της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Λάρισας και Ελασσόνας θα πραγματοποιήσουν εκδήλωση την Κυριακή 1η Σεπτεμβρίου στις 11 το πρωί, στον Ξερόλακκα της Καρυάς, προς τιμή της ορκωμοσίας της 1ης αντάρτικης ομάδας στο Μπεχτέσι Καρυάς.

 

Προφεστιβαλική εκδήλωση ΚΝΕ στην Τσαριτσάνη
Στην Τσαριτσάνη θα κάνει στάση το 50ό Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» σήμερα Σάββατο 24 Αυγούστου. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 9.30 μ.μ. και θα πραγματοποιηθεί στην Κεντρική πλατεία του χωριού.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ομιλία από την Αναστασία Χατζηβασίλη, μέλος του γραφείου περιοχής Θεσσαλίας της ΚΝΕκαι έντεχνη-λαϊκή μουσικήμε τους Βικτωρία - Ελπίδα και Χρήστο Δίπλα.

 

Διαβούλευση Συνεταιρισμού Φαρσάλων «Ο Ενιπέας»
Από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Φαρσάλων ‘’Ο Ενιπέας’’ προσκαλείται κάθε ενδιαφερόμενος να συμμετάσχει σε ανοικτή διαβούλευση για την υποβολή φακέλου κατοχύρωσης ΠΓΕ ΡΕΒΙΘΙΩΝ ΑΜΟΡΓΟΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 28 Αυγούστου και ώρα 12:00 στις εγκαταστάσεις του Αγροτικού Συνεταιρισμού Επαρχίας Φαρσάλων «Ο Ενιπέας» στο Μικρό Ευύδριο Φαρσάλων στο πλαίσιο του έργου «Δράσεις Προώθησης τοπικών Προϊόντων της Θεσσαλίας» της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

 

Πανηγυρίζει ο Αγιος Ιωάννης
*ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΚΑΡΥΕΣ
Την αποτομή της κεφαλής του Τιμίου Προδρόμου εορτάζει την Τετάρτη 28 και την Πέμπτη 29 Αυγούστου η Εκκλησία μας. Το διήμερο αυτό πανηγυρίζει ο ιερός ναός του Αγίου Ιωάννη Νέων Καρυών με το ακόλουθο πρόγραμμα:
Την Τετάρτη 28 Αυγούστου στις 7:00 μ.μ. θα ψαλεί ο Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός και την επομένη στις 7:00 π.μ. Όρθρος και Πανηγυρική Θεία λειτουργία. Το βράδυ 21:00-00:30 θα ακολουθήσει αγρυπνία.

 

Δεκαπενταύγουστος ΓΟΧ στον Ι.Ν. Θεοτόκου Πυργετού
Από την Εκκλησιαστική Επιτροπή του Ιερού ΓΟΧ Πυργετού Λαρίσης Κοιμήσεως της Θεοτόκου ανακοινώθηκε πως «την Τετάρτη (28-8-24), 15 Αυγούστου με το Πάτριο Εορτολόγιο πανηγυρίζει ο ομώνυμος Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου (Γ.Ο.Χ.) Πυργετού Λαρίσης. Το εσπέρας της εορτής θα ψαλεί Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός και ανήμερα Αρχιερατική Θεία Λειτουργία. Των εορταστικών εκδηλώσεων θα προΐσταται ο Μητροπολίτης Γ.Ο.Χ. Τρίκκης & Σταγών κ. Κοσμάς.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass