Εγγραφές στη ΣΑΕΚ του ΠΓΝΛ

* ΜΕΧΡΙ 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Δημοσίευση: 23 Αυγ 2024 15:40

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία εγγραφών και κατατάξεων στη ΣΑΕΚ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας για το εκπαιδευτικό έτος 2024-25 στις ειδικότητες διασώστης- πλήρωμα ασθενοφόρου και βοηθός νοσηλευτικής γενικής νοσηλείας. Η διαδικασία ολοκληρώνεται στις 13 Σεπτεμβρίου.

Δικαίωμα υποβολής αιτήσεως για επιλογή στο πρώτο εξάμηνο στις δύο ειδικότητες έχουν οι απόφοιτοι της μη υποχρεωτικής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ήτοι των ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ., οι κάτοχοι ισότιμων τίτλων επιπέδου καθώς και οι αλλοδαποί υπήκοοι.
Ειδικά οι ελληνοκύπριοι από τα κατεχόμενα της Κύπρου ή τα μέλη της Ελληνικής μειονότητας της Αλβανίας μπορούν να εγγράφονται στη Σ.Α.Ε.Κ. σε καθορισμένο ποσοστό επί της εκάστοτε καθορισμένης δυναμικότητας των τμημάτων, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην υπό στοιχεία Δ/13074/7.6.2000 υπουργική απόφαση (Β’ 780).
Για εγγραφές στο Γ’ εξάμηνο της ειδικότητας «Βοηθός Νοσηλευτικής Γενικής Νοσηλείας» δικαίωμα υποβολής αιτήσεως έχουν οι απόφοιτοι ΕΠΑ.Λ καθώς και οι κάτοχοι ισοτίμων τίτλων συναφούς ειδικότητας Βοηθός Νοσηλευτικής.
Για την υποβολή αιτήσεων κατατάξεως στις ειδικότητες «Βοηθός Νοσηλευτικής Γενικής Νοσηλείας» και «Διασώστης- Πλήρωμα Ασθενοφόρου» οι κάτοχοι ΒΕΚ των Ι.Ε.Κ. και του Μεταλυκειακού Έτους - Τάξη Μαθητείας μπορούν να κατατάσσονται σε συναφείς ειδικότητες των Σ.Α.Ε.Κ. με απαλλαγή από τα μαθήματα τα οποία έχουν ήδη διδαχθεί ή κατατάσσονται σε εξάμηνο πέραν του Α’ και σε συναφείς ειδικότητες.
Κάθε καταρτιζόμενος μπορεί να παρακολουθεί σε μία μόνο Σ.Α.Ε.Κ. μια μόνο ειδικότητα καθ’ όλη τη διάρκεια της κατάρτισής του, συμπεριλαμβανομένης της πρακτικής άσκησης ή μαθητείας. Οι καταρτιζόμενοι δεν δύνανται να εγγραφούν και να φοιτούν παράλληλα σε άλλες δομές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ή μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και κατάρτισης. Η φοίτηση στη Σ.Α.Ε.Κ. είναι δωρεάν, ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας και επιπλέον παρέχεται αναβολή στράτευσης.
Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά είναι:
1) Σχετική αίτηση (παρέχεται στη Σ.Α.Ε.Κ. )
2) Τίτλος σπουδών, απολυτήριο ή πτυχίο ( πρωτότυπος και φωτοαντίγραφο). Σε ό,τι αφορά στους τίτλους Δευτεροβάθμιας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης της αλλοδαπής απαιτείται προηγουμένως επίσημη μετάφραση του τίτλου, καθώς και η ισοτιμία του από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.
3) Δίπλωμα οδήγησης Β’ κατηγορίας (μόνο για την ειδικότητα Διασώστη-Πλήρωμα Ασθενοφόρου).
4) Δελτίο αστυνομικής ταυτότητας ή Διαβατήριο ( πρωτότυπο και φωτοαντίγραφο)
5) Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης (τελευταίου τριμήνου προ της υποβολής αιτήσεως εγγραφής).
6) Βεβαίωση απόδοσης ΑΜΚΑ.
7) Ειδικό Δελτίο Ταυτότητας ομογενούς (πρωτότυπο και φωτοαντίγραφο).
8) Άδεια διαμονής ενιαίου τύπου (πρωτότυπο και φωτοαντίγραφο).
Επιπλέον, για τους υποψήφιους καταρτιζόμενους χωρών της Ε.Ε. ή τρίτων χωρών απαιτείται γνώση ελληνικής γλώσσας κατ’ ελάχιστον επιπέδου Β1, όπως προβλέπεται στο άρθρο 76 του ν. 4763/2020 (Α’ 254).
Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται ώρες 8:30 π.μ. έως 2 μ.μ. Δευτέρα έως Παρασκευή στη Γραμματεία της Σ.Α.Ε.Κ. στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass