Ελληνική στήριξη και «χαμόγελα» στα παράλια

* ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΦΕΤΙΝΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ * ΤΙ ΛΕΝΕ ΣΤΗΝ «Ε» ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ * Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ Ο «ΚΟΦΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ

Δημοσίευση: 22 Αυγ 2024 13:01

Λίγες ημέρες απέμειναν για να ολοκληρωθεί ημερολογιακά το φετινό καλοκαίρι και η αίσθηση που υπάρχει από τα παράλια του νομού Λάρισας είναι πως υπάρχει ικανοποίηση από την πλευρά των επαγγελματιών. Εκπρόσωποι τόσο από τον χώρο της διαμονής όσο και της εστίασης εξηγούν στην «Ε» πως, παρά τις όποιες αντιξοότητες και δυσκολίες, μέχρι στιγμής έχουν λόγους να χαμογελούν. Ο αριθμός των επισκεπτών και οι καλές καιρικές συνθήκες για μεγάλο χρονικό διάστημα, έφερε πληρότητα σε δωμάτια, τραπέζια και ομπρελοκαθίσματα.

Ο κ. Δημήτρης Ηλιάδης είναι πρόεδρος του Συλλόγου Καταστηματαρχών Παραλιών Νομού Λάρισας και δραστηριοποιείται στην περιοχή του Αγιοκάμπου. Ήταν εκείνος που είχε ανακοινώσει πρώτος μέσω της «Ε» λίγο πριν το ξεκίνημα του καλοκαιριού το γεγονός πως για πρώτη φορά οργανωμένα τα περισσότερα καταστήματα θα χρέωναν ξαπλώστρες, εξαιτίας της αλλαγής πολιτικής του αρμόδιου υπουργείου. «Ακούσαμε πολλά όλο αυτό το διάστημα όμως οι καταστηματάρχες, παρέχοντας πολύ καλές υπηρεσίες, είχαμε την ευτυχία να δούμε τα καταστήματά μας γεμάτα καθόλη τη διάρκεια του καλοκαιριού» λέει, και προσθέτει πως «μπορεί αρκετοί να ήταν εκείνοι που έκαναν μπάνιο με τα καρεκλάκια τους και τις ομπρέλες τους, και καλά έκαναν, όμως ήταν επίσης πολλοί όσοι συνέχισαν να επιλέγουν τα καταστήματά μας. Γενικά το μυστικό ήταν πως είχαμε πολύ κόσμο και τους ευχαριστούμε που προτίμησαν και φέτος την περιοχή μας». Σύμφωνα με τον κ. Ηλιάδη, σημαντικό ρόλο σ’ αυτό έπαιξε το γεγονός πως ο καιρός φέτος ήταν ιδανικός «ευτυχώς γιατί τις προηγούμενες χρονιές η κακοκαιρία μας χαλούσε όλα τα Σαββατοκύριακα, εκεί δηλαδή που προσπαθούσαμε να κάνουμε λίγη δουλειά».
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Καταστηματαρχών των παραλιών του νομού Λάρισας, εξηγεί ακόμα στην «Ε» πως κατά κύριο λόγο οι πελάτες τους ήταν Έλληνες με την έκπληξή τους να εκφράζεται για το γεγονός πως είχαν και πολλούς Βολιώτες οι οποίοι βλέπουν τα παράλια της Λάρισας ως μια πολύ καλή επιλογή.
ΠΛΗΡΟΤΗΤΑ ΣΤΑ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ
Ο κ. Φάνης Βουλιώτης είναι μέλος του Συλλόγου Τουριστικών Επιχειρήσεων Κάτω Ολύμπου και διατηρεί και επιχείρηση με ενοικιαζόμενα δωμάτια. Από προσωπική εμπειρία, αλλά και σε καθημερινές συζητήσεις που έχει με τους συναδέλφους του έχει διαπιστώσει πως είναι μια καλή χρονιά η φετινή. «Η πληρότητα που έχουμε είναι 100% και θα είμαστε σε πολύ καλό ποσοστό μέχρι και τις 15 Σεπτεμβρίου όπως όλα δείχνουν», καθώς κανένας δεν γνωρίζει πώς θα εξελιχθεί ο καιρός. «Φέτος, παρά τις όποιες δυσκολίες, ο κόσμος ήρθε, έκλεισε από νωρίς και απολαμβάνει τα μπάνια του στον νομό Λάρισας. Το γεγονός πως έγινε άρση του χιλιομετρικού περιορισμού στα εισιτήρια κοινωνικού τουρισμού για τους Λαρισαίους, επέτρεψε σε αρκετούς να μείνουν εδώ και να κάνουν τα μπάνια τους».
Εκτός από τους Έλληνες, που έδειξαν συνέπεια στις επισκέψεις τους, η περιοχή του νομού Λάρισας έχει και μια παράδοση με ξένους τουρίστες από χώρες όπως Ρουμανία, Βουλγαρία, Βόρεια Μακεδονία, Πολωνία, Σερβία. Φέτος ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Βουλιώτη, είναι αρκετοί και οι Ούγγροι που έχουν επισκεφτεί τα παράλια του νομού μας και έμειναν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι.
Η ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων νομού Λάρισας είναι ο κ. Ηλίας Ευσταθίου που παρατηρεί για λογαριασμό της «Ε» πως ο ρόλος των Ελλήνων παραθεριστών ήταν καταλυτικός τη φετινή χρονιά.
«Επί της ουσίας ήταν εκείνοι που μας έφεραν θετικό πρόσημο σε μια χρονιά ιδιαίτερα κρίσιμη. Τα πάντα έχουν πάει στα ύψη λόγω ακρίβειας, τα προβλήματα από τις περσινές καταστροφές ήταν μεγάλα, η διαχείριση συνεχόμενων καλοκαιριών από την πανδημία ήταν επίσης δύσκολη και φέτος περιμέναμε κάτι καλό που εν τέλει ήρθε» σημειώνει και εξηγεί πως «μπορεί οι ξένοι τουρίστες να είναι σταθεροί όμως οι Έλληνες είναι εκείνοι που κάνουν τη διαφορά.
Παρά τις οικονομικές δυσκολίες που έχουν, αρκετοί είναι εκείνοι που βρήκαν τον τρόπο να έρθουν στα παράλια του νομού Λάρισας με σκοπό να περάσουν λίγες στιγμές όμορφες και οικονομικές». Υποστηρίζει πως μπορεί να ήταν πιο «σφιχτοί» στις καταναλώσεις τους, όμως δεν στερήθηκαν πάρα πολλά. «Γενικά πρέπει να καταλάβουμε πως οι χρυσές εποχές έχουν φύγει και δεν ξαναγυρίζουν άμεσα. Οπότε με τα δεδομένα της εποχής μπορούμε να πούμε πως ήταν μια καλή χρονιά» καταλήγει ο κ. Ευσταθίου.
ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass