Σύντομες ειδήσεις

Δημοσίευση: 22 Αυγ 2024 9:01

Thessaly Pass στον Δήμο Αγιάς

* ΟΙ ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΟΥΣ 9.000 ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)
Στις επιχειρήσεις του Δήμου Αγιάς μπορούν οι δικαιούχοι του προγράμματος Thessaly Evros Pass να εξαργυρώσουν μέχρι και 150 ευρώ της ψηφιακής τους κάρτας, αγοράζοντας μια σειρά υπηρεσιών.

Το πρόγραμμα μπαίνει πλέον στη δεύτερη φάση και οι δικαιούχοι έχουν τη δυνατότητα να φορτίσουν την ψηφιακή τους κάρτα για την περίοδο Σεπτεμβρίου - Οκτωβρίου, ενώ θα ακολουθήσει και η τρίτη φάση Νοεμβρίου - Δεκεμβρίου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι συμβεβλημένες με το πρόγραμμα είναι όλες οι επιχειρήσεις του Δήμου Αγιάς που παρέχουν υπηρεσίες εστίασης, αναψυχής, διαμονής και πολλές ακόμα, και στόχος του προγράμματος είναι η οικονομική στήριξη της τουριστικής δραστηριότητας σε Δήμους και Δημοτικές Ενότητες της Περιφέρειας Θεσσαλίας που επλήγησαν από τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου 2023 όπως ο Δήμος Αγιάς.
Θυμίζουμε πως για την περιοχή της Θεσσαλίας Β, έχουν κληρωθεί συνολικά 9.000 δικαιούχοι άυλης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας ύψους 150 ευρώ για το πρόγραμμα «ThessalyBPass 2024» (3.000 για τη Φάση 1, Ιουλίου - Αυγούστου 2024, 3.000 για τη Φάση 2, Σεπτεμβρίου - Οκτωβρίου 2024, και 3.000 για τη Φάση 3, Νοεμβρίου - Δεκεμβρίου 2024). Οι δικαιούχοι μπορούν να γευτούν τις ομορφιές του Δήμου Αγιάς, των ορεινών όγκων και του παραλιακού μετώπου ανακαλύπτοντας τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες που προσφέρουν οι επαγγελματίες της περιοχής.
ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
Αναλυτικά οι υπηρεσίες στις οποίες έχουν πρόσβαση οι δικαιούχοι του προγράμματος είναι:
* Ξενοδοχειακές επιχειρήσεις / καταλύματα
* Μεταφορές
* Υπηρεσίες ταξί
* Υπηρεσίες λεωφορείων
* Θαλάσσιες μεταφορές / ακτοπλοϊκά
* Ενοικίαση θαλάσσιων σκαφών
* Μαρίνες / παροχή υπηρεσιών σε μαρίνες
* Λοιπές μεταφορές
* Ενοικίαση σκαφών
* Ενοικίαση τροχόσπιτων κλπ.
* Επιχειρήσεις εστίασης και εστιατόρια
* Bars / taverns / lounges / discos
* Fast-food
* Λοιπές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις / καταλύματα
* Timeshare real estate
* Campings
* Λοιπές ενοικιάσεις μηχανοκίνητων οχημάτων
* Ενοικίαση Φορτηγών (Truck/Utility Trailer
Rentals)
* Ενοικίαση τροχόσπιτων (Motor Home/RV Rentals)

 

Αύριο η καταληκτική ημερομηνία για τα voucher
Το τμήμα προνοιακών δομών (παιδικοί σταθμοί) του Δήμου Τυρνάβου υπενθυμίζει στους γονείς/κηδεμόνες πως καταληκτική ημερομηνία για την προσκόμιση των voucher του προγράμματος «Προώθηση και υποστήριξη παιδιών για την ένταξή τους στην προσχολική εκπαίδευση καθώς και για την πρόσβαση παιδιών σχολικής ηλικίας, εφήβων και ατόμων με αναπηρία, σε υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης» περιόδου 2024-2025 είναι η Παρασκευή 23 Αυγούστου 2024 και ώρα 12:00 μ. Οι γονείς μπορούν να στέλνουν τα voucher στην ηλεκτρονική διεύθυνση paidikoi@tirnavos.gr,να προσέρχονται στα γραφεία των παιδικών σταθμών στο Ισόγειο του Δημαρχείου ή να τηλεφωνούν στα τηλέφωνα 24923-50.180/182 για οποιαδήποτε πληροφορία ή βοήθεια.

 

Λογοδοσία της Περιφερειακής Αρχής Θεσσαλίας
Την Παρασκευή 30 Αυγούστου στις 15.00 το μεσημέρι και στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας (στο Νέο Διοικητήριο στην οδό Καλλισθένους και Θεοφράστου) θα γίνει η ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας της Περιφερειακής Αρχής.

 

Ενημερωτικό περίπτερο απόψε στη Βελίκα
ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)
Ενημερωτικό περίπτερο θα λειτουργήσει σήμερα Πέμπτη 22 Αυγούστου, από τις 8:00 μ.μ. ως τις 10:00 μ.μ., στη θέση «Πλατανιά» Βελίκας, το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Αγιάς, σε συνεργασία με την Κινητή Μονάδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας του ΚΕΘΕΑ-ΕΞΟΔΟΣ, με πληροφόρηση του κοινού για προβλήματα εξάρτησης και διαδραστικά παιχνίδια για τα παιδιά.

 

Προφεστιβαλική εκδήλωση ΚΝΕ στην Τσαριτσάνη

Στην Τσαριτσάνη θα κάνει στάση το 50ό Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», μεθαύριο Σάββατο 24 Αυγούστου. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 9.30 μ.μ. και θα πραγματοποιηθεί στην Κεντρική πλατεία του χωριού.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ομιλία από την Αναστασία Χατζηβασίλη, μέλος του γραφείου περιοχής Θεσσαλίας της ΚΝΕ και έντεχνη-λαϊκή μουσική με τους Βικτωρία - Ελπίδα και Χρήστο Δίπλα.

 

Θρησκευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις στον Δήμο Κιλελέρ

Συνεχίζονται οι θρησκευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις στον Δήμο Κιλελέρ με το εξής πρόγραμμα:
- Σήμερα Πέμπτη στις 7.30 μ.μ. θα τελεστεί εσπερινός και αρτοκλασία στον Ιερό Ναό Παναγίας Μαλεβή στο Ζάππειο.
-Αύριο Παρασκευή στις 7:30 το πρωί θα ψαλεί ο όρθρος και θεία λειτουργία στον Ιερό Ναό Παναγίας Μαλεβή. Στις 9:30 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί μουσικοχορευτική εκδήλωση-δημοτική βραδιά στο Νέο Περιβόλι.
-Σάββατο 24/08/2024 και ώρα 21:30 Πάρτι Νεολαίας στο Μελισσοχώρι και στις 22:30. Πάρτι Νεολαίας στο Νέο Περιβόλι.
-Κυριακή 25/08/2024 και ώρα 21:30. Μεγάλη συναυλία με τον Κώστα Σαφέτη στο γήπεδο ποδοσφαίρου της τοπικής Κοινότητας Κιλελέρ.
-Τρίτη 27/08/2024 και ώρα 21:00. Τελετή λήξης της 7ης χορευτικής συνάντησης Πολιτισμών στη Χάλκη.

 

Πανηγυρίζει παρεκκλήσι του Αγ. Κοσμά του Αιτωλού

* ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)
Γιορτάζει και πανηγυρίζει το παρεκκλήσι του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού που βρίσκεται στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίων Αντωνίων στην Αγιά.
Στον πανηγυρικό εσπερινό μετά αρτοκλασίας, αύριο Παρασκευή 23 Αυγούστου, στις 7:30 μ.μ., και στη θεία λειτουργία μεθαύριο το πρωί του Σαββάτου, θα λειτουργήσει ο αρχιερατικός επίτροπος της Αρχιερατικής Περιφέρειας Αγιάς, πρωτοπρεσβύτερος π. Αθανάσιος Μακρής.
Και τις δύο ημέρες θα τεθεί για προσκύνημα από τους πιστούς ιερό λείψανο του Αγίου Κοσμά.

 

Ακολουθίες για τα Εννιαήμερα της Παναγίας στη Ζωοδόχο Πηγή

Σήμερα και αύριο η Ενορία της Ζωοδόχου Πηγής Αμπελοκήπων εορτάζει πανηγυρικά τη μεγάλη θεομητορική Εορτή της Αποδόσεως της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και την Ιεράν Σύναξιν προς τιμήν της Παναγίας του Χάρου αντίγραφο της θαυματουργού Εικόνος της οποίας φυλάσσεται στον Ιερό Ναό.
Το πρόγραμμα των Ιερών Πανηγυρικών Ακολουθιών θα τελεσθεί κατά το ακόλουθο πρόγραμμα:
Σήμερα στις 7 το απόγευμα Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος
Αύριο και ώρα 7 π.μ. Όρθρος της Εορτής και πανηγυρική Θεία Λειτουργία και στις 7 το απόγευμα μεθέορτος Εσπερινός και Παρακλητικός κανών της Παναγίας του Χάρου.

 

Αγρυπνία για τον Τίμιο Πρόδρομο στον Αγ. Αχίλλιο

Την Τετάρτη 28 Αυγούστου 2024, στις 9.15 το βράδυ, θα τελεσθεί Ιερά Αγρυπνία για την εορτή της αποτομής της Τιμίας Κεφαλής του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου και Βαπτιστού, στον Ι.Μ.Ν. Αγίου Αχιλλίου Λαρίσης.
Η Αγρυπνία θα περιλαμβάνει το Μικρό Απόδειπνο με την Ακολουθία της Μεταλήψεως, τον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία, κατά την οποία οι πιστοί χριστιανοί θα έχουν την ευκαιρία να κοινωνήσουν των Αχράντων Μυστηρίων.
Την Πέμπτη 29 Αυγούστου το πρωί δεν θα τελεστεί Θεία Λειτουργία στον Άγιο Αχίλλιο.

 

Σήμερα η ορκωμοσία
νεοδιόριστων εκπαιδευτικών

Η ορκωμοσία των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών θα γίνει σήμερα Πέμπτη στις 11 το πρωί στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας (Τάκη Τσιόγκα 11, 2ος όροφος).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass