«Υπάλληλοι» του ΣΔΟΕ «άρμεγαν» κτηνοτρόφο

* Συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω για εκβιασμό με προσημειωμένα χαρτονομίσματα * Οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Καρδίτσας και κρατούνται για να παραπεμφθούν σήμερα στο Αυτόφωρο

Δημοσίευση: 19 Αυγ 2024 15:00

Επ’ αυτοφώρω με προσημειωμένα χαρτονομίσματα συνελήφθησαν πατέρας και γιος, εκ των συνολικά τεσσάρων που σύμφωνα με την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας φέρονται ως εμπλεκόμενοι σε υπόθεση εκβιασμού με θύμα έναν 47χρονο κτηνοτρόφο στα Ανω Βούναινα του Δήμου Κιλελέρ.

Ως δράστες φέρονται τρεις Λαρισαίοι και ένας Βολιώτης που δεν συνελήφθη (σ.σ. καθώς παρήλθε το Αυτόφωρο), οι οποίοι φέρονται να συστήθηκαν στον κτηνοτρόφο ως δήθεν υπάλληλοι του ΣΔΟΕ και με το πρόσχημα ότι θα βεβαιώσουν πρόστιμο για υποτιθέμενες παραβάσεις της κτηνοτροφικής μονάδας, καθημερινά σχεδόν το τελευταίο διάστημα, του αποσπούσαν χρήματα. Μέχρι που αγανάκτησε, το κατήγγειλε στην ΕΛ.ΑΣ. και η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας έστησε την παγίδα με τα προσημειωμένα και οι… άνεργοι στην πραγματικότητα δράστες συνελήφθησαν.
Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλθηκαν στην ΕΛ.ΑΣ., οι φερόμενοι ως δράστες, ένας 57χρονος Λαρισαίος και ένας 59χρονος Βολιώτης, το πρωί της 13ης Αυγούστου μετέβησαν πεζή στην κτηνοτροφική μονάδα του 47χρονου στα Άνω Βούναινα, όπου του συστήθηκαν ως υπάλληλοι του ΣΔΟΕ και μεταχειριζόμενοι «απειλή βλάβης» της κτηνοτροφικής μονάδας, φέρονται να απαίτησαν χρήματα για να μην βεβαιώσουν παραβάσεις και επιβάλλουν πρόστιμο για υποτιθέμενες παραβάσεις.
ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
Έτσι απαίτησαν και έλαβαν από τον 47χρονο το χρηματικό ποσό των 600 ευρώ. Την επομένη, στις 14 Αυγούστου το πρωί ο 57χρονος Λαρισαίος φέρεται να επανήλθε στην κτηνοτροφική μονάδα δηλώνοντας πως ο 67χρονος συνταξιούχος Λαρισαίος στην πραγματικότητα που αναμένει στο αυτοκίνητο είναι ο «προϊστάμενός» του. Ετσι απαίτησε και έλαβε από τον 47χρονο το ποσό των 900 ευρώ αυτή τη φορά.
Ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου το πρωί, ο 57χρονος επανήλθε στην κτηνοτροφική μονάδα με τη συνδρομή του 67χρονου συνταξιούχου και απαίτησε άλλα 500 ευρώ.
Μάλιστα επειδή ο 47χρονος δεν είχε μαζί του τα χρήματα, πείσθηκε και μετέβη στο πλησιέστερο ΑΤΜ στον Παλαμά Καρδίτσας όπου προέβη σε ανάληψη και στη συνέχεια πήγε στο Δοξαρά, όπου – σύμφωνα με πληροφορίες της «ΕτΔ» έξω από την εκκλησία του χωριού έγινε η παράδοση των χρημάτων, όπως φέρεται να είχε συμφωνηθεί μεταξύ τους.
ΣΤΗ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΙΤΕΑΣ
Το πρωί της 16ης Αυγούστου, ο 57χρονος και ο 67χρονος μετέβησαν εκ νέου στην κτηνοτροφική μονάδα και αυτή τη φορά φέρονται να απαίτησαν την καταβολή των 1.000 ευρώ.
Ο 47χρονος πήγε ξανά σε ΑΤΜ στον Παλαμά Καρδίτσας, αλλά αυτή τη φορά προφασίστηκε υπέρβαση του ποσού ανάληψης στην τραπεζική του κάρτα και δεν κατέβαλε τα 1.000 ευρώ που απαίτησαν παρά μόνο αργότερα και στη διασταύρωση της επαρχιακής οδού Ιτέας - Φύλλου Καρδίτσας τους παρέδωσε 600 ευρώ. Συνολικά τις τέσσερις ημέρες κατάφεραν να του αποσπάσουν το συνολικό χρηματικό ποσό των 2.600 ευρώ.
Οι δράστες απαίτησαν να τους παραδώσει 1.000 την επόμενη ημέρα, με τον 47χρονο να καταφεύγει στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας όπου προσημειώθηκαν τα χαρτονομίσματα. Το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου, ο 57χρονος μετέβη στην κτηνοτροφική μονάδα με το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 29χρονος γιος του. Ο 57χρονος συνελήφθη επ’ αυτοφώρω με τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα και το ποσό των 500 ευρώ, ενώ ο 29χρονος γιος του, σύμφωνα με την αστυνομία, επιχείρησε να θέσει σε κίνηση το ΙΧ επιβατικό αυτοκίνητο και να διαφύγει της σύλληψης, ενώ φέρεται επίσης να αντιστάθηκε, απωθώντας τον αστυνομικό.
Οι φερόμενοι ως δράστες, πατέρας και γιος, οδηγήθηκαν στην ΕΛ.ΑΣ. όπου και συνελήφθησαν, ενώ αργά το απόγευμα του Σαββάτου οι αστυνομικοί συνέλαβαν και τον 67χρονο συνταξιούχο στο χωριό του στον Δήμο Κιλελέρ. Ο 59χρονος Βολιώτης παρότι αναγνωρίστηκε δεν συνελήφθη καθώς παρήλθε το όριο του Αυτοφώρου.
Οι τρεις συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες το μεσημέρι ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καρδίτσας όπου ασκήθηκε δίωξη σε βάρος τους, κατά περίπτωση για εκβίαση κατά συναυτουργία κατ’ εξακολούθηση, τελεσθείσα και σε απόπειρα, για συνέργεια σε απόπειρα εκβίασης και για αντιποίηση κατά συναυτουργία. Οι συλληφθέντες κρατούνται για να οδηγηθούν σήμερα το μεσημέρι στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καρδίτσας.
Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass