Τετραήμερη ανάπαυλα μετά το «μικρό Πάσχα» του καλοκαιριού

* ΠΟΛΛΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΑΡΕΜΕΙΝΑΝ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΡΓΙΑ ΤΟΥ ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Δημοσίευση: 17 Αυγ 2024 13:00

Σε τετραήμερο διακοπών μετατράπηκε η αργία του Δεκαπενταύγουστου για πολλές επιχειρήσεις της Λάρισας, που άδραξαν την ευκαιρία να κλείσουν για λίγες μέρες μιας και ούτως ή άλλως, η κίνηση στην πόλη είναι ελάχιστη.

Παραδοσιακά η εβδομάδα του Δεκαπενταύγουστου είναι «νεκρή», οπότε χθες παρότι δεν ήταν αργία όσοι κυκλοφορούσαν στην πόλη έβρισκαν πολλές θύρες κλειστές.
Σήμερα, Σάββατο, ελάχιστα είναι τα εμπορικά καταστήματα που παραμένουν ανοιχτά, κυρίως οι μεγάλες αλυσίδες, οπότε οι καταστηματάρχες επέλεξαν να δροσιστούν στις παραλίες ή να πάρουν τα βουνά, για να επιστρέψουν δριμύτεροι από Δευτέρα 19 Αυγούστου.
Η εικόνα στα παράλια και στα ορεινά χωριά είναι εντελώς διαφορετική, αφού σφύζουν από ζωή. Ένα μεγάλο μέρος της νεολαίας κάνει διακοπές στα χωριά των παππούδων και γιαγιάδων, όπου αυτόν τον μήνα διοργανώνονται τα περισσότερα πανηγύρια και πλούσιες δράσεις στη φύση. Είναι ευκαιρία για συναντήσεις και χορό…
Οι διαθέτοντες εξοχικό ή φίλους και συγγενείς με εξοχικά, στα παράλια των Δήμων Αγιάς, Τεμπών και Πιερίας, απολαμβάνουν δροσερές βουτιές μακριά από την καυτή Λάρισα.
Η πόλη, καθώς φαίνεται, σταδιακά θα επιστρέψει στους ρυθμούς της από την ερχόμενη εβδομάδα, με την αγορά να συνεχίζει τις εκπτώσεις μέχρι τις 30 Αυγούστου.
Η άδεια Λάρισα πάντως, ικανοποιεί και τους φυλλάττοντες Θερμοπύλες, αφού μπορούν να απολαύσουν τις βόλτες τους με τα πόδια ή το ποδήλατο, τον καφέ και το φαγητό τους χωρίς πολυκοσμία και αναμονή.
Ν.ΠΟΛΥΓΕΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass