Βρέθηκε χειροβομβίδα στο Βασιλί

* Από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο *Εξουδετερώθηκε από ειδικό πυροτεχνουργό

Δημοσίευση: 12 Αυγ 2024 13:50
φωτ. αρχείου φωτ. αρχείου

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Γ. Γκαντέλου

Μια απρόσμενη έκπληξη περίμενε προχθές τους οικοδεσπότες κατά τη διάρκεια των εργασιών στην αυλή της οικίας τους στο Βασιλί Φαρσάλων, όταν εντόπισαν μια αμυντική χειροβομβίδα ΜΚ2, ένα επικίνδυνο κατάλοιπο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Η ανακάλυψη προκάλεσε αναστάτωση στην περιοχή, καθώς η επικινδυνότητα του αντικειμένου έγινε άμεσα αντιληπτή. Οι ιδιοκτήτες ειδοποίησαν τις αρμόδιες αρχές, οι οποίες κινητοποιήθηκαν άμεσα.
 Αστυνομικές δυνάμεις έσπευσαν στο σημείο και απέκλεισαν την περιοχή, ενώ η Πυροσβεστική υπηρεσία συνέδραμε στις ενέργειες ασφαλείας.
Δεδομένης της φύσης του ευρήματος, κρίθηκε απαραίτητη η εμπλοκή ειδικών. Κλήθηκε πυροτεχνουργός από την «1η Στρατιά» Λάρισας, ο οποίος μετέβη στο σημείο επικεφαλής κλιμακίου εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών.
 Οι ειδικοί χειριστές ανέλαβαν την απομάκρυνση της επικίνδυνης χειροβομβίδας, η οποία είχε «φιλοξενηθεί» για δεκαετίες στον συγκεκριμένο χώρο.
Μετά από προσεκτικές ενέργειες και με τη χρήση ειδικού εξοπλισμού, η χειροβομβίδα απομακρύνθηκε με ασφάλεια από την κατοικία. Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε με επιτυχία, αποτρέποντας τον ενδεχόμενο κίνδυνο για τους κατοίκους της περιοχής.
ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΙΣΤΟΡΙΑΣ
Η ανακάλυψη της χειροβομβίδας ΜΚ2 αποτελεί μια υπενθύμιση των σκοτεινών κεφαλαίων της ιστορίας μας. Παρότι ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος ανήκει στο παρελθόν, τα ίχνη του συναντώνται ακόμα και σήμερα, κρυμμένα στα πιο απροσδόκητα σημεία.
Η απομάκρυνση του εκρηκτικού μηχανισμού σηματοδοτεί και το τέλος μιας σύντομης περιπέτειας, η οποία ξεκίνησε πριν από δεκαετίες.
ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ
Οι πολίτες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις εργασίες σε παλιά κτίρια ή χώρους. Σε περίπτωση που εντοπιστεί οποιοδήποτε ύποπτο αντικείμενο, θα πρέπει να ειδοποιηθεί άμεσα η Αστυνομία, χωρίς να επιχειρηθεί οποιαδήποτε χειρισμός από τους ίδιους.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass