Εκδήλωση της ΠΕΑΕΑ για τον Κ. Βιδάλη

*Αύριο στον τόπο που «μαρτύρησε» στη Μελία

Δημοσίευση: 12 Αυγ 2024 13:35

Το παράρτημα Λάρισας της ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ διοργανώνει εκδήλωση με αφορμή τη συμπλήρωση φέτος 78 χρόνων (στις 14/8/1946), από τον μαρτυρικό θάνατο του πολιτικού συντάκτη του «Ριζοσπάστη» και στελέχους του ΚΚΕ, Κώστα Βιδάλη.

Ο δημοσιογράφος του «Ριζοσπάστη», όπως σημειώνεται από την ΠΕΑΕΑ, «δολοφονήθηκε στο χωριό Μελία από το αστικό κράτος – την ένοπλη αντικομμουνιστική ομάδα του Σούρλα. Ο Βιδάλης είχε έρθει στη Θεσσαλία, παρόλο που γνώριζε ότι κινδυνεύει η ζωή του, για να κάνει ρεπορτάζ για την τρομοκρατία στην ύπαιθρο και έτσι να φτάσει η αλήθεια σε όλο τον λαό.
Εβδομήντα οκτώ χρόνια ύστερα από τη δολοφονία του, ο δημοσιογράφος, που όλοι τον αγαπούσαν και όλους τους αγαπούσε, μένει για το κομμουνιστικό κίνημα, τα λαϊκά στρώματα και την ελληνική δημοσιογραφία όχι μια μνήμη μουσειακή μόνο, αλλά σαν κάλεσμα αντίστασης και ευθύνης σε καιρούς δύσκολους όπως είναι σήμερα».
Αντιπροσωπείες των Δ.Σ., παραρτήματος Λάρισας της ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ και η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας – Εύβοιας, τιμώντας τον κομμουνιστή, αντιστασιακό και δημοσιογράφο Κώστα Βιδάλη, θα καταθέσουν στεφάνι στον τόπο εκτέλεσής του στη Μελία, την Τρίτη 13 Αυγούστου στις 11 το πρωί.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass