Εκλεψαν από κηροπήγια μέχρι ασημένια κουταλάκια

* Από το σπίτι Λαρισαίας, διαπιστώνοντας τη δράση αγνώστων

Δημοσίευση: 05 Αυγ 2024 15:40

Δυσάρεστη είναι η έκπληξη που βιώνουν Λαρισαίοι, καθώς, επιστρέφοντας από διακοπές, βρίσκουν το σπίτι τους ρημαγμένο, με την έκπληξη να έγκειται στο γεγονός όχι πως έπεσαν θύματα κλοπής ή διάρρηξης, αλλά πως οι δράστες εισήλθαν στο σπίτι τους, ενώ διαθέτουν θωρακισμένη είσοδο στα διαμερίσματά τους. 

Δύο εβδομάδες μετά τη σύλληψη δύο Γεωργιανών, που κατά την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας φέρονται να είναι οι πρωταγωνιστές των κλοπών με αντικλείδια – πασπαρτού, Λαρισαίοι που απουσίασαν τον περασμένο Ιούλιο και επιστρέφουν αυτές τις ημέρες, διαπιστώνουν πως έπεσαν θύματα κλοπής. Υπενθυμίζεται πως οι δύο υπήκοοι Γεωργίας, ηλικίας 35 και 49 ετών, οι οποίοι βρέθηκαν στη Λάρισα από την Αθήνα, έχοντας στην κατοχή τους μικροποσότητα χασίς, συνελήφθησαν στα τέλη του περασμένου Ιουλίου. Έκτοτε δεν καταγγέλθηκαν νέες κλοπές, παρά μόνο αναφέρονται κλοπές για την περίοδο που φέρεται να έδρασαν οι συλληφθέντες Γεωργιανοί, οι οποίοι -σύμφωνα με πληροφορίες της «ΕτΔ»- κατά την αστυνομική έρευνα ανέρχονται σε τουλάχιστον 20, ενόσω η έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας βρίσκεται σε εξέλιξη.  
ΤΗΣ ΕΚΛΕΨΑΝ ΕΙΔΗ ΑΞΙΑΣ 28.000 ΕΥΡΩ
Έτσι, προχθές Λαρισαία που επέστρεψε έχοντας απουσιάσει από τις 15 Ιουλίου έως τις 2 Αυγούστου (σ.σ. διάστημα που συμπίπτει χρονικά με την περίοδο δράσης των εν λόγω Γεωργιανών), ενώ στο διαμέρισμά της διέθετε θωρακισμένη είσοδο ασφαλείας, διαπίστωσε πως οι δράστες εισήλθαν στο σπίτι της χωρίς να αφήσουν ίχνη διάρρηξης, διαθέτοντας δηλαδή αντικλείδι και της έκλεψαν αντικείμενα η αξία των οποίων εκτιμάται ότι ξεπερνά τις 28.000 ευρώ.
Αναλυτικότερα, μεταξύ άλλων της έκλεψαν χρυσαφικά, δύο πορτατίφ, 3 κηροπήγια, 10 μπολ ασημένια, 5 σετ ασημένια κουταλάκια και πιρουνάκια, ασημένια διακοσμητικά, ένα αντρικό ρολόι, χρυσά γυναικεία βραχιόλια, καθώς και ελάχιστα μετρητά. Ενδεικτικά, μέχρι σήμερα έχουν καταγγελθεί κλοπές, όπως σε διαμέρισμα 3ου ορόφου στο οποίο έκλεψαν χρυσαφικά και 15 χρυσές λίρες Αγγλίας, από μεζονέτα αφαίρεσαν μεγάλης αξίας κοσμήματα (μαργαριτάρια κ.λπ.), από διαμέρισμα 3ου ορόφου αφαίρεσαν περισσότερα από 10.000 ευρώ και μεγάλης χρηματικής αξίας χρυσαφικά, από διαμέρισμα 4ου ορόφου αφαίρεσαν χρυσαφικά (ρολόγια κ.λπ.), ενώ από διαμέρισμα 3ου ορόφου αφαίρεσαν κοσμήματα απροσδιόριστης αξίας, 6 χρυσές λίρες και 1.500 ευρώ.  
Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass